14 Haz 2010

Boston Celtics 92-86 Los Angeles Lakers


Fazla şey yazmanın anlamı olmadığı bir maç.. Celtics yönünden yazacak çok şey mutlaka vardır ama Kobe Bryant'ın sahadaki isyanına sadece üzülebilen biri olarak bende onları yazacak takat yok.. Phoenix serisinde bu araziliğin ipucunu veren Gasol bu maçta yaptığı kolpa double double'la ancak maçı izlemeyip istatistik kağıdına bakarak bu iyi oynamış, şu kötü oynamış diyenleri kandırabilir.. LA'deki ilk 2 maç standardının üzerine çıktığı bile oldu ama TD Garden'da yine sahada yoktu.. Kazanılan maçtaki double double'ı da sahteydi.. Boston Celtics'in böylesine üstün olduğu bir maçta son dakika tehlikesini yaşaması tamamen Lakers'ın şansı ve Kobe etkisi.. Rakip ne kadar fazla sokarsa soksun 3. çeyrekte %70 saha içi yüzdesini gösterdiğin, uzununun kısadan blok yediği, Nate Robinson'ın elini kolunu sallayarak turnike attığı maçta bunun tersini bekleyemezsiniz.. İlk yarı Ray Allen karşısında hiçbir şey yapamayan Kobe'den ikinci yarıda böyle bir diriliş beklemiyordum ama hiçbir işe yaramayan eforuna sadece üzülebiliyorum.. Kendini yıprattığıyla kaldı..

Seri boyunca yaptığım öngörüler tutarak devam ediyor.. Lakers'ın tek şansı ilk 2 maçı aldıktan sonra deplasmanda maç çalmaktı ve ikinci maç takımı bitirdi.. Deplasmandaki 3 maçtan en fazla birinin kazanılabileceğini ve bunun da ancak ilk maç olduğunu söylemiştim ki aynen öyle oldu.. Bundan sonraki tahminim Lakers'ın bu yumuşaklıkla kendi evinde iki maç alamayacağıdır.. Muhtemelen de 6. maçta biter seri.. Andrew Bynum'un etkisizliği istatistiklerinden belli.. 31 dakikada 1 rebo ve onsuz hakikaten bu iş imkansızlık derecesinde.. Celtics 6. maçta işi bitirmek için sahaya topyekün çıkacaktır ve karşı konma şansını bu geceden sonra çok az görüyorum..

8 YORUM:

Adsız dedi ki...

yanlış hatırlamıyorsam, bütün sezon boyunca (zorunlu da olsa) ron artest, ariza değişikliğini savunmuştun. şu maçtan sonra ne düşünüyorsun? özellikle bomboş turnike atacağı pozisyonda, basket faul yaptırma peşinde koşup, 2 faulü de kaçırdığı pozisyon, rondo'ya faul bile yapamadığı pozisyon.

neyse benim tahminim 6. maçı lakers alır. ondan sonrası ayrı bir boyut nba finallerinde 7. maç tahmini yapmak imkansız sanıyorum. kobe'de takımı dövse yeridir.

mcdonell dedi ki...

kobe kendini o kadar paraladıktan neredeyse yarı sahadan ucluk attıktan sonra nate robinson'un lakers oyuncularının yanından turnikeyi bırakması beni bile tv karsısında isyan ettirdi. lakers oyuncuları kobe'nin oyunundan utanıp ellerini tasın altına sokmazlarsa 6. mac serinin sonu olacak gibi. son olarak artest'in yatacak yeri yok

Parma Maniac dedi ki...

Adsız eğer kaçırdığı fauller üzerinden soruyorsan maçın faturasını Artest'e çıkarmam.. Faul bu, kaçar.. Ama bu maç kötü oynadı.. Hücumda zaten bekleneni veremiyor ama savunmada en kötü maçıydı seride.. Yine de toplamda Pierce karşısında seri başından beri etkili savunma yapan Artest benim gözümde Kobe, Bynum ve Fisher'la birlikte geri adım atmayan 4 Lakers oyuncusundan biridir..

Thiam Jaba dedi ki...

Lakers'ın boston'da kazanamayacağını son 2 maçtan anlamıştım,öylesine maçları seyrettim. sadece kobe ile olmuyor. kimseden destek yok, bench olarak boston çok üstün. ben de lakerslıyım bunları söylerken yanlış anlamayın. daha çok yıldızı var celtics'in. rajon rondo çok farkettiriyor. boston kaçıyor, lakers yakalamaya çalışıyor. ama bana göre bu takım staples'ta atmosferle 2 maçı da alacak. boston çok rahat olmayacak burda olduğu gibi 2 sene öncesine göre daha iyi takımız. 2 sene önce kaybetmeyi bundan daha fazla kabullenmiş bir takım vardı. keşke arıza gitmeseydi diyorum bu arada, artest yokları oynuyor. ama içimden bir ses 6.maç diyor. 6.maçı alıp, bu takım şampiyonluğu alacak gibime geliyor.

Adsız dedi ki...

parma maniac, yanlış anlamışsın tabii ki faul kaçar, benim takıldığım oyun zekası yoksunluğu. bomboş turnikeyi atsa fark 3 sayıya inecek, iyi savunma ve bir üçlükle maçın uzama ihtimali vardı. rondo'nun pozisyonu da aynı şekilde, rondo'nun eline top gelir gelmez faulü yapması gerekirken onu da yapamadı.

ayrıca gasol'un şu haline anlam vermek imkansız. bu kadar çok geri adım atması, garnett'e karşı ezilmesi... bütün maç tek bir çabası vardı, perkins'e teknik faul aldırmak. onu da başaramadı.

Parma Maniac dedi ki...

Anladım da bomboş turnike değil işte o pek.. Önüne top atıldı ama Artest ağır bir oyuncudur, arkadan yetiştiler ve bitirmesini engellediler.. İyi yapılmış bi fauldu o basket faul tehlikesine rağmen.. Artest'in oyun zekasının çok düşük olduğuna inanmıyorum ama Lakers'ın sistemi içinde hücuma çok oturmadığı açık.. Artest kariyeri boyunca hep iyi skorerdi ve ben hücumda da iyi performans sergileyeceğini düşünmüştüm ve yanıldığım nokta budur.. Ama bir takımın ilk 2 skor opsiyonuyken bir anda 4. sıraya inince ritmi ayarlayamaması normaldir.. Lakers'ın içinde bulunduğu durumda Artest - Ariza değişikliğinin bir etkisini görmüyorum ben..

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Thiam Jaba yorumunda "daha çok yıldızı var celtics'in." var demis. Ben buna katilmiyorum. Celtics'in hicbir yildizi yok, buna karsin cok sayida "cok iyi" oyuncusu var. Oyunculardan kocuna mikrofonlara karsi hep dile getirilen bu: Biz bir takimiz. Bunun okumasi cok onemli. Ki Celtics'in Howard, LeBron dinlememesi de biraz bu yuzdendir.

Doc Rivers'in oyuncularina israrla soyledigi bir sey var: "Kobe'yi ekstra savunmayin, hucumdaki ritminizi Kobe'yi ekstra savunmak icin bozmayin." Kobe dun aksam cayir cayir yanarken Celtics digerlerini savunmaya devam etti. Kobe'nin alevi de bir yere kadar tabii.

Gene Rivers hep "Bu seride oyle bir mac olacak ki Kobe imkansizi basaracak, iste o maci kazanmamiz cok onemli" diyordu. Umarim o mac bu mactir, Kobe hevesini almistir.

Staples ile TD Banknorth'un havasi tabii ki baska olacaktir, Lakers 6. maca cok ekstra motivasyonla cikacaktir. Fakat o en bastaki motivasyonu Celtics gene savunmasiyla kirarsa is cidden 6. macta bitebilir.

Bir de ilginc not: Lakers'in attigi sayilar her mac giderek azaldi seri boyunca.

montaellis dedi ki...

6. maç oynanacak bu gece ve artık kabul etmeliyiz ki, andrew bynum'ın diz sakatlığı serinin gidişatını net biçimde etkiledi. varlığıyla bile fark yaratıyor diyor ya hani kaan kural, çok doğru tespit. ayrıca; savunmada fiziğiyle işe yaramasının yanında, hücum sıkıştığında eline bakabileceğiniz bir konumda andrew bynum. son maçta, çok açıkça şahit olduk buna.
bir de, bunun üzerine gasol o beklenen 'sertlikten kaçan' oyuncu rolüne bürününce, lakers içerden yıkıldı. kendi seyircisi önünde, kendi kaderini çizebilecek şansı var gibi duruyor l.a'in fakat, yenildikleri taktirde şampiyonluğun kaçması gibi bir psikolojiyi de kolay kaldıramayabilirler.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.