18 Haz 2010

, ,

İngiltere 0-0 Cezayir


Bugün eksiklerden Gareth Barry takıma girdi ve Gerrard sola geçti ama takım daha geriye gitti.. Barry'nin çok vasat bir görüntü verdiği maçta "sakatlık dönüşü" klişesine takılmak Gerrard ve Lampard sahada bu kadar basiretsizken ne kadar doğru olur bilmiyorum.. Bildiğim şey İngiltere'nin oyununu bir üst kademeye taşıması için Emile Heskey'nin (Ya da Peter Crouch'un) bu takımdan çıkması gerekliliğidir.. Öncelikle Gerrard'ın Barry merkeze geçince sola atılmasını mantıklı bulmuyorum, illa bir kenara geçecekse de Glen Johnson önünün bunun için daha uygun olduğunu düşünüyorum.. İngiltere'nin Rooney'yi ileride tek bırakıp merkezi Barry, Lampard ve Gerrard'dan oluşturarak var olan yaratıcılık sıkıntısını kenardan gelen Joe Cole'la çözmesi gerekiyor bence.. Böyle bir yapıda da diğer açığın forvet özellikli olması gerekliliği ve takımdan kesilen Theo Walcott, Fabio Capello'yla ilgili şu an için soru işaretleri oluşturuyor.. Defoe belki yardımcı olabilir açıktan ama ne kadar başarılı olabileceği belirsiz.. Sadece hıza sahip olup rakip kaleye inme anlamında ortaya bir zeka ve yetenek koyamayan Aaron Lennon'la nereye kadar emin değilim..

Bugün sahadaki pespayeliği açıklamanın mantıklı bir yolu yok.. Cezayir, İngiltere'nin yaratıcılık sıkıntısını merkeze çabuk ve sürekli bir şekilde basarak kendileri için avantaja döndürdüler.. İngiltere'nin böyle bir maçta Cezayir'i galibiyet için heveslendirmesi büyük skandal.. Capello'nun ilk değişikliğinde Shaun Wright-Philips'le ne yapmaya çalıştığını da ben anlayamadım.. 2. maç için tek Rooney'ye dönülmesi gerektiğini daha önce söylemiştim, Slovenya maçı öncesinde bu düzen bence İngiltere için elzem oldu.. ABD'nin Cezayir karşısında çıkaracağı muhtemel bir galibiyet Slovenya'yı İngiltere karşısında savunmaya yatıracaktır.. İngiltere için artık işler kolay değil, gruptan çıkılacak olsa bile ikincilik de ciddi bir uyarı olarak takımın önünde duruyor..

1 YORUM:

QuaresmA dedi ki...

Cezayir, Afrika kıtasının en iyi defans yapan takımı. İngiltere'nin bu takıma gol atamaması başarısızlıktır ama bir felaket değildir benim gözümde. Tıpkı Brezilya'nın K.Kore'ye 2 gol atabilmesi veya İspanya'nın İsviçre'ye gol atamaması gibi. Artık vasat takımlar bile mükemmel veya mükemmele yakın defans yapabiliyor.

İngiltere, İspanya, Brezilya. Bunların göründüğü kadar kötü durumda olmadığını ileri turlarda göreceğiz. Tabi gruptan çıkabilirlrerse :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.