9 May 2010

Bucaspor TSL'de


Daha önce Bucaspor serüveniyle ilgili birkaç post atmış, bu güzel takımı Bank Asya 1. Lig'e çıktıktan sonra renkli stadında seyretmenin sözünü vermiştim.. Ne var ki elde olmayan nedenlerden dolayı sözümüzü yerine getiremedik.. İzmir'ime 3 yıldır uğramıyorken şehrimin tribün serüvenlerinde başrol oynayan Buca'mızı ziyaret etmek mümkün olmuyor tabii.. Bank Asya'ya çıkış arefesinde Ozan İpek'i kaybeden ama bundan fazla etkilenmeyen, sezona yeni transferlerle bomba gibi giriş yapan, takımı buraya getiren Kemal Kılıç'ın ayrılmasıyla o başlangıcın biteceğini düşündüren ama uzun süre güvenemediğim Özcan Kızıltan'ın taşları fazla yerinden oynatmadan takıma önderlik etmesiyle son 1 ayda önemli bir bocalama dönemi geçirilse de bugünkü Kayseri Erciyes galibiyetiyle TSL'ye merhaba diyen Bucaspor şehrin gururu oldu.. Yaklaşık 15 ay önce 2. Lig'de yer alan bu takım üst üste iki sene lig atlayarak ülkenin en büyük ligine gelmeyi başardı ki Türkiye ortamında bu apayrı bir başarı öyküsüdür.. Bucaspor her ne kadar ülke piyasasında ilk mahsulu Hasan Salih Kabze'yle adından söz ettirse de bu işin temeli en az 10 senelik bir geçmişe dayanıyor.. Ben orta okulda Yeşilyurt ve Hatay'dan dolmuşa atlayıp 1000 kişilik Buca Olimpiyat Stadı'na maç izlemeye giderken, bu takımın daha üst liglere çıkma şansı varken maddi imkansızlıklar nedeniyle işe yeteri kadar asılmadığı ve bilerek fırsatları teptiği dedikodusu yayılırdı Buca sokaklarında.. Ama o günlerin üzerinden çok uzun zaman geçti.. Yıllardır İzmir TSL'de temsil edilmiyorken, 4 büyüklerden sonra bu ülkenin en efsane takımlarından biri olan Altay'ın, en klas rekabetlerinden Karşıyaka ve Göztepe'nin yokluğunda İzmir'in bayrağını en önde Bucaspor taşıyacak.. Naif insanların semtine yakışan bir güzellik bu.. Seneye bol bol Bucaspor yazmak icap edecek bize de.. Buca'da yaşadığım günleri hiç hatırlamıyorken, bambaşka bir yerde otururken küçük yaşımda içimde filizlenip beni uzun yolculuklar sonrasında stadına götüren Bucaspor sevgisine 15 yıl önce mazhar olmuş biri olarak son 4 maçtaki korkumu ve bu geceki galibiyet sonrasında sevincimi tarif etmem imkansız.. Tek üzüntüm 2 senelik bu müthiş serüvene canlı gözlerle tanıklık edememek, seneye Süper Lig'deki maçları yerinde izleyememek olacak..


Play-off'tan Altay ya da Karşıyaka'yı da bir İzmirli olarak bekliyorum.. İlk senesinde yalnızlık hissetmesin Fırtınalar..

Fırtına Buca
Bucaspor Bank Asya 1.Ligi'nde
Yeni Bucaspor
Bucaspor 4-0 Kocaelispor
Galatasaray 2-1 Bucaspor

8 YORUM:

SirEvo dedi ki...

Süper süper. Kombineler ne zaman çıkar? :D

Adsız dedi ki...

buca son haftalarda çok çabaladı ama adana geçemedi. en son rize de yenemedi. playoff la gelsin bari adanamız.. izmir ekipleri de olur konya olmasın da..

Selim Ugur dedi ki...

Tesekkurler bu guzel yazi icin..

Bucaspor'u bu sene Ali Sami Yen'de izleme firsatim oldu. Takim olarak Super lig kivaminda degiller, 3-4 tane onemli transfer yapmalari gerekecektir.

Mehmet Batdal isimli santraforlari ise biraz daha surat ve cabukluk idmani yaparsa 1. ligde kendinden epeyce soz ettirebilir.

Seyircisi olan bir takimin Super Lig'e gelmesi cok guzel, bu takimin Izmir'den olmasi ise cok daha guzel.

ruya tabirleri dedi ki...

buca spor takımı bir keç taze kana ihtiyacı var özellikle hucum ve defansa gerekiyor bence bunları tamamlarsa tam bi takım olur

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Semt yıkıldı dün gece, yıkıldı... Korna sesleride sıtkımı sıyırdı. Çok güzel oldu ama Buca'nın süper lige çıkması, çok...

Birde takımın adına İzmir eklensin filan diye laflar dolanıyor yerel medyada bugünlerde. Odunla dövmek lazım bunu diyenleri. Bucaspor'a Buca dışından İzmir'de kim destek olmuşta adını değiştirecek bu takım? Senelerdir 2 elleriyle bir şeyi doğrultamayan Ksk ve Altay'a kızsın onu diyenler.

Umarım o ikisinden biride gelir ama. Tercihen Altay.

"50. yıl parkımız, Bucaspor aşkımız."

"Dumlupınar mahallesi Bucaspor'un kalesi."

"Buca Fan Club-BFC"

:)

liverpoolandkop dedi ki...

M.Batdal seneye Manisa'da oynayacak diye biliyorum, sezon içinde satışı yapılmıştı.

Son takım için tercihim Karşıyaka.

liverpoolandkop dedi ki...

Tekrar baktım da M.Batdal+Bekir'i Manisa'ya vermişler Ocak ayında.

2 Oyuncuya ödenen bedel toplam 650 bin TL.

150 bin peşin, 500 bin 4 taksitte.

3 Büyüklerden biri istese bu oyuncuları otomatik olarak bir sıfır daha eklenirdi rakama, TL'de Dolar'a dönerdi heralde.

pi dedi ki...

Göztepe'de bir kaç yıla gerilerden kopup gelirse... :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.