23 Nis 2008

,

Liverpool 1-1 Chelsea


Bazı defansif futbol fanatikleri şunun gibi maçlara "ay büyük zevk aldım, ay o ne güzel mücadeledeydi.." falan diyor.. Bu kadar boktan futbola ben futbol diyemiyorum.. Liverpool'un içerde doğal olarak daha baskılı olduğu ama asla bir ev sahibinin CL yarı finalinde içerde oynaması gerektiği oyunu oynayamadığı şu maçtan sonra gelen son dakika golüyle alınan beraberliğe böyle şans mı olur diyeceklerini biliyorum bazılarının, maç biter bitmez duydum zaten çeşitli kişilerden.. Ben oraya fazla girmeyeceğim.. De hakikaten böyle bir futbol çıkmamalı bu maçtan.. Eşleşmeden hemen sonra çok süper mücadele çıkacağını düşündüğümü söylemiştim, ilk maçtan patlattılar sağolsunlar.. 2. maç da benzer geçerse Chelsea çıksa ne yazar, Liverpool çıksa ne yazar.. Benim açımdan bir şey değişmez ama Türkiye'de çok tabii Liverpool sevdalısı, onlar üzülür.. Daha iyi oynayan Liverpool muydu? Evet.. Bir kazanacak çıksa bu maçta Liverpool mu olmalıydı? Ona da evet.. Ama beraberlik çok mu acayip bir sonuç bu maç için.. Ona evet diyemiyorum..

Son dönemlerin en moda ve hatta en modern sistemi olan 4-3-3'ü oynayan 2 takım nasıl bu kadar keyifsiz ve kalitesiz bir futbol oynuyorlar anlamıyorum ben.. Chelsea Stamford Bridge'te öne geçerse işi bitirir, Pool 1 saat boyunca uyutup bir tane sıkıştırır mı onu bilmiyorum ama.. 1-0 bitse ikinci maç güzel geçebilirdi ama Avram Grant ikinci maça öküz savunma gücüyle çıkacak, Benitez de ilk 1 saat boyunca fazla risk almayacak.. Ortaya çıkacak futbolun bundan pek farklı olmayacağını anlamak için kahin olmaya gerek yok sanki..

5 YORUM:

Adsız dedi ki...

hocam manu ve arsenal den bu iki takımın farkı düz oyuncuların dolu olması.bana bir tane top ayağına yakışan ortasaha oyuncusu söyle liverpooldan.Gerrard olabilir.Celsiden Ballack belki biraz Joe Cole.

Arsenale bakalım.Hleb-Rosicky-Walcott-Van Persie-Fabregas.

Manchester Nani-Ronaldo-Giggs-Scholes-Andersson.

Tek fark bu.

L dedi ki...

abi bunların sisteme 4-3-3 de diyemeyiz ki, 4-3-2-1, hatta 4-5-1 bunlar. insan 4-3-3 okuyunca aklına "vaay hücum" diye getiriyor. halbuki alakası yok, senin de yazdığın gibi. liverpool çıkmasın da bu kez bari, ona seviniriz. bıktık her sene her sene...

mert dedi ki...

futbolun güzelliğini bugün görücez umarım. ronaldo futbolcuysa diğerleri ne ki diye de sorarım ayrıca.

muhder dedi ki...

chelsea ne güzel deplasmanlarda gol atmadan evine gol avantajıyla dönüyor. deivid ,riise..final deplasmanda olmayacağına göre manu döşer artık chelseaye eğer finale çıkarsa(buradan manu direk finalde anlamı da çıktı sanırım). bu üç takımı da sevmem lpool,manu,chelsea. arsenal çıkmadıktan sonra kendi aralarında ne istiyorlarsa yapsınlar. avram grant finale çıkarırsa bu takıma artık "yuh" diyecem. adam oturmayı bilmiyor takım finale gidiyor.

Adsız dedi ki...

ronaldo da topçuysa diğerleri peygamberdir evladım ronaldo topçu felan değildir

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.