28 Nis 2008

EPL'de Yılın Oyuncusu


Doğal olarak sürpriz yok, Cristiano Ronaldo üst üste ikinci kez yılın oyuncusu Premier League'de.. Bunu başarabilen tek isim vardı daha önce.. Thierry Henry.. 2002/2003 ve 2003/2004 yıllarında bu ödülü üst üste kazanan ilk oyuncu olmuştu Henry, Ronaldo ikinci oldu.. Daha önce de Mark Hughes ve Alan Shearer bu ödülü 2 defa kazanmayı başaran diğer isimlerdi.. Ronaldo'nun bu yaşında yaptığı iş hakikaten inanılmaz.. Başka bir takıma transfer olmadığı takdirde bu ödülü 3 defa kazanan ilk oyuncu olacağı da kesin gibi, belki de üst üste.. Her açıdan abuk bir herif Ronaldo, ayrı bir yazı yazmak gerek..

En iyi oyuncuyla beraber yılın 11'i de belirlenmiş EPL'de.. Yazalım kadroyu:

David James (Portsmouth) - Gael Clichy (Arsenal), Rio Ferdinand (Man UTD), Nemanja Vidic (Man UTD), Bakary Sagna (Aysenal) - Ashley Young (Aston Villa), Francesc Fabregas (Arsenal), Steven Gerrard (Liverpool), Cristiano Ronaldo (Man UTD) - Fernando Torres (Liverpool), Emmanuel Adebayor (Arsenal)

Bir ilginçlik var değil mi? Arsenal sonlardaki büyük düşüşe rağmen çok iyi bir sezona imza attı 4 oyuncusu var tamam.. United sezonun yıldızı ligde, 3 oyuncu tamam.. Torres sapına kadar hak etti, keza Gerrard'sız bir EPL 11'i düşünülemez.. Ona da tamam.. Peki Mourinho sonrası, sezonun yıldızı United'la puan puana gelmeyi başaran Chelsea? 0 oyuncu.. Garip geliyor düşününce.. Ama arkasından kim girebilirdi ki bu kadroya diye düşündüğünüzde onun da cevabını bulamıyorsunuz.. Bu da rüya gibi bir şey değil mi? Övülecek bi durum mudur, yoksa yerilecek bir şey midir ben kararını veremedim ama kesinlikle garip..

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

gael müthiş bir oyuncu ancak, der dururum.Arsenalin bu yıl şampiyonluğu kaybetmesindeki en önemli suç(hata)ondadır.Deplasmandaki birmingham maçı dakika 94 yaptığı saçma sapan penaltı Arsenalin şampiyonluğunu kaybettiği gündür.Bundan dolayı burada Ashley Cole seçilmeliydi.Onun dışında bir Carvalho Terry ikilisinden biri kesinlikle olmalıydı.Sagna doğru tercih.Hleb veya Ashley young arasında kalınmış bence.Doğruluğu tartışılır.Zaten Cesc Gerrard Ronaldo Adebayor doğru tercih. Torres de Rooney kötü olduğu için.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.