27 May 2010

Bucaspor'da Bülent Uygun Devri


Haber ajanslara az önce düştü, Bucaspor tüm Türkiye'yi ters köşeye yatırdı.. 2 sene üst üste lig atlayarak İzmir'in demirbaşlarının önünde TSL'ye çıkan Bucaspor çok sempatik bir takımdı.. Ülkenin önemli bir bölümü tarafından sevilmeyen bir figürü başlarına getirmeleri önemli bir meydan okuma.. Bülent Uygun Sivas'ta gösterdikleriyle iyi ve farklı bir hoca olduğunu kanıtlamış bir adamdır ve işin teknik boyutunu bu hamlede başka açılardan incelemek gerekir fakat takımın üzerindeki sempatiyi yok edecek bir hamle içine girmeleri zor geçmesi beklenen yeni sezonda sıkıntı yaratabilir, belki de önemli bir hata olarak önümüzdeki sezon sonunda kayıtlara geçebilir..

Uygun, Bucaspor'un başına geçirebileceği en iyi Türk hocaların başında geliyor şu anda ve takımın başında ilk senesinde Türk teknik direktör isteyen bir kulüp için anlaşılabilir bir tercih.. Asansör takımlarda 4-5 ay boyunca hocalık yapıp sonra bir başkasına atlayan vasatların tercih edilmemesi de Buca adına olumlu.. Sempati ve güzel bakış bu oyunda, bu ülke sınırları içinde çok önemlidir fakat Bucaspor yönetimi iki yıldır sadece doğruları yaparak kademe atlayan yapısı içinde bu kararı eminim ki çok düşünerek vermiştir.. Bülent Uygun da hatalarından biraz ders çıkarıp sadece sahanın içine odaklanmaya çalışırsa Sivas'taki ilk yıllarına benzer bir takım ortaya çıkarabilir belki.. En azından küçük bir hayal kırıklığına rağmen benim umudum bu yönde..

Naif insanların semtine bu açıdan biraz farklı bir adam geldi.. Bu birlikteliğin iyi bir uyum ortaya çıkarmasını dilemekten başka yapılabilecek bir şey yok.. Hayırlı olsun Buca'ya ve İzmir'e..

29 YORUM:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Kıçımın dibine ligi getirdiği için, birde bir-iki akrabanın hatırına renklerini görmezden gelerek tutuyordum şu takımı. Isınmıştım bayağı. Artık ne hali varsa görsün... Duyduğumda ettiğim küfürün haddi hesabı yok. İzmir'e süper lig geldi derken olana bak... "Evlerden ırak" diyerek izlediğim adam...

Bende böyle bakıyorum bu oyuna, artık kusuruma bakılmasın. Yok aga...

SirEvo dedi ki...

Sevinmiştik... YAZIK.

TA dedi ki...

bülent uygun yüz kızartacak ne yapmış? hırsızlık mı? yabancı madde tüketimi mi? (daum!) bir takımı mı satmış? ne yapmış.ayıp ediyorsunuz ayıp.

Adsız dedi ki...

Terim'den daha itici değil kaldı ki Terim yıllarca üst düzeyde görevler aldı bu iticiliğiyle.. Herhalde hayır kurumlarına teknik direktör olmuyor hocalar.. İşin futbol yönünü konuşmak lazım artık..

Parma Maniac dedi ki...

Kim ne ayıp etmiş TA? Ya da kim suçlu demiş ki oraya yüz kızartıcı, madde kullanımı gibi abuk örnekler vermişsin?

mario dedi ki...

Ne Buca'yla ne de İzmir'le uzaktan yakından alakam vardır ama Bucaspor'a karşı sebepsiz bir sempatim var. Hiç olmazsa Süper Lig'e farklı bir renk getirecekler. Bu bir gerçek. Ancak Bülent Uygun, Sivasspor'da uyguladığı "kasap" taktiklerini Bucaspor'a da uygulatırsa kazandıkları sempatiyi kaybetme ihtimalleri hayli yüksek.

apaç dedi ki...

küçük takımlara büyük düşünmeye öğreten, türk futbolunun/futbolcusunun ufkunu açan, bursaspor'un başarısında en az ertuğrul sağlam kadar payı olan hocaların hocası'na yeni görevinde sonsuz başarılar..

TA dedi ki...

yukarıdaki ilk 2 yorum var.sanki bülent uygun yüz kızartıcı birşey yapmış havasındalar.

TA dedi ki...

parma senin yorumun üzerine yazmadım düzelteyim.

Parma Maniac dedi ki...

Ben o yorumlarda da suçlama görmedim TA ama neyse..

Sade dedi ki...

Enteresan bir seçim olmuş.

Bülent'in G.Antep seçimine de bir mana yükleyememiştim bu seçimine de yükleyemiyorum?! Aynı şekilde antep'in seçimi işçinde akilane bir sebep sunamamıştım kendime.

Umarım defans defans diye yırtınırak ziya doğan futboluna benzer bir mantıkla oyun oynamayı hedeflememişlerdir -ama seçim biraz andırıyor - zira antipatik bir takıma dönüşmesi için sebebi iki olur. zaten durduk yere biri kaptılar :D

bu hamleyi ham elmeyı dalından koparmaya benzetebilir miyiz :)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

@TA,

Sevmiyoruz kardeşim. Yazdıklarımızda onu gösteriyor, ortada olmadık suçlama vb. gibi bir şey yok, ne alaka? Sevmiyoruz, ve kendimizce sebeplerimiz var, bize geçerli gelir, sana gelmez, o ayrı konu. Bir altımda yazmış olan arkadaşın sevmeme sebepleriyle benimkiler bile farklı olabilir.

Ben özellikle biraz sert yazmış olabilirim, ama Buca'nın süper lige çıkmasıyla yaşadığım sevincin hemen akabinde böyle birşey olmasının yarattığı hayalkırıklığınında etkisi diyeyim. Mazur görülsün.

Şu takım ülkenin en sempatik takımlarından biri haline gelebilirdi Bankasya'da ki kimliği ve haliyle. Yazık oldu...

TA dedi ki...

defans oynattığı için antipatik görülmeside ilginç bülent uygunun.morinho ne oynatıyor takımına.kaldıki sadece defans oynatmıyor aynı zamanda hızlı hücumada çıkıyordu bülent uygunun takımı.üst üste 2 yıl sivas gibi bir takımın zirve mücadelesi yapması takdire şayan.
son senesinde ise sisteminden ve oyuncularından vazgeçmesinin faturasını ödedi bülent uygun.

TA dedi ki...

zaten memlekette başarılı olan insanlar fazla sevilmiyor.
bülent uygunun birkaç demeci antipati yaratmış olabilir.ama hiçbir zaman nefret edilecek bir vukuatı olmamıştır.

AsperAstrum dedi ki...

Buygun'un dönüşü, hele de Buca gibi bir takımla dönüşü ne kadar üzücüyse, Apaç'ın dönüşü o derece mutluluk, o derece huzur vermeli blogosfer sakinlerine

SirEvo dedi ki...

"Yazık" dememiz için illaki yüz kızartıcı bir şey yapması veya uyuşturucu kullanması mı gerekiyor? Var mı böyle bir mantık?
Türkiye liglerinin en en en en antipatik adamını süper lige yeni çıkmış bir izmir takımına getirmenin manası nedir? Yazık oğlu yazık.
Duruşu, hareketleri, verdiği demeçler, baştan sona her şeyiyle falso bir adam hiç ama hiç alakasız bir takımın başına geliyor.

YAZIK

Adsız dedi ki...

o degil de uygun'un gazİantepspor'a sunduğu 80 küsür maddelik anlasmanın icergini deli gibi merak ediyorum. aynısını buca'ya da sundu mu acaba?

hakalp dedi ki...

buca aynen devam etmeliydi, kapasitesi süper lig'de küme düşmemeye müsaitti... bülent uygun'un futbol karakter, bucasporunkinden çok farklı, sivassspor zirveye oynarken aldığı eleştiriler ve oynadığı futbol ortadaydı, bursa'nınkiyle kıyaslanamaz bile... bucaspor'u öyle görmek istemiyoruz...

ayrıca istanbul'da laila, sivas'ta la ilahe illallah diyen adam, izmir gibi kızlarıyla ünlü bir yerde delirir, çılgın atar allah korusun...

liverpoolandkop dedi ki...

Bülent umrumda değil ama sırf takımda o kadar emeği olan, takımı süper lige çıkartan Özcan Kızıltan'ı nasıl böyle harcadıklarını anlamadığım için beter olsunlar.

Sade dedi ki...

Defans oynatmak var bir de defans oynatmak var! zaten düzgünce okuyabilsen; Ziya Doğan defans futbolu benzetmesini de okuyabilirdin. Hem sana ne seven sever sevmeyen sevmez, antipatikse antipatiktir. Aynı senin gibi!

QuaresmA dedi ki...

ne defans oynatmaymış arkadaş. ona defansif futbol değil, kontra atak futbolu denir. mourinho da defansif oynatmasına rağmen şamp. ligi finaline pandev + eto'o + milito + sneijder ile başladı. bülent uygun da mehmet yıldız + balili + musa (veya muhammet ali kurtuluş) ile başlıyordu. bunun adı çirkin futbol değil, zor gol yiyip hızla atağa çıktığında golle dönmektir. ha bucaspor'u böyle mi oynatır bilinmez, kadro buna müsait mi, ne tarz transferler yapacak vs. ?

ayrıca antipatik adam vardır ama antipatik adam başarılıysa beğenmeyenlere susmak veya alkışlamak düşer. sevilip sevilmemek inanın bu tür insanlar için hiç önemli değil.

bucaspor zaten ne olursa olsun küme düşme tehlikesi yaşamayacaktı, bu hamleleriyle de ligi ilk 6-7 içerisinde bitirirlerse hiç şaşırtıcı olmaz.

elektroposta dedi ki...

yıllarca ikinci lig b grubu puan durumuna bakar izlerdik. başta buca, sonra altay, göztepe karşıyakayı arardı gözlerim. şimdiyse bucasporu süperligde görmek çok değişik bir duygu gerçekten. umarım stad problemleri vs hepsi çözülür. ligde olması gerektiği gibi bir futbol kulübü tutunur.

Buygun dedi ki...

"Alsancak'ta Mejazz, Buca'da Mevlana."

Sultani144 dedi ki...

benim anlamadığım olay bucaspor'a lig atlatan bi teknik direktörle yolların neden ayrıldığı... Yıllardır süper lige çıkan takımlar teknik direkötrlerini değiştiriyo, oyuncularla teknik direktör arasında oluşmuş bi ruh varken , takımı tanıyan başarılı bi teknik direktör varken neden yeni biriyle anlaşıldı ki? süper ligdeki yerli hoca "rotasyonu"nun en önemli nedenlerinden biride bu bence... Türkiye'ye yeni teknik direktörler kazandırmak lazım...

http://chateauforte.blogspot.com/

nuri dedi ki...

Baskasinin ne sebebi vardır bilmem, benim icin kisisel websitesinde, genelkurmay baskanina övgüler dizen, yolunda ölürüz demeye getiren korkunç şiirlerini yayınlaması, abartılı ve şovmen milliyetçiliği yeter sebeptir antipati duymak için.

Papasito dedi ki...

Bucaspor'un kulüp düzeni içerisinde asla Sivas'ta olduğu gibi olamayacak Türbülent. Bucaspor'da Seyit Mehmet Özkan adlı yarı tanrı biri vardır ki Bucaspor'u kim yarattı diye sorsalar sadece onun ismi verilir. Buca Bülent Uygun olmadanda başarılı olur ancak burda iki ismin birbirilerine katacakları ön plana çıkıyor yoksa Antep'ten ayrılıp Buca'ya gelmek tabii ki akıl karı değil.

Papasito dedi ki...

@sultani

Özcan Kızıltan zaten idareten takımın başındaydı ondan önce yaklaşık iki sezon boyunca kemal kılıç vardı ki oda sezon ortasında adanaya gidip güzel işler yaptı. ancak kendisi para dinine inanmasaydı şu an süper lig takımında hoca olacaktı.

Kcan dedi ki...

Tuzuk kongesinde polatcilar ve lise karsitlari gerekli mesaji aldilar. Bu adamlarin liseyi silmeye gucu yetmez, artik anlamis olmalilar.
@sultani144 ben de 139'um bu arada tuzuk kongresinde var miydin? Hayri abi yine duman etti ortaligi

Adsız dedi ki...

Bülent Uygun'u siyasi meselelere karıştırmak istememiş olabilir arkadaşlar ama bu herif bildiğin faşist.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.