29 Nis 2008

WSC 2008 Çeyrek Final


John Higgins 9-13 Ryan Day (1)

Ding Junhui - Stephen Hendry (2)

Ronnie O'Sullivan
13-7 Mark Williams (3)

Joe Swail 12-13 Liang Wenbo (4)

Shaun Murphy 4-13 Allister Carter (5)

Mark King 9-13 Peter Ebdon (6)

Neil Robertson 7-13 Stephen Maguire (7)

Stuart Bingham 9-13 Joe Perry (8)

Bu sefer de Shaun Murphy elendi alt tablonun asil üçlüsünden.. Önce Selby, şimdi Murphy.. Ukalalığının kurbanı oldu sanıyorum Murphy.. 13-4'ün başka bir açıklaması yok.. İddialı konuşmak sporun hiçbir dalında avantaj sağlayan bir şey değil..Peki sıra Maguire'da mı? Sanmıyorum.. Maguire kalan isimler içinde finale çıkamazsa son yılların en sürprizli tablosu olacak bu Dünya Şampiyonası'nın alt bölümü.. John Higgins'in Ryan Day'e kaybetmesi de ilginç ama karısının özel durumu nedeniyle konsantrasyon problemi olduğu çok belliydi.. Bir toptan sonra sinirine hakim olamayıp renkliye abandıktan sonra masaya vurarak içeriye girmesi Higgins gibi süper karakterli bir abiden daha önce görmediğim davranışlardı.. Bu Ryan Day'in de Allah belasını vermesin.. Önceki turnuvalarda yeteneğine güvenip 2-3 kere favori gösterdim, bi yerlerimde patlattı.. Şimdi de tersini yapıyor..

2. tura damgasını vuran elbette Ronnie'nin 147'siydi.. Çekişmeli maçlar bekliyordum ama Swail-Wenbo mücadelesi dışında büyük bir çekişme de olmadı.. Ronnie Williams'ı, Maguire Robertson'ı, Hendry Ding'i ve hatta Day Higgins'i fazla zorlanmadan geçti.. Hendry-Ding maçı için bir seçim yapamamıştım.. Ding'in klas isimler karşısındaki konsantrasyon problemi yüzünden.. Öyle bir şey gerçekleşmedi ama The Golden Boy sadece snooker oynayarak ezdi geçti masada.. Şu sporu kendi çapımda 6-7 yıldır takip ediyorum.. Ben izlemeye başladığımdan beri eskilerin efsanesi Stephen Hendry sadece iyi bir oyuncu gibi oynuyor.. Ama Ding Junhui karşısında oynadığı oyun, abartısız bir şekilde söylemem gerekirse izlediğim en iyi Hendry performansıydı belki de.. Çok formda o da şu anda.. Yarı finalde Hendry-O'Sullivan maçı olursa (ki çok muhtemel) neler olur tahmin edemiyorum.. Kan çıkar heralde..

Ryan Day - Stephen Hendry (1)

Ronnie O'Sullivan - Liang Wenbo (2)

Allister Carter 13-9 Peter Ebdon (3)

Stephen Maguire
12-13 Joe Perry (4)

3 YORUM:

mert dedi ki...

nedendir bilmiyorum, bana fena halde alister carter final oynayacakmış gibi geliyor. bir de parma maniac'tan (ki üçüncü şahısa konuşuyor gibi oldum ama direk aslında sen okuyorusun neyse:D) bir snooker maçları tv programı tarzı birşey istesem veya yol göstermesini istesem çok mu birşey istemiş olurum ki? hani yüzsüzlük olucak sanki biraz ama tardini büfe okuyucularına böyle bir kıyak yapar parma insanı bence:D

(hatta acındırayım şu sancılı öss günlerimde bir tek snooker bağlıyor beni hayata falan diye de yalan neyse çok uzattım geyiğe sardım falan yaparsan on numarasın yapmazsan canın saolsun parma maniac:D)

Parma Maniac dedi ki...

Aslında ben de bilmiyorum hangi maç hangi saatte başlayacak.. Sadece Eurosport'un her gün verdiği saatler belli, evde olduğum zaman açıp izliyorum.. Ama bakıyım Eurosport resmi sitesine, maç programına saat saat ulaşma gibi bir durum varsa koyarım tabii buraya..

mert dedi ki...

bu arada dün galiba bbc world haberlerinde gördüm ali carter 147 yapmış sanırım hatta kariyerinde ilkmiş, sağlam geliyor o da altlardan. bir sürpriz olur mu ki acaba?

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.