29 Nis 2008

Temizlik var


Los Angeles Lakers 4-0 Denver Nuggets

3 YORUM:

Adsız dedi ki...

diğerleri birbirini kırıp geçirirken, lakers'ın burayı çok temiz geçmesi hiç kuşkusuz ilerleyen takvimde büyük avantaj, ayrıca iyi de bir özgüven sağlaması oldu konferans liderliğinin ardından..

kobe- ıverson karşılaştırması( var mı acaba böle bi karşılaştırma!!) üzerine de çok laflar hazırladım ama, blog sahibi çok daha donanımlı ve doludur bu konuda, bi ufak post talep edelim kendisinden:)

Adsız dedi ki...

Kobe, ikinci ve dördüncü maçın son bölümlerinde (ikinci maçın son çeyreğindeki dört dakikalık bölüm içerisinde 19 sayı ve dün gece son 5,5 dakikada 14 sayı) galibiyeti getiren isim oldu; ama Lakers'ın şu anda Batı'da bir numaralı favori olmasının temel nedeni Pau Gasol'ün gelişinden sonra takımın değişen görüntüsü olsa gerek.

Dün gece, Kobe son çeyrekte 14 sayı atarak ön plana çıksa da Gasol, ilk yarıda attığı 18 sayıyla Lakers'ı maçta tutan adam oldu. Baskı altındaki performanslar, her zaman çok daha önemlidir; ama Gasol'ün dün geceki oyunu da göz ardı edilmemeli.

Gasol ve Lakers birlikteliğinin bu şekilde gelişeceği tahmin ediliyordu aslında. Yine de Lakers'da Gasol'ün bile görüntüsü değişebildi. Eski antipatik Gasol yerine daha ılımlı bir Gasol var sanki.

Gasol sonrası Odom da ayrı bir konu . Gasol'den önce sürekli takası gündemde olan, aldığı kontrat eleştirilen ve ''overrated'' olarak anılmaya başlanan Odom, Gasol'den sonra her maç ya double-double'ı zorluyor ya da o performansla oynuyor.

Gasol'ün ''pivot'' oynadığını da hatırlayalım. Playofflar'daki dev performansı, 0-12'nin bir intikamı olabilir aslında. Lakers, Gasol ile şu anda 25-5. Kevin Garnett takasını gerçekleştiremediği için eleştirilen Mitch Kupchak'ı da tebrik edelim. Gerçekten, Lakers ve Gasol birbirini buldu.

Konferans Yarı Finalleri'nde muhtemelen Utah Jazz ile eşleşecek, Los Angeles Lakers. Nuggets'ın avantaj ve dezavantajları gün gibi açıktı. Sonuç olarak, Phil Jackson ve Lakers da bunların üzerine giderek rahat kazandı; ama Jazz serisi böyle olmayacaktır. Jazz, belki de Batı'nın en komple iki veya üç takımından biri. Carlos Boozer ve Mehmet Okur, çok zorlayacaktır Lakers'ı. Point-guard avantajı ise tartışılmaz. Bir de geçtiğimiz sezon Salt Lake City'nin kahramanlarından olan Derek Fisher, protestolara maruz kalacak sanırım deplasmandaki maçlarda.

Jazz'in sezon içerisindeki deplasman-iç saha istikrarsızlığı tamamen terse döndü Rockets serisinde. Lakers ile olan muhtemel eşleşmede de Staples'da kazanabilirlerse her şey olabilir.

Adsız dedi ki...

bir denver ve the answer fanı olarak kınıyorum ! :D

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.