25 May 2010

Çağlar Birinci Galatasaray'da?


NTVSPOR'un haberine göre Murat Akça, Erhan Şentürk, Serdar Eylik, Semih Kaya ve bir miktar para karşılığında Çağlar Galatasaray'a geçmiş durumda.. Galatasaray resmi sitesinde ise şirket birleşmesi nedeniyle Beşiktaş gibi bütün gelişmeleri şeffaf bir şekilde bildirim gereği NTVSPOR'un haberinden 5 dakika sonra Denizlispor'la görüşmelerin başladığına dair haber geçildi..

Caner Erkin geçen sene sol beki yedeklemesi için alındı.. Natureli açık olan futbolcunun rotasyon anlamında doğru bir hamleyle takıma katıldığını düşünmüştüm ama tamamen başarısız oldu.. Bekte yapamadığı için açıktaki iyi performansları göz ardı edildi ve takımdan gönderildi.. Yetenek anlamında oldukça yanlış bir değerlendirme ama Arda'yla yaptığı kavganın gönderilmesinde uzantısı varsa idari bir konu olarak eleştirisi yapılamaz.. Lucas Neill'ın yanına Ali Turan geldi ve muhtemelen bir yabancı daha bu bölgeye katılacak.. Bu da Balta'nın sol beke dönüşünü müjdeler.. Gelecek sene de Rijkaard'ın beklerde hücumcu-stoper dengesiyle gideceğini düşünüyorum.. Çağlar Birinci bu bağlamda direkt bir rotasyon hamlesi ve Batdal-Serdar eklemesinden sonra yine takımın Türk oyuncu topluluğunu geliştirme adına mantıklı.. Göstereceği performansla bekte hücum adına çok özelliksiz kalan Balta'yı kesme ihtimali de mevcut.. Çok iyi bir bek olduğunu düşünmüyorum Çağlar'ın ama piyasa şartlarında ve Türk olma özelliğiyle küme düşen Denizli'den alınabilecek oyunculardan biriydi..

Değeri nedir? Bunu ölçmenin direkt bir yolu yok.. Giden 4 genç hangi şartlarla gidiyor, bonservisleriyle mi verildi, para miktarı nedir bunlar şu anda belli değil.. Fakat Galatasaray'ın oldukça balon altyapısından çıkan bu oyuncuların kulübe takastan başka bir yolla fayda kazandırmasının mümkün olmadığını düşünen biri olarak gençlerin gidişinden en ufak bir üzüntü duymuyorum.. Erhan Şentürk ülke için yetenekleri vasatın üstünde ama fiziki özellikleri nedeniyle büyük bir takımda asla forma giyemeyecek bir oyuncu.. Semih Kaya tüm yeteneklerine rağmen genç yaşında pert ettiği dizleriyle kaçan bir fırsat.. Serdar Eylik bir baldır için bile ince sayılabilecek Quadriceps'leriyle 20 yaşına gelmiş bir oyuncu için fiziki açıdan tam bir fiyasko.. Var olan yeteneklerini saha içinde ortaya dökemeyecekse bunda tek suçlu oyuncuyu şu ana kadar fiziki yönden geliştirmeyen hocaları ve tabii ki kendisidir.. Murat Akça ise fazla izleme imkanına sahip olmasak da bu oyuncuların içinde Serdar'la birlikte belki 1-2 üst kademeye çıkabilecek tek oyuncuydu.. Bu oyuncuların hangisine takıma dönme şerhi konulacak, hepsi geri dönüşsüz mü elden çıkacak şu anda belli olmadan bonservisleriyle gitseler bile takımın uzun vadede büyük kayıp yaşamayacağına inanıyorum.. Tek eleştiri farklı oyuncular için kullanılabilecek 4 gencin muhtemel bir yedek için elden çıkartılması yönünde olabilir.. Murat Ceylan oradan kulübe el sallıyorken böyle opsiyonlar akla gelmeden durmuyor tabii..

10 YORUM:

The Mechanic dedi ki...

Murat Akça, FM 2010'da Galatasaray'ın en iyi oyuncularından biriydi... Kendisine bir mouse kadar uzaktayım.

Adsız dedi ki...

Bu da Balta'nın sol beke dönüşünü müjdeler derken valencia'ya giden balta'dan bahsetmiyoruz, değil mi?

E dedi ki...

"Bekte yapamadığı için açıktaki iyi performansları göz ardı edildi ve takımdan gönderildi.."

Katılmıyorum. Açıkta da vasat bir oyuncuydu. Çok çabalayıp, hırçın bir şekilde oynadığı kanadı dağıtması bizlerin gözünü boyadı. Aslında, her topu Allah ne verdiyse şişiren, atağın kanadını değiştirmeyi bilinçli olarak değil de top teperek yapan bir oyuncuydu Caner. Rijkaard'ın kısa pas odaklı oyununun katili olabilirdi gelecek sene.

Dolayısı ile sadece bek değil, açık performansı da göz önüne alınarak gönderilmiştir kanımca.

Parma Maniac dedi ki...

Adsız, ne demek istediğini anlayamadım..

sembolist dedi ki...

Murat Ceylan için kullanılsaydı bu gençler keşke..
Volkan'ın Antalyadan(küme düştümüşü yine antalya da) GS'e gelşine benziyor..Çok umutlu değilim,zira ekstra bir özelliği olduğunu düşünmüyorum Çağlar'ın..
Murat Ceylan,Kayseriden Abdullah,TS'dan Selçuk İnan'dan en az 2 si çok ama çok acil alınmalı..
Veya Nuri Şahin..
Mustafa Sarp gibi herhangi bir vasfı olmayan,bir çok maçta yaptığı pozisyon hatası,ters ayakla vurmaya kalktığı ve atamadğı goller yüzünden şampiyonluğu kaybettik.
Emre Belezoğlu GS'da olsaydı açık ara şampiyon olacak bir takımdı bence gs..
Elano'nun yerine kendmizi koyalım,Sarp'la pas alış verişi nasıl kurabliriz?Ya da Sarp'ın bize pas atmaasını saatlerce beklemek ama yine de pas alamamak..
parma,önümüzdeki sezon tek korkum,mimik ve vücut hareketleryle takıma,taraftara cephe alan,hatta ve hatta yabancılara pas atmayan Arda'nın yanına,onun en yakın arkadaşını(serdar) takıma sokmanın skıntılarını inşallah yaşamayız.Çünkü bi tane Arda skınıtısı bizi baya yıprattı,gücümüzü emdi..
saygılar..

ekrem tumani dedi ki...

asıl kasımpaşalı yekta için kullanılmalıydı.
altyapı balonu da böylece patlamış oldu. aslında zaten patlaktı da kabullenemeyenlerin suratına çarptı.

serdar dedi ki...

Her sene bir ton altyapı oyuncusunun anadolu takımlarına takas verilmesine üzülür dururum. Bu sene de aslında Serdar Eyilik'i (fizik konusunda haklısın) vermelerine üzüldüm.

Gene de istatistik olarak bakıyorum da verdiğimiz oyuncuların hiç birisi patlama yapamadı. Belki tarihte Galatasaray altyapısından gidip de üst düzey futbol oynayan bir Mehmet Yozgatlı vardır. Burak Akdiş de gittiğinde yazık ettiler demiştim, şimdi üçüncü ligde.

Altyapımız mı balon acaba, yoksa bu oyuncular GS altyapısından gidip Anadolu takımlarında oynarken psikolojik olarak adapte olamıyorlar mı bu da enteresan olabilir.

Hani üniversite mezunu olup hayatında İstanbul dışına çıkmamış adamı Ağrı'da kısa dönem askerliğe yollarsın, adam komutanların ve diğer askerlerin davranışı altında ezilir, kendine güvensiz acıların çocuğu haline gelir ya :)

Çağlar konusunda yıllardır söylenti çıkardı. Ama bu sene oldu sonunda, göreceğiz bakalım...

Son yıllarda Galatasaray para verip transfer yapmıyor. Bu konuda son 3-4 yılda verilen en büyük para 1 milyon euro oldu (Serkan Kurtuluş, Mehmet Topal, Volkan Yaman). Genelde sözleşmesi biten oyuncular alınıyor. Bu para vermeme politikasının bir uzantısı da A2 takımda forma giyme şansı kalmayacak ama A takıma da yükselemeyecek oyuncuları vermek. Bu oyunculardan GS.de kalsaydı süper olurdu denebilenlerin sayısı da oldukça az oldu şu ana dek.

Fizik demişken, Emre Çolak hakkında ne yapılıyor çok merak ediyorum. Bu adamda büyük yetenek olduğunu düşünüyorum ama ciddi çalışmaya ihtiyacı var. Altyapımızdan ne zaman bir forvet ve defans oyuncusu çıkacak sabırla bekliyoruz :)

brk dedi ki...

murat ceylan için hala elimizde aydın ve serkan gibi opsiyonlar var, onları kullanabiliriz bence. tabi antep onları ne yapar o da bir soru işareti bu arada mehmet yozgatlı altyapımızdak değildir, istanbulspordan gelmiştir böle bi düzeltmedede bulunmak istedim...

Adsız dedi ki...

alt yapı balonu patladı diyoruz ama suan süper ligdeki hangi takım altyapısından yetiştirdigi 4 oyuncuyu wererek çağlar'ı alabilir.. bence buda bir başarıdır.. tamam barcelona gibi her yıl 2-3 oyuncuyu as takıma cıkaracak bir altyapımız yok ama 2 yılda bir oyuncu cıkarabiliyoruz en azından buda türkiye koşullarında büyük başarıdır..

serdar dedi ki...

@brk, toptan saçmalamışım, pardon.

istanbulspor'a da dışarıdan gelmiş. Gaziantep'le de sözleşmesi devam ediyormuş. kontrol etmeden yazarsan saçmalıyorsun :)))

Ceyhun Eriş'i örnek vermek gerekir buraya... altyapıdan fazla şans bulamayıp çıkan ama dışarıda önemli takımlarda forma giyen bir tek o var.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.