22 May 2010

,

Bayern 0-2 Inter


CL finalinde sahaya Sneijder önü 3 naturel forvetle çıkıp sahaya ilmek gibi tertemiz bir 4-4-1-1 koyarak bu futbol disiplinini ve beynini gösteren bir takıma sadece saygı duyabilirsin.. Stoper bek Chivu'nun önüne Goran Pandev'i koyup onun vücut hacmiyle ikili kademe yaparak Arjen Robben'i sahadan silen Jose Mourinho, yarı finalde iki kez gösterdiği gibi bu oyunun şu anda dünyadaki en özel adamlarının başında geldiğinin yeniden ilanını yaptı..

Birbirine oldukça benzer sistemlerle oynayan iki takımı ayıran şey Barcelona modelinin küçük ve daha dar kalıplı bir kopyası olan ve bütün planını sağ koridor üzerine kuran Bayern'e karşı yine arkada bekleyip orta sahayı kısa pas ya da uzun toplarla olabildiğince çabuk geçmeye çalışan Inter'in olmasıydı.. Bayern daha baskılı bir görünümde başladı ama her Jose takımında olduğu gibi herhangi bir oyun hakimiyetinin bu mücadelelerde bir önemi yoktu.. Julio Cesar'ın şişirdiği topu Milito'nun önce indirip daha sonra deparla tekrar buluşarak çevirdiği gol benim gözümde Hakan Şükür'e bir saygı duruşu, Diego Milito'nun ne kadar özel bir topçu olduğunun yeniden malumu ilamı.. Çok kolay bir çözümlemeyle bu öne geçiş herhangi bir Mourinho takımı için çok büyük anlam ifade ediyordu..

İlk gole kadar ve ondan sonra defalarca Inter'in kontralarla, oyuna kendi şartlarında hükmettiğini gören Van Gaal'in Ivica Olic'in yalnızlığa dayanan etkisizliğiyle birlikte oyuna ikinci forveti sürmesini bekledim ama hamle gelmedi.. Devrenin hemen başında doğal bir Bayern baskısına yine kanatları önlü arkalı kapatan ve gerektiği zaman önde oynayan Sneijder'in yanına baskı yapmak için ileri çıkan bir içle duvarını ören Inter çok ciddi bir tehlike atlatmadan Münih'i püskürttü.. Yine benzer bir kontrada Eto'o'yla başlayan ve hızlı aktarımlarla solda Milito'yla buluşan atakta, maçın yıldızının Van Buyten'in belini kıran muazzam çalımı ve tertemiz plasesiyle Inter bu heyecandan uzak, öncesi ve sonrası tahmin edilebilir finali imzalayan hareketi yaptı.. İki golde yetersiz kalan Demichelis ve Van Buyten tandemi mutlaka eleştiri konusu olacaktır.. Toplam kalitede üst düzey stoper ikililerine yakın görünmüyorlar ama bu maçtaki en büyük eksikleri bu seviyeyi fazla görmüyor olmalarıyla açıklanabilir bence..

Van Gaal'in sağda Chivu - Pandev ikilisi tarafından pasifize edilen Robben'i neden ortaya yaklaştırmadığını, hatta zaman zaman konsantrasyonunu kaybeden Maicon'un bölgesine sokmadığını anlayamadım.. Keza oyuna bir target striker soktuktan 5-6 dakika sonra Olic'in kenara alınarak ikinci hareketsiz forvetin de oyuna girmesi bence gereksizdi.. Olic çok yıpranmış olabilir tabii.. Yeni servete konan Ribery'nin yokluğunda Van Gaal'in çok fazla opsiyonu yoktu ama çırak çalışırken fazla tembel geldi bana..

Barcelona'yı bu işin dışında bırakan takımın finali kaybetme lüksü yoktu, olmadı da.. Mourinho yarı finalde sezonun en güzel sürprizini yaparak yeniden başrole çıktığı filmi mutlu sonla bitirdi.. Bundan sonra önündeki yolu kendisi açıklar, biz takip ederiz.. Yeri gelince onun da üstüne konuşulur zaten.. Bekleneni yapması kariyerinin en büyük sınavı olabilir, La Liga'yı yeni iki takımlı halinde bir seviye üste taşır.. Ama ben hala ufak bir ihtimal üzerinden sürpriz gelebileceğini düşünüyorum.. (Edit: Kendi açıkladı, sürpriz yok.. Seneye Real'de..)

Şampiyon belli, ikinci Bayern.. "Şu Materazzi CL'yi de kaldırdı ya." demeyeni de klişe takımı infaz ediyormuş, bu fırsatı kaçırmamak gerek..

12 YORUM:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Sadece şunu söylüyorum, Mourinho'nun Real'e atacağı imzaya, hiçbir Madritista benden daha çok sevinmeyecek. Bir an önce açıklasalarda rahatlasam.

Yeni sezon çok keyifli olacak...

Adsız dedi ki...

bi yerde milito bi yerde bank asya topçusu müller. sonuç malum.

Adsız dedi ki...

real nağmalup şampiyon olabilir seneye, yada 1 mağlubiyet

rasimkn dedi ki...

barcelona ile mourinho aynı anda sevilemez gibi bi hava var ortalıkta.ben ikisini de deli gibi seviyorum,barca'nın topundan daha fazla zevk alsam da,çünkü futbolun hiç bir zaman tek bir doğrusu olmadı.Gecen sene hiddink bu sene de mourinho işte devamlı barca'nın açıklarını işaret ederek gelişmesini sağlıyor,o bile yeter.bu birini seviyorsan öbüründen nefret edeceksin saçmalığının dışında bişeyler karaladığın için sağolasın parma maniac.

Parma Maniac dedi ki...

Sen okuyup bu yorumu yaptığın için ben teşekkür ederim Rasim..

ihk dedi ki...

materazzi'ye takılanlara büyük kaptan zanetti'yi göstermek lazım. kaptan inter'deki 700. maçında şampiyonlar ligi kupasını kaldırdı. açıkçası o kupa zanetti2nin ellerinde olmasaydı üzülürdüm.

lesmiserable dedi ki...

ben stoper transfer etmek istesem. inter karşısında nasıl oynadıklarına bakarım :) milito, etoo, sneijder her türlü varyasyonu var bu hücum hattının. akıllı bir forvet, duvar olma ve pas yeteneği çok yüksek. ikinci olarak çok seri bir forvet, üçünüc olarak o.sahadan müthiş sızmaları yapabilen bir adam. bu üç opsiyonu kullanan bir takıma karşı en iyi direnci gösteren stoper en makbul stoperdir. stoper transfer edecek olsam bu sene interin oynadığı tüm takımların maç kasetlerini izlerdim.

Ikerry dedi ki...

Abi kesin bi açıklama var mı Mourinhonun Madridde olduğuyla ilgili ben mi kaçırdım? Gerçi yarı finalde maçtan sonra Nou Camp'ta yaptıklarından sonra kesin bence ama..

http://chateauforte.blogspot.com

Parma Maniac dedi ki...

Karizma_13 evet maç sonrası basın toplantısında kendi açıkladı..

lembo dedi ki...

ben kafamı ellerimin arasına almış arjantinimi düşünüyorum. messi bizde, milito bizde, tevez bizde.. ama zanetti ve cambiasso'yu beğenmedi hazret.. bence milito an itibariyle dünyanın en iyi golcüsü.. messi desteğiyle esip svaurmamız lazım ama maradona yine bir yerde ayağımıza dolanır..

meraklısına not : 28 mayıs .2010 cuma günü madrid, resmi imzayı açıklayacak..

benden bu kadar dedi ki...

abi çok çok özür dileyerek aceto'ya neden ulaşamadığımı sormak isterim. davet edilmeyenler okuyamıyor hale gelmiş blog. en yakın adresin burası olduğunu düşünerek buraya yorum bırakıyorum. aceto'nun mailini istesem sizden?

Parma Maniac dedi ki...

benden bu kadar, öyle bir durum geliştiğini sanmıyorum.. Ben davet edilmeden girebiliyorum zira.. Sağ üstte yazıyor mail ama sen göremiyorsun muhtemelen..

bulent@kontratak.com

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.