24 Nis 2008

World Snooker Championship 2008 (1/8)


John Higgins 10-5 Matthew Stevens (1)

Ryan Day 10-6 Michael Judge (2)

Ding Junhui 10-9 Marco Fu (3)

Stephen Hendry 10-9 Mark Allen (4)

Ronnie O'Sullivan 10-5 Liu Chuang (5)

Mark Williams 10-3 Mark Davis (6)

Stephen Lee 4-10 Joe Swail (7)

Ken Doherty 5-10 Liang Wenbo (8)

Shaun Murphy 10-3 Dave Harold (9)

Allister Carter 10-9 Barry Hawkins (10)

Mark Selby 8-10 Mark King (11)

Peter Ebdon 10-9 Jamie Cope (12)

Neil Robertson 10-4 Nigel Bond (13)

Stephen Maguire 10-3 Anthony Hamilton (14)

Steve Davis 8-10 Stuart Bingham (15)

Graeme Dott 7-10 Joe Perry (16)


İlk tur bu akşam tamamlandı.. Yine her dünya şampiyonasındaki gibi ilk turda acayip sürprizler var.. En büyüğü Mark Selby'nin resimdeki Mark King vasıfsızına kaybetmesi.. İlk turdaki en banko maçı sorsalar herhalde Selby derdim.. Çok büyük sürpriz.. Üst üste gelen şampiyonluklar ve finaller sonrası rahatlama mıdır bunun nedeni yoksa anlık bir durum mudur bilmiyorum ama hala şaşkınım.. Üst tablodaki tek sürpriz Ken Doherty'nin Liang Wenbo'ya kaybetmesiydi.. Çinliler sağlam geliyor hakikaten arkadan.. Bir diğeri Liu Chuang da ilk 2 seansta iyi zorladı Ronnie'yi.. Ding vatandaşı Fu'yu decider'da yendi.. Fu'nun geçeceğini tahmin ediyordum, Ding'in çıkması Ronnie için daha iyi oldu.. Fu ters gelebiliyor Roket'e..

Alt tabloda Selby dışında kariyeri büyük düşüşte olan Graeme Dott yine ilk turda yalan oldu Joe Swail karşısında.. Peter Ebdon yeni nesil klaslarından Jamie Cope'u yine decider'da yenmiş.. 16 ilk tur mücadelesi içinde 4 maç decider'da sonuçlandı bu arada.. İlk turun en dramatik maçlarından biri Steve Davis ve Stuart Bingham arasında oynandı.. Artık emekliliği için gün sayan Davis'in Bingham karşısında kaybetmesi beklediğim bir sonuçtu ama çok kötü kaybetti.. 8-3 geriye düştükten sonra üst üste 5 frame alıp 17. frame'de son topta çok kolay bir atışı kaçırınca 9-8 öne geçen Bingham fişi çekti.. Davis o frame'i olsa muhtemelen maçı da alacaktı.. Harika bir geri dönüş iyi sonuçlanmadı, üzüldük..

1/8 maçları şu şekilde olacak,

John Higgins - Ryan Day (1)

Ding Junhui - Stephen Hendry (2)

Ronnie O'Sullivan
- Mark Williams (3)

Joe Swail - Liang Wenbo (4)

Shaun Murphy - Allister Carter (5)

Mark King - Peter Ebdon (6)

Neil Robertson - Stephen Maguire (7)

Stuart Bingham - Joe Perry (8)

Selby'nin elenişiyle üst tablodaki çekişme bir anda daha öne çıktı.. Higgins-Day, Ding-Hendry ve Ronnie-Williams maçları çok güzel geçecek.. Ding ve Hendry arasında bir seçim yapamadım.. Oynanan snooker'ı baz alırsam Ding öne çıkar ama çocuk hala çok tecrübesiz ve karşısına efsane çıktığı zaman nutku tutulabiliyor.. Hendry baskı kurabilir Ding üzerinde, her türlü sonuca açık bir maç açıkçası.. Ronnie ve Mark Williams'ın kapışması da erken finallerden.. Williams da her ne kadar düşüşte olsa da Ronnie'nin ilk tur performansından o kadar da fit olmadığını gördüm.. Bu turdan çıkan Swail-Wenbo galibini rahat geçeceği için direk yarı finalde diyebiliriz.. Alt tabloda en çekişmeli maç Robertson-Maguire arasında gerçekleşir.. Diğeri daha vasat duruyor.. Burada Maguire-Murphy yarı finali iyice netleşti gibi.. Avustralyalı Robertson bunu engelleyebilecek mi göreceğiz.. İlk turda 10/16 yapmışım, berbat bir performans.. Bahis yapsam batacakmış demek ki kasa..

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

hocam çok güzel yazmışsın.. tebrik ederim.. joe perry ve ali carter yanıltmış seni.. çok güzel bir turnuva oluyor. iki tane 147 var.. daha ne isteriz. :-))

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.