11 May 2010

,

World Cup 2010 Kadroları Part I


Brezilya:

Kaleciler: Julio César (Inter Milan), Gomes (Tottenham), Doni (Roma)

Savunma: Lúcio (Inter Milan), Juan (Roma), Luisão (Benfica), Thiago Silva (Milan),
Maicon (Inter de Milan), Daniel Alves (Barcelona), Michel Bastos (Lyon), Gilberto (Cruzeiro)

Orta Saha: Felipe Melo (Juventus), Gilberto Silva (Panathinaikos), Ramires (Benfica), Elano (Galatasaray), Kaká (Real Madrid), Josué (Wolfsburg), Julio Baptista (Roma), Kleberson (Flamengo)

Forvet: Robinho (Santos), Luis Fabiano (Sevilla), Nilmar (Villarreal), Grafite (Wolfsburg)


Hollanda:

Kaleci: Sander Boschker (FC Twente), Maarten Stekelenburg (Ajax), Piet Velthuizen (Vitesse), Michel Vorm (FC Utrecht)

Savunma: Khalid Boulahrouz (Stuttgart), Joris Mathijsen (Hamburg), Andre Ooijer (PSV Eindhoven), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax), Ron Vlaar (Feyenoord)

Orta saha: Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Vurnon Anita (Ajax), Otman Bakkal (PSV Eindhoven), Edson Braafheid (Celtic), Wout Brama (FC Twente), Demy de Zeeuw (Ajax), Orlando Engelaar (PSV Eindhoven), John Heitinga (Everton), Nigel de Jong (Manchester City), Stijn Schaars (AZ Alkmaar),

Forvetler: David Mendes da Silva (AZ Alkmaar); Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (Hamburg), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Jeremain Lens (AZ Alkmaar)


İtalya:

Kaleciler: Gianluigi Buffon (Juventus), Morgan De Sanctis (Napoli), Federico Marchetti (Cagliari), Salvatore Sirigu (Palermo)

Savunma: Salvatore Bocchetti (Genoa), Domenico Criscito (Genoa), Leonardo Bonucci (Bari), Fabio Cannavaro (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Fabio Grosso (Lyon) Nicola Legrottaglie (Juventus), Mattia Cassani (Palermo), Christian Maggio (Napoli), Gianluca Zambrotta (Milan)

Orta saha: Mauro German Camoranesi (Juventus), Antonio Candreva (Juventus), Claudio Marchisio (Juventus), Andrea Cossu (Cagliari), Gennaro Gattuso (AC Milan), Andrea Pirlo (AC Milan), Riccardo Montolivo (Fiorentina), Angelo Palombo (Sampdoria), Simone Pepe (Udinese)

Forvet: Marco Borriello (AC Milan), Antonio Di Natale (Udinese), Alberto Gilardino (Fiorentina), Vincenzo IaQuinta (Juventus), Giampaolo Pazzini (Sampdoria), Fabio Quagliarella (Napoli)


İngiltere:

Kaleciler: David James (Portsmouth), Robert Green (West Ham United), Joe Hart (Manchester City)

Savunma: Ashley Cole (Chelsea), John Terry (Chelsea), Rio Ferdinand (Manchester United), Glen Johnson (Liverpool), Ledley King (Tottenham Hotspur), Jamie Carragher (Liverpool), Matthew Upson (West Ham United), Michael Dawson (Tottenham Hotspur), Leighton Baines (Everton), Stephen Warnock (Aston Villa)

Orta saha: Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Michael Carrick (Manchester United), James Milner (Aston Villa), Theo Walcott (Arsenal), Gareth Barry (Manchester City), Joe Cole (Chelsea), Tom Huddlestone (Tottenham Hotspur), Scott Parker (West Ham United), Aaron Lennon (Tottenham Hotspur), Adam Johnson (Manchester City), Shaun Wright-Phillips (Manchester City)

Forvet: Wayne Rooney (Manchester United), Peter Crouch (Tottenham Hotspur), Emile Heskey (Aston Villa), Darren Bent (Sunderland), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur)


İspanya:

Kaleci: Iker Casillas (Real Madrid), David De Gea (Atletico Madrid), Diego Lopez (Villarreal), Jose Reina (Liverpool) Victor Valdes (Barcelona).

Savunma: Raul Albiol (Real Madrid), Alvaro Arbeloa (Real Madrid) Cesar Azpilicueta (Osasuna), Joan Capdevila (Villarreal), Carlos Marchena (Valencia), Gerard PiQue (Barcelona), Carles Puyol (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid).

Orta saha: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergi BusQuets (Barcelona), Cesc Fabregas (Arsenal), Andres Iniesta (Barcelona), Javi Martinez (Athletic Bilbao) Marcos Senna (Villarreal), David Silva (Valencia), Xavi (Barcelona).

Forvet: Santi Cazorla (Villarreal), Jesus Navas (Sevilla), Juan Manuel Mata (Valencia) Pedro Rodriguez (Barcelona), Dani Guiza (Fenerbahçe) Fernando Llorente (Athletic Bilbao), Alvaro Negredo (Sevilla), Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Valencia)

***

Belli oldu ki Brezilya'nın turnuvada şampiyonluk hedefi yok.. Dunga bu takımı şampiyon yapsın, Brezilya'nın orta yerine heykeli dikilir, kutsal hoca muamelesi görür.. Arjantin'in daha kadro belli değil ama Maradona varken Messi'ye rağmen fazla umut yok.. Hollanda ve İtalya'nın çaptan düşüşleri muazzam.. İtalya yine bilindik futbolunu oynamak için hoca ve oyuncu topluluğu yönünden en elverişli şartlara sahip ama bu WC'de söker mi tahmin yapmak zor.. Xavi - Iniesta klişeli İspanya sağlıklı bir Torres'in katılımıyla bu kupanın da bankosu görünümünde ilk izlenimlerde.. İngiltere'nin başına geldiğinden beri bu sefer olmaz dediğim Capello'nun ise bu takımı bu adaylar arasında zirveye yakın yerlere doğru götürebileceğini düşünmeye başladım..

Turnuvanın ilk büyük hayal kırıklığı tabii ki Brezilya.. Dunga'nın yaptığı işin en güzel tarafıysa sezonun tartışmasız en kötülerinden Elano'yu seçip 7-8 civarından bir takıma geçirme şansını Galatasaray'a vermesi oldu.. Bol bol oynar umuyorum..

9 YORUM:

SirEvo dedi ki...

Koskoca Brezilya'nın çıkardığı kadroya bak çay demle. Amelelerin ellerinde geziyor takım...

gerisi önemli değil... dedi ki...

italya da bir tane numunelik interli yok. pehh...

hollanda da robben yok!

brezilya harbiden amele takımı gibi. insan hiç olmadı rodaldinho derdi.

bence kupanın favorisi iyi bir rooney e sahip olursa ingiltere.

silent lucidity dedi ki...

@gerisi önemli degil..

hollanda'da robben,van bommel,sneijder üclüsü sampiyonlar ligi finalinde oynayacaklarından kamp kadrosunda yoklar,22 mayıstan sonra katılacaklar.

parma maniac'ın da gözünden kacmıs sanırım.

kupayı da kadrolara bakarsak ya ispanya ya almanya alır,ama keske arjantin alsa.

Adsız dedi ki...

Maradona da Cambiasso ile Zanetti'yi almamış aday kadroya. Ne yer ne içer bu insanlar da bu kararlar ortaya çıkar yahu?

il Capitano dedi ki...

Almanya alacak kupayı,Kuranyi hariç en ideal kadroyu Löw çağırdı.Maradona Cambiasso ve Zanetti'yi almamış,Hollanda'da Robben yok şaka gibi :)

benden bu kadar dedi ki...

abi hadi brezilya neyse de, hollanda nedir? benım bilmediğim 6 tane adam var milli kadroda. vorm, boschker, van der wiel, anita, braafhield, schaars.. mehmet demirkol gibi "yani, bilemiyorum..."

a-town dedi ki...

brezilya'yı 2007'den beri izleyen yok galiba. elemelerdeki kadroyu pek değiştirmeden çağırmış, ne bekliyordunuz ki? bu kadronun 2006'daki efsane(!) kadrodan daha başarılı olacağına eminim.

yunus dedi ki...

legrotaglie ile bjk zamanında anlaşmıştı.birazda gazetelerin gazıyla ertuğrul sağlamdan veto yemişti.eğtuğrul tercihini diattadan yana kullanmıştı.diatta için "legrotaglieden daha yetenekli demişti"
onun beğenmediği legrotaglie bugün wc de.

ayrıca ferrari bu italya defansında her türlü oynar.

Parma Maniac dedi ki...

silent lucidity elbette var haberim o hadiseden ama bu Hollanda her türlü düşük profildir, Bert Van Marwijk'in bu kadrodan büyük başarı çıkartabileceğini düşünmüyorum..

Bu arada adsızlara tekrar ediyorum, konularla alakasız serzenişlerinizin yeri burası değil.. Bu tip şeyleri yandaki mail adresine gönderin, karşılığını yazarız.. Kimseden bir şey sakladığımız yok.. Lütfen başka mecralarla alakalı konular buradaki ilgisiz yazıların yorum bölümüne gelmesin.. Son kez yaptığım bir açıklamadır..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.