11 Haz 2010

Boston Celtics 96-89 Los Angeles Lakers


Savunma ve mücadele konuşurken Andrew Bynum yoksa Los Angeles Lakers da yok.. Bugün 12 dakika aldı, onsuz bile ilk 3 periyot boyunca vasatın üstünde savunma yapan takım son periyotta dağıldı.. Glen Davis gibi normal sezonda 15 sayıyı geçemeyen bir oyuncunun pota altında idman yaptığı, Nate Robinson'un, Ray Allen'ın her penetresinde rahatlıkla potaya gittiği ortamda tek sorumlu Lakers'ın ince front court'udur.. Lamar Odom'un bu maçta sergilediği performans skandal.. Takım sadece savunmada dağılmakla kalmadı, yine berbat hücum etti.. Kobe'nin bireysel performansından bir gıdım ileri gitmeyen setler ve Phil Jackson'un kenardan çaresiz izleyişi.. Pau Gasol'den 21 sayı geldi ama takım hücumda tıkanmış, çaresizce Kobe'nin eline bakarken yine üzerinden bir şeyler üretilemedi..

Toplamda 185 sayı atılan maçın son periyodunda 63 sayı atılması bile maç karakterinin ne kadar değişik olduğunun göstergesi.. Doc Rivers o kadar memnundu ki yedeklerden son 2.5-3 dakikaya kadar as back court'unu oyuna almadı.. Phoenix maçından aşinaydık bu duruma, Lakers'ın zayıf bench'i final serisinde de kendisini gösteriyor..

3 periyot maçı elde tuttuktan sonra iki apaçi Glen Davis ve Nate Robinson'a yenilmek sinir bozucu ama böyle bir Lamar Odom takımınızın iskeletinde rol alırken fazla şaşırmamak gerek.. Bundan sonra Lakers'ın finaldeki kaderini Andrew Bynum'un durumu belirler.. Eğer bir düzelme gerçekleşmezse 3-2 geriye düşmesi muhtemel takımın evinde de olsa üst üste 2 maç alması çok zor olur.. Kobe ancak bir yere kadar oynuyor ve istikrarlı bir şekilde set üzerinden kendisine yardımcı olabilen bir oyuncu kadro içinde mevcut değil.. Çok daha hızlı bir şekilde maça giren bir Celtics bekliyordum ama takım maçı bir şekilde eline almayı başardı. Lakers 4-5 sayılık üstünlükle skoru götürürken Boston'un kötü hücumlarında boş dönmeyip maçı çift haneli üstünlüğe taşısa farklı olabilirdi ama maç boyu süren kötü hücumlarla mümkün olmadı.. Kobe'nin bu maçtaki 33 sayısı 50 sayıya bedeldir.. Süper yıldızınız böyle oynuyorken o maçı alamıyorsanız söylenecek fazla söz kalmıyor bu oyunda..

4 YORUM:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

5. maç büyük final. Alan şampiyonluğu bırakmaz artık...

O değilde sen benim aklımda Nate Robinson'u seven az sayıda kişiden biri olarak kalmışsın, "apaçi" diyince şaşırdım. Apaçi mi apaçi tabi...

Adsız dedi ki...


Boston Celtics: 96-89: LA Lakers ( Analiz)

Parma Maniac dedi ki...

Severim zaten vakilinchuk.. Öyle aşağılama anlamıyla söylemedim apaçiyi, düşük profilde sahaya çıkıp iş yapınca gaza gelme maksadıyla kullandım ki Nate fiziki dezavantajı nedeniyle hiçbir takımın ana parçası olamaz ama bu kadar düşük profili de hak eden bir oyuncu değil..

Sisem dedi ki...

Normal sezonda Boston'u tutmadığım halde ölümüne Boston şampiyon olsun istiyorum, bu Boston'u sevdiğimden midir, Lakerstan nefret ettiğimden midir anlamadım.
Boston şampiyon olsun dinimiz amin.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.