27 Haz 2010

, ,

Almanya 4-1 İngiltere


İngiltere'nin turnuva başından itibaren süregelen niteliksiz futbolunda Fabio Capello'nun tercihleri birinci dereceden etkili.. Gerrard'ın sola atılarak etkisizleştirilmesi, çift forvetten ilginç bir şekilde ikinci turda da vazgeçmemesi ve orta sahada yaratıcılık bu kadar kısıtlanmış bir durumdayken Joe Cole'un açıklardan takıma monte edilmemesi bu kadar etkisiz futbolda başrolleri paylaşıyor.. Merkezden üretim yapı gereği imkansız, solda Ashley Cole ve Steven Gerrard'ın hiç çalıştıramadığı kanat ve bütün organizasyonu sağ tarafa bırakılmış, orada bile EPL'nin temposundan ve mekaniğinden yararlanan vasatüstü açık oyuncusu Aaron Lennon'a dayalı bir oyun anlayışı.. Elde patlaması şaşırtmaz, değiştirmek için denemeler gelmezse de bu mağlubiyetler kaçınılmaz..

Fabio Capello'nun turnuvanın başından itibaren dengesi yok ve bunlar açıklamalarına da yansımış durumda.. İlk maçta hatalı bir gol yiyen Robert Green'i haklı bir şekilde ikinci yarıdaki iyi oyunuyla savundu fakat bir sonraki maçta kesik attı.. Ledley King'in sakatlığından sonra bence ikinci opsiyon olması gereken Carragher denenmesine rağmen memnun kalınmadı ve Matthew Upson oraya monte edildi.. Bugünkü uzantısı 2 gol olarak geldi.. Kaleciyi, sağ açığı, ikinci forveti değiştirirken diğer işlemeyen yerlere gelmeyen makas da takımı hem Capello'dan, hem de standart üstü futboldan soğuttu.. Açık bir şekilde işlemeyen yapıda günü kurtarmaya çalışan değişiklikler dışında iskelet üzerinde oynama yapılmaması da yine erken bir elenişle ülkeyi baş başa bıraktı..

Almanya'nın Khedira ve Schweinsteiger önünde kullandığı Mesut'la oluşturduğu merkez şu ana kadar turnuvanın en nitelikli topluluğu.. Maçın belirli bölümlerinde İngiliz fiziği karşısında ezilseler de daima daha çok üreten taraf oldular ve kontralarla maçı da harika kopardılar.. Yapılan hata çok konuşulur, yardımcı da cezasını çeker zaten.. O golün verilmemesi İngilizlerin paspas futboluna ve Almanya'nın hak ettiğine gölge düşürmez.. Kötü oynanan maçlarda aleyhte yapılan hatalara fazla üzülmemek gerektiğine inanırım, İngilizlerin de bu hataya düşmeden gerekli özeleştiriyi yapacağını sanıyorum..

Akşam çok eğlenceli geçeceğini düşündüğüm Arjantin - Meksika maçını beklemedeyiz artık..

2 YORUM:

aisiklilar dedi ki...

o gol verilseydi İngiltere ikinci yarı arkayı öle açarmıydı? bide bunun cevabını vermek lazım.

lesmiserable dedi ki...

milner ve gerrard kenarlarda! bravo sana capello. hele milner nedir biri bana açıklasın :). garip şeyler de oldu ingilizler açısından maçta. mesela bu tandem oyununun teorisini pratiğini herbişeyini en iyi bilen adamlardan terry iki golde refakatçiydi. tamam upson evlere şenlik bi adam ve onun yerine carragher tercih edilmeliydi ama terrynin bole bir maçını da hiç görmemiştik. almanyayı tebrik etmek lazım. yazıda dediğin gibi merkezi çok üst seviyede, iki önliberosu sadece savunmaya bekçilik yapmayan aynı anda hücum aksiyonlarına da katılan cinsten. böylesi adamlar dün ganada vardı, zaten annanı da öve öve bitirememiştim gana maçı yazının yorumumda. bi parantez de mesut için açayım, göğsümüzü kabarttın, seni izlemek büyük keyif.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.