29 Haz 2010

Gio

Gazeteci: Nerede oynamayı seviyorsun?
Gio: Kendimi en rahat hissettiğim bölge sağ açık ve forvet arkası.. Ama hoca benden ne isterse o konuda elimden geleni yapmaya çalışırım..


Giovani Dos Santos'un Galatasaray macerasını en iyi tanımlayan soru-cevaplardan biridir bu.. Elinden geleni yapmaya çalıştı Gio ama yetmedi.. Alındığı gün yeteneğine güvenmediğimi ve sahip olduğu bütün itibara ve takımı bu anlamda en tepeye çıkarmasına rağmen alınması gerekenin bir iç oyuncusu olduğunu yazmıştım.. Rijkaard çok sevdiği oyuncusunu bu kadar kolay alma fırsatı varken muhtemelen değerlendirmek istedi.. Gio gerekli performansı 6 ayda gösteremedi ama beni kendisine ısındırdı..

Gelinen nokta elde olmayan yanlış kadro yapılanmasının bir sonucu.. Galatasaray son 3 yılda devamlı elde bulunan sağlam mevkiilerin üzerine transfer yaptı ve bunun da zararını olabildiğince gördü.. Giovani net bir şekilde sağ açık oyuncusu ve bu mevkii Galatasaray'ın en güçlü olduğu 2-3 mevkiinin başında geliyor.. Transfer edildiğinde takımın forvet sıkıntısı vardı ve benim düşüncem Gio'nun sağ açığa çekilerek Keita'nın en uca çekilmesiydi.. Zira benzer şekilde Keita da ilk geldiğinde sağ açık dışında Lille'deki tecrübesi nedeniyle forvette de oynayabileceğini söylemişti.. Böylece 2 açık oyuncusu kendi mevkiinde, forvet de ikinci bölgesinde oynayacak ve takım fazla uyumsuzluk çekmeyecekti ama Rijkaard, Keita'yı yerinden etmeyerek Arda'yı hiç oynamadığı forvete, Gio'yu da sola çekerek iki mevkiiyi karıştırmayı tercih etti.. Muhtemelen Keita'yla ilgili farklı düşünceleri vardı ama net bir sonuç alınamadı.. Bunun uzantısı Gio'nun solda çok etkisiz futbolu olarak takıma geri döndü..

Kulübün önüne gelen yol bence açık.. Miroslav Stoch transferinde çekilen sıfırdan sonra taraftar hemen karşı atak olarak Gio'nun takıma kazandırılmasını istedi ama böyle büyük kulüplerde anlık hezeyanlarla alınmıyor tabii kararlar.. Rijkaard Gio'yu gerçekten istedi mi sezon sonunda bunu bilmiyoruz.. Ama öyle olduğunu varsaysak bile şu anda bu transfer mantıklı görünmüyor.. Birinci bölgesinde oynama şansı hiç yok Keita olduğu sürece ve supporter'da da düzenli bir şekilde kullanılacağını ben sanmıyorum.. Bu sezon en iyi maçını Kasımpaşa'ya karşı oynadı ve o maçta ilk 10 dakikadan sonra düzenli bir şekilde merkezin önünde yer aldı Gio.. Çok kötü maçlar çıkarıyorken Paşa maçından yaklaşık 1 saat önce twitter'da Dos Santos'un maçı olur demiştim.. Keza orta sahayı tek kişiye bırakan, defansif zaafları bol bir takıma karşı numaralar göstereceğini tahmin etmek çok da zor değildi.. Gio supporter'da da iyi bir oyuncu ama ben Rijkaard'ın Galatasaray'da gelecek sezon 4-4-2'ye yol alan bir 4-4-1-1'le devam edeceğini ve Gio gibi bir oyuncuyu düzenli orada kullanacağını düşünmüyorum.. Bunu açık bir plan olarak yöneticilere anlatmış ve cevap bulamamışsa sorun olabilir ama geçen sezonki gibi genellikle sol açıkta, bazen de diğer bölgelerde takılacak bir oyuncuya Galatasaray'ın şu anda ihtiyacı yok..

Keita onun için bir şanssızlık.. Bazı meziyetlerinin ondan bile üstün olduğuna inanıyorum ve düzenli bir şekilde bizim sağ tarafta oynasa ortaya neler çıkabileceğini de oldukça merak ediyorum.. Ama başka türlü Galatasaray'a düzenli bir katkı sağlaması bence mümkün değil.. Böyle bir ortamda diğer zaafiyetleri devam eden bir takım yapısında Gio'ya verilecek 8 milyon euro gibi rakamları da ben gereksiz buluyorum.. Opsiyonun devam edip etmediği net bir şekilde bilinmiyor ve Spurs'un Dünya Kupası varken bu süreyi 30 Haziran olarak belirlemesi de bana mantıklı gelmiyor pek.. Keza opsiyon bedelinin 8 milyon euro değil de 8 milyon pound olduğunu söyleyenler de var, bu konuda da resmi bir açıklamayı görmedik.. Bugüne kadar yeteneğine fazla inanmadığım Giovani ben ve benim gibi birçok insanı bu konuda ikna etti.. Geldikten sonra gösterdiği mücadeleye, elinden geleni sonuna kadar yaptığına taraftarı inandırmasını da çok sevdim.. Başka şartlarda, kadro planlaması çok daha iyi yapılmış sistemli bir Galatasaray'da Gio'yu görmek isterdim.. Ama o gün bugün değil.. Bundan sonra tekrar Real, Barca, Inter, United seviyesine geleceğini düşünmüyorum ama 5 yıl sonra bu adam bizim ayağımıza kadar gelmişti cümlesini Galatasaraylılara mutlaka kurduracaktır.. Ama bu kadar kritik bir dönemden geçerken fazla imkansız duruyor bu transfer.. Eğer bir sürpriz olmazsa bundan sonraki kariyerini merakla izleyeceğimiz, takip edeceğimiz bir oyuncu daha oldu.. Dünya Kupası sonrası umuyorum iyi bir transfer yapacaktır.. La Liga'nın kralı olur, son günlerde çıkan Serie A haberlerinin aksine İspanya Ligi şu anda kendisi için daha doğru bir kariyer planlaması olur bence..

9 YORUM:

hagi dedi ki...

fizik gucu turkiye ligi icin cok zayifti bence.bu acidan bonservisinin alinmamasi yerinde oldu.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Aynen katılıyorum. Bir çok taraftarda "Gio'yu kesin almalıyız." düşüncesi hakim, lakin orta saha bomboşken Gio'ya verecek 8 milyon euro vermek olacak iş değil. Şartlar ortada, aklın yolu bir. Gidip yıldızlaşırsada arkasından ağlamamak lazım...

Bahadır dedi ki...

Bence de La Liga'ya gitmesi kendisi açısından mantıklı olur.

Unknown dedi ki...

Bal yapmayan Arı tarzında bir oyuncu izlenimi verdi bana, gerek yarı sezon da gerekse DK'da. Kendini daha çok geliştirmesi gerekiyor. Bunu sağlayabileceği uygun bir takım Galatasaray. Bonservisinin alınması taraftarıyım...

kewell dedi ki...

1 şey olmaz giodan. zaten avrupada ekmek kalmadı ona..

sembolist dedi ki...

Arda'nın değil de Elano'nun şeflğindeki bir orta sahada,sağ açıkta oynadığı,boş olduğu pozisyonda pas alabildği(Arda ve Caner'in bu adamı bir dövmedği kalmıştı bazı maçlarda) bir Galatsarayda fiyatı 20 milyon euroya çıkar..
Bazen takımdaki gruplaşma futbolcunun kalitesini bile etkiler..
Mustafa sarp ve ardanın Elanoyu ne hale getrdikleri ortada..

pclion dedi ki...

Sen Gio için yazmışsın, bence Elano için de benzer bir problem var...

Adsız dedi ki...

hayal kuruyorsun sembolist. bana kalırsa bu seneye kadar takır takır oynayan ardayı elanonun ne hale getirdiği ortada

brk dedi ki...

gio nun opsiyonunun kullanılmaması acaba keita takımda kalıcak planlarına göre yapıldıysa, ilk gelen teklifte keita'yı neden sattık? keita satılcaksa rijkaard'ın elinde parlayacak olan gio'yu neden tutmadık. haldun üstünel neden istifa etti? adnan sezgin kimdir? ne iş yapar? futboldan değil "toptan" ne kadar anlar ?
konudun biraz uzaklaştım ama sinirliyim biraz, ondandır herhalde

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.