20 Nis 2008

World Snooker Championship 2008


Yılın en çok beklenen snooker etkinliği dün başladı.. Arada benim burada yazamadığım bir China Open da geçti.. Ne yazık ki 1 maç bile izleyemedim o turnuvada çeşitli işler nedeniyle, yazmadım da o yüzden.. Zaten bir süredir dünya şampiyonasına kilitlenmiştim.. Zaman nasıl geçti anlamadım, başladı turnuvaların kralı..

Eşleşme tablosuna baktım, bu sefer ilginç bir şey var.. Uzun zaman sonra ilk defa Ronnie'nin daha kolay tarafta yer aldığını gördüm.. Biraz balık roket bu turnuvada.. Tablonun üst kısmında Ronnie.. Yine önemli oyuncular var tabii ki, ama alt taraf tam bir felaket..

Üst tabloda Ronnie'den başka John Higgins, Ding Junhui, Marco Fu (Ding'le ilk turda eşleşmiş durumda, biri gidecek yani), Stephen Hendry, Mark Williams ve Ken Doherty gibi adamlar var.. Son 3'ü geçmişin büyük oyuncuları ama artık üst taraflara çıkamıyorlar çok.. Buradaki çekişme daha çok Higgins, Ronnie ve Ding-Fu kapışmasının galibi arasında geçecek gibi görünüyor ama demin bahsettiğim kaşarlanmış 3 elemandan biri sürpriz yapar mı? Orası belli olmaz..

Alt tablo dediğim gibi fena.. Son dönemlerin Ronnie'yle birlikte 3 formda ve önemli oyuncusu Shaun Murphy, Stephen Maguire ve Mark Selby bu tarafta.. Birbirlerini kıracaklar.. Hatta Selby ve Murphy'nin yolu büyük ihtimalle çeyrek finalde kesişecek, erken finallerin ilkini sanıyorum orada izleyeceğiz.. Burada da bu üçlü çekecek başı final için ama orayı zorlamaları muhtemel olan Neil Robertson ve Graeme Dott da burada.. İkisi de çok formsuz gerçi ama ikisinin de ne zaman ne oynayacağı belli olmuyor.. Aslında şimdi tekrar baktım, üst tarafta kalite isim daha fazla ama o kalite oyuncu bazında alt tabloda daha yoğun..

Ronnie kendi standartında oynarsa final yolu çok açık aslında.. Alt tarafta ise Selby, Murphy ve Maguire'dan hangisinin baskın çıkacağını tahmin etmek için ciddi anlamda istihareye yatıp hafiften psişik güçlere sahip olmak gerekiyor..

Yine ilk turdan itibaren eşleşmeleri geçeceğini düşündüğüm ismi kalın yazarak vereyim, tur tur gideriz bu şekilde..

John Higgins 10-5 Matthew Stevens (1)

Ryan Day - Michael Judge (2)

Ding Junhui - Marco Fu (3)

Stephen Hendry - Mark Allen (4)

Ronnie O'Sullivan - Liu Chuang (5)

Mark Williams - Mark Davis (6)

Stephen Lee - Joe Swail (7)

Ken Doherty - Liang Wenbo (8)

Shaun Murphy - Dave Harold (9)

Allister Carter - Barry Hawkins (10)

Mark Selby - Mark King (11)

Peter Ebdon - Jamie Cope (12)

Neil Robertson 10-4 Nigel Bond (13)

Stephen Maguire - Anthony Hamilton (14)

Steve Davis - Stuart Bingham (15)

Graeme Dott - Joe Perry (16)

2. turdaki eşleşmeler 1-2, 3-4, 5-6, 7-8, 9-10, 11-12, 13-14, 15-16 şeklinde olacak

4 YORUM:

Adsız dedi ki...

hocam ne zamandır senin kaleminden şöyle güzelce bi maç yazısı okuyamadık. haftaya mı saklıyorsun nedir :))

ultrAsım

Adsız dedi ki...

merhaba bu karşılaşmaların sonuçlarını nerden ögrenebiliriz acaba

Adsız dedi ki...

merhaba bu karşılaşmaların sonuçlarını nerden ögrenebiliriz acaba

Parma Maniac dedi ki...

www.worldsnooker.com'dan bakabilirsin..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.