27 Nis 2008

,

Galatasaray 1-0 Fenerbahçe


Galatasaray'dan böyle bir azim ve mücadele görmeyeli baya olmuştu sanırım.. 90 dakikanın çoğunu şaşkınlıkla izledim.. CL'deki rakiplerine fizik olarak çoğu zaman üstünlük sağlayan Fenerbahçe'nin özellikle ilk 70 dakikada nasıl bu kadar ezildiğine inanmak istemedim, bir Galatasaraylı olarak sevindim.. Korkunç bir fizik performanstı Galatasaray'ın sergilediği.. Orta sahanın ortasını iki oyuncuyla kontrol etmenin getirileri tabii ki hep bunlar..

Bir altta Fenerbahçe'nin kanatlarının nasıl olacağını merak ettiğimi söylemiştim.. Mantık olarak beraberliğin Fenerbahçe'nin işe yaraması nedeniyle her zamanki sağlamcı çiftlerin (Wederson-Uğur ve Gökhan-Deivid) oynayacağını düşünmüştüm.. Doğru olan da oydu bence.. Ama Chelsea deplasmanında olduğu gibi bir sezon boyunca kullandığı kanat ikililerini yine değiştirmeyi uygun görmüş Zico.. Büyüğün de ötesinde bir hataydı kanımca.. Her zamanki kadroyu bu senenin en önemli iki maçında bozdu Zico ve ikisinden de elleri boş ayrıldı.. Uğur-Deivid kanadı hücum anlamında hiç işlemediği gibi savunma performansı olarak da berbat bir performans gösterdiler.. Sabri ve Barış biraz teknik kapasitesi yüksek oyuncular olsalar maden gibi işlerlerdi orayı.. Yine işlediler ama sonuç gelmedi.. Sağ tarafta Colin Kazım Richards yüzünden adam çıkana kadar Gökhan tek başına savaştı Arda'ya karşı.. Arda'nın da Hakan Balta'dan destek alamaması orayı da Galatasaray'ın çok iyi değerlendirememesine neden oldu.. Ama sene başından beri kanat performansı harika olan Fenerbahçe 90 dakika boyunca kullanamadı kanatları.. Zico Stamford Bridge'te olduğu gibi Ali Sami Yen'deki bu seçimlerinden dolayı da hatalıydı, eğer Galatasaray Sivas'a kaybetmezse bununla da yaşayacak.. Hakikaten anlaşılır değil 30 maç boyunca hemen hemen aynı çıkılan bu bek-açık ikililerinden 3'ünü değiştirmek..

Maçın yıldızı seçilecekse bu yine ve tekrar Servet Çetin olur.. Yine mükemmel ve 0 hatalı bir performans gösterdi.. Yanında Emre Güngör de en az onun kadar iyiydi.. Mehmet Topal'ın orta sahadaki performansı efsaneydi.. Ayhan 60 dakika boyunca çok iyi kullandı topları, savunmaya yardımı da iyiydi ama özellikle son 20 dakika çok düştü oyundan.. Sabri de yine iyilerden biriydi.. Fenerbahçe'de Aurelio dahil iyi oyuncu bulmak zordu.. Gökhan Gönül elinden geleni yaptı, en parlak olarak onu görmek mümkün.. Deivid de Semih'in girişiyle ortaya yaklaşınca son yarım saat daha iyi bir performans gösterdi..

Haftaya Sivas deplasmanı ne olur bilemiyorum ama büyük maçlardaki performansı belli olan Sivas deplasmanından bir beraberliği alamayacaksa Galatasaray olmasın zaten şampiyon.. Sivas daha potadayken, Sivas için Fenerbahçe'nin kesinlikle kazanmaması gerekirken hafta içi maçı Fenerbahçe'nin kazanmasını isterim diyen Bülent Uygun Galatasaray'a mutlaka sorun çıkarmaya çalışacaktır ama bir zahmet şu maçtan sonra istediğini alsın Galatasaraylı topçular o maçtan..

1 YORUM:

baha dedi ki...

Zico muthis kisilikli, anlayisli, futbolcuya nasil yaklasacagini bilen biri olabilir fakat bunlar ne yazik ki yetmiyor. B plani yok 2 yildir..

Fenerbahce'yi de uzun zamandir boyle gormemistim ve bunun nedeni sadece Zico degil tabii ki, hafta basindan beri takimi inanilmaz bir baski altina sokan camia ve yonetim.. Primler, vaadler vs. Futbolcular da futbol oynamayi 75. dakikada hatirladilar saolsunlar..

Artık Sivas'ın şampiyonu belirlemesini bekliycez, bir Denizli vakasi olur mu bilemem ama hangi Fenerbahçe taraftari bu oyunu icine sindirebildi derseniz kocaman bir hic derim..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.