7 May 2010

Sınır


"Dünya futbol tarihinde ilk kez bir takım şampiyonluğunu anlatamadı. Ben de kendimi anlatmayı sevmediğim için bir şey demedim. Şampiyonlukla ilgili olarak röportaj verilmemesi konusunda tüm takıma çekilen ortak mesaj var. "GS yönetim kurulunun kararıyla röportaj yapması yasaktır" mesajı hala bende duruyor. İsteyene gösteririm."

Benim için Türk Futbol Tarihi Hakan Şükür'le başlar, onun futbolu bırakışıyla sekteye uğrar.. Hakan Şükür'ün 27-28 yaşına gelişiyle birlikte 5-6 sene sonra o da futbolu bırakacak diye kendimi büyük üzüntülerin içinde bulduğum sayısız zaman olmuştur, onun iki defa takımdan ayrılışı müthiş can sıkıcı geçmiştir benim için.. Futbola gözünü açtığı gün takımında Hakan Şükür'ü gören kendi jenerasyonumun izlemediği Metin Oktay'ın peşinden gidip o adam çok başkaydı be cümlelerini hiçbir zaman anlayamamış biri olarak şu anda düşüncem Hakan Şükür'ün benim için Türk Futbolu'nun ve Galatasaray'ın zirvesi olduğudur.. Türk Futbolu için başka birinin çıkma hakkı saklıdır ama benim Galatasaray'ımda hiç kimse Hakan Şükür'ün üstüne çıkamayacak, benim için daima bu takımda gördüğüm en büyük oyuncu olarak yer alacak.. 30 sene öncesinden büyük Galatasaraylılar örneğini verecek farklı jenerasyondan Galatasaraylılar illa ki vardır, doğal haklarıdır.. Ama benim Galatasaray'ımın, benim bu takıma bu kadar bağlanmamın temelindeki en büyük güçlerden biridir Hakan Şükür.. Daha iyisinin gelmeyeceğini bilmek kötü bir şey midir, yoksa bir lütuf mudur o konuda şu anda bilgim yok, yaşayarak göreceğiz.. Ama bugüne kadar tek kötü laf söylemediğim adama, bu takımdayken medyaya her seferinde malzeme vermesine rağmen savunduğum krala artık yapacak savunma bulamıyorum.. Haftada en az bir kere, oynamadığın bir takıma bu kadar eleştiri neyin nesidir artık? Kendini tekrar etmekten sıkılmıyor mu bu adamlar, bu motivasyonu nasıl sağlıyorlar anlamakta güçlük çekiyorum..

Tırnaktaki cümleye geleyim.. Galatasaray Yönetimi böyle bir karar almıştır zamanında, olabilir.. Ama bunu yıllarca muhafaza edip 2010'un Mayıs'ında telefonumda saklıyorum, isterseniz gösterebilirim cümlesini sarf etmek nasıl bir küçük hesaptır, benim bir numaralı Galatasaray kahramanımın ağzından nasıl dökülebilir? Hakan Şükür'ün bendeki kredisi sonsuz.. Yarın çıkıp takıma küfretse gönlümden çıkarıp atamam, benim için en büyük olmaya devam eder.. Ama artık öyle cılkını çıkardılar ki sağ sütundan söküp atmama az kaldı.. 3 yıl önceki gayet doğal bir mesajı saklıyorum, isterseniz gösterebilirim diyen adamın şu anda kulübün başarısını istediğini düşünmem mümkün değil.. Eğer tersi varsa da o tahttan asla inmeyecek olsa bile altındaki zeminin kayganlaştığını görmek benim için bile çok zor.. Çok mu zordu ağzını kapatmak, 15-20 yıl sonra bu adamlar görevde değilken belki bir kitap, belki başka bir röportajla yaşadıklarını anlatmak? Öyle bir serzenişe hiçbir şey diyemezsiniz ama düşene vurmak için mal bulmuş mağribi gibi beklemenin kahramanınızdan geldiğini görmenin verdiği acı çok fazla..

En büyüksün, ama artık eskisi kadar da büyük değilsin..

18 YORUM:

Adsız dedi ki...

Hakan Şükür'ü gönlümüzden silmeyi kendisi dahi başaramaz ancak bazen çok sevdiğiniz birini kaybetmeme uğruna ondan uzaklaşmanız gerekir ya işte öyle bir durum bence bu! Onun yaşattığı muhteşem duyguları aynı güzellikte muhafaza edebilmek için dinlememek, TV'de gördüğümüzde zap yapmak en mantıklısı sanki...

mre dedi ki...

Her satırı, her kelimesi, hatta her harfiyle duygularınızı paylaşıyorum. Oynarken bu kadar gönüllerde yer edip, konuşurken bu denli antipatik olmak... YAZIK!

aydın dedi ki...

Bir insanı hatalarıyla beraber, günahıyla sevabıyla sevebilmek.

Adsız dedi ki...

g.saraylı değil bence bu adam şükürsporlu. tedavi olması gerek cidden böyle düşünüyorum. bence de en büyük türk futbolcusu. ama nefretim de o kadar büyük ki.. sadece istatistiklerden ibaret bir adam(!?)

Unknown dedi ki...

Sen bile Hakan için böyle diyorsan daha başka bir şey demeye gerek yok herhalde bu konuyla ilgili..

90 + 3 dedi ki...

Lisedeyken forma almak için girdiğim store'dan, formanın arkasına 9 Hakan Şükür yazdırabilmek için yol paramı verip çıkmışlığım, çıkınca da dünyanın yolunu yürüyerek eve dönmüşlüğüm vardır. Bir ara devre arası Juventus'a transferi gündeme geldiğinde de maç izlemeyi boykot etmişliğim de. Aynen ben de çok sever(d)im Hakan Şükür'ü.

Ne varki, kendilerinin benzer şekilde karşılıksız/koşulsuz değil, Galatasaray sevgileri. Polat yönetimini yıpratmak için bir gün Hakan çıkıyor, bir gün Bülent. Kendileri içinde olmadıktan sonra başarılı olmasını istemiyorlar Galatasaray'ın bence. Art niyetle, ince hesaplarla yapılan açıklamalar hep.

Hakan Şükür'ü ve Bülent Korkmaz'ı hep efsane olarak hatırlamak isterdim, yıllar sonra bile Metin Oktay gibi onlar için de tezahürat yapabilmek. Ancak üzülerek te olsa, bugün bence ne sağ/sol sütunlarda ne de kalplerde yer vardır ikisi için. http://doksanartiuc.blogspot.com/

il Capitano dedi ki...

Bazen Krallar soytarıya dönüşebiliyormuş demek ki!

Neo Wan dedi ki...

Hagi olmasa bu adam bir hiçti. sezonda 200 civarı net pozisyona girip 30 civarı gol atabilen bir adama bu payeyi verirseniz sonunda kendini van basten sanar ve bugünkü durumu yaratır.

léon dedi ki...

telefonunu hiç değiştirmedi mi acaba o günden beri ? ben en çok bu noktaya takıldım heheheh

léon dedi ki...

Bu arada yorumumdan sonra gördüm de

Neo Wan klasik bir Türk spor izleyicisi kimliğini iyi yansıtmışsın. Bu mudur yani ? Havada asılı kalıp Belçika kalecisinin futbol hayatını bitiren adama mı bunları söylüyorsun ?

Not : Fenerbahçe taraftarıyım, Hakan Şükür'ü de sevmem.

hagi'nin bacanağı dedi ki...

futbolculuğunu, kariyerini tartışmak gereksiz olur ama gencecik yaşta depremde ölen eski karısının cenazesine dahi gitmeyen bir adamdan bahsediyoruz sonuçta. hakan şükür tüm kariyeri boyunca ne zaman kişilik olarak güven veren, tutarlı bir duruş sergiledi ki? sin sin gezen sinirleri büzen bir adamdı her zaman.

hagi'nin bacanağı dedi ki...

@ leon arkadaş,

bu mantığa göre gidersek o zaman oktay derelioğlu tüm belçika defansının futbol hayatını bitirmiş olmalıydı vakti zamanındaki o meşhur golüyle.

Adsız dedi ki...

Ağzından adını düşürmediği adam zamanında "bizi sevenlere ihanet etmeyelim" diyordu. O ise kendisini herkese ve herşeye karşı savunanları üzmekten başka hiç bir şey yapmıyor uzun zamandır. Gene de ne yaparsa yapsın adını kalplerimizden sökemeyecek...

Sacit Tekin dedi ki...

Hakan Şükür'ün açıklamaları elbette tepkileri çekiyor ne gereği var dedirtiyor ama şunu görmezden gelemeyiz adam Adnan Polat'ın bizans oyunlarına kurban gitmitir.

Televizyon'da sezon ortasında bizzat dinledim o sezon, istediği kadar kalabilir diyordu. Sonrasında Hakan Şükür'ün geleceği ile ilgili hiç bir açıklama yapılmadı taaaki Hakan, GS'den ayrılma kararı verene kadar. Ondan sonra apar topar basın açıklaması ile "gel heykelini dikelim" dendi. Ben hayatımda bu kadar samimiyetsiz bir tavır daha görmedim bir efsane futbolcuya karşı.

İnsanlar Polat'ın bu şark kurnazlığını nasıl görmeden gelip "adam futbol okullarına adını verelim" diye teklif etti deniyor. Klasik Adnan Polat oyunu, yıllardır hiç bir GS başkanını bu kadar samimiyetsiz bulmamıştım.

Hakan Şükür'ün canı yanıyor çünkü adam gerçekten GS li. Bu kadar basit şekilde koparılmayı haketmiyor.

Kendisinde Polat'ın ayak oyunları ile ilgili çok şey var. Bir yandna böylesine biriin GS yi yönetmesinin acısını taşıyor ve gerçeklerin bilinmesini istiyor, diğer taraftan da susup camiaya zarar vermemek arasında kalıyor. Keşke konuşsa da milletin "büyük başkan" dediklerinin foyaları çıksa ortaya.

Bu teori tamamiyle kişisel bir yorum ama Polat ilk seçildiği dönemde hakan'ın inancını çok vurgulayan yapısı ile ön plana gelmesinin yarattığı rahatsızlık üzerine camiadan sene sonunda takımdan uzaklaştırılması sözüne karşılık destek verme gibi bir durum ile karşı karşıya bırakılmış bile olabilir.

Tabiki bu benim yorumum ama Hakan Şükür > Adnan Polat, her ne kadar son dönemdeki açıklamalarına ayar olmaya başlasam da biliyorum ki Polat'ın bilinmeyen çok ayak oyunu var.

e1905 dedi ki...

Hakan'ı o kadar severdim ki torinolu şaban dediklerinde ağlardım. şimdi yine ağlıyorum ama sinirden. bende kredisi sonsuzdur elimde değil ne yapsa yine severim ama korkarım benim çocuklarım için bir Metin Oktay asla olamayacak.

léon dedi ki...

@hagi'nin bacanağı

bu sadece bir örnekti, hakan şükür'ün kariyerini eminim benden iyi biliyorsunuzdur. sadece ''pekiştirme'' amaçlı kullanılmıştır. hakan şükür büyük bir golcüdür ve böyle olaylardan sonra gelip futbolcuğunu sorgulamak sadece ve sadece futbol bilmeyip, öylesine izlemeye işarettir.

dejavu dedi ki...

Uğraşma Kral, içimizdeki sevgini sen bile yok edemezsin. İstediğin mesajı tut, istediğin açıklamayı yap.

pi dedi ki...

Bırakın Fettullahçı'yı... Galatasaray'a başarılar kazandırmıştır mutlaka ama Galatasaray'ı Galatasaray yapan Hakan Şükür de değildir, UEFA Kupası'da değildir. Kulübe ve taraftara biraz saygısı olsa bu şekilde davranmaz.

Hepsi kendi çıkarlarının peşinde... Ne olacak ki...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.