21 May 2010

FC Barcelona 2010/2011 Formaları




Geçen seneki Barcelona kreasyonu biraz zayıf olmuştu, bu sene işi daha sağlam tutmuşlar.. Yine daha kalın çubuklunun geri geldiği (Bir önceki üç parçalı, geçen sene ince çubuklu ve bu sene...) klasik formada daha önceleri fontlarla kreasyona giren sarıyı kollara ve yakaya iliştirerek Katalan bayrağına selamı çakmışlar.. Yakanın sırt bölümündeki ekle işi selamda bırakmayıp açık açık promosyonunu da yapmışlar zaten.. Bu sene kırmızı şort geri dönüyor sanıyorum klasik formada.. Bu da yerinde bir değişiklik.. Klasik forma 10 numara ama en çok beğendiğim alternatif formaları oldu.. Geçen sene görüntülerde turuncu sanıp spotların altında pembe çıkan forma güzel düşünceydi ama zayıf bir tasarımdı.. Bu seneki turkuaz formaları mükemmel görünüyor.. Göğüsteki parçalı ana renkler ve lacivert şortla Barcelona seneye şıklıkta da çılgın atar..

Güzel iş..

6 YORUM:

L dedi ki...

abi sanırım bi hata oldu, ya da açıdan dolayı filan. away forma yeşil. bildiğin yeşil yani. artık ne yeşilidir bilmiyorum ama, yeşil bu.

Parma Maniac dedi ki...

Hacı Lappap haklısın ama sorun şu :)

Yazıdaki geçen seneki forma bölümüne tıklarsan orada da göreceksin.. Spotlar altında pembe, ama gün ışığında turuncu o forma.. Aynısı bunda da var.. Spotlar bazı renkleri çok değiştiriyor.. Bu turkuaz formanın gün ışığındaki fotoğraflarını gördüm ve dediğin gibi yeşil ama spotlar altındaki görüntü yukarıdaki gibi.. Lakers'ta da vardır aynı sorun, mor renk birçok salonda lacivert gibi görünür.. Gerçek rengiyle göründüğü tek salon da Minnesota Timberwolves'undur..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Sarı yaka hariç home forması mükemmel ama o sarı yaka afedersiniz fena bok ediyor bence be... Kötü durmuş...

L dedi ki...

doğru abi. yani, geçen seneki forma malum. lakers örneğinde de haklısın. ışık farkı. aslında keşke bugün villa'nın tanıtımında birine de bunu giydirselerdi, o zaman anlardık durumu tam olarak.
bi de turkuaz rengin aslında hangisi olduğu sorunu var sanırım. bizim milli takım forması çıkınca da bazıları "bu turkuaz diil" falan demişti. o değilse, bu sanırım turkuaz.

Parma Maniac dedi ki...

Evet gerçek turkuaz bu.. Hem yeşili, hem maviyi görebiliyosan renkte turkuazdır :) Bizim milli takımın da turkuaz olmadığına katılıyorum öyle adlandırılsa da..

L dedi ki...

http://www.footballshirtculture.com/10/11-kits/barcelona-2010-2011-nike-away-football-shirt.html

işte şu adresteki resimlerde tam olarak turkuaz olduğu belli oluyor. ilk görünen resimlerde nerdeyse koyu yeşil denecek bir manzara vardı. bu ışık vurmaya göre renk değişimi çok acayip, aynı sayfada aşaadaki çoklu resimde bile yeşil görünüyor forma.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.