27 Nis 2008

Injury Proneness 20


Bunda da oynamayacaksan hangi maçta oynayacaksın arkadaş? Bu kadar mı çıtkırıldım olur bir adam.. Dün bir preview yazısı yazmayı düşünüyordum, sonra boşver dedim.. İçime doğmuş demek ki böyle bir abukluk olacağı.. Zaten son 5 yılda Galatasaray hangi Fenerbahçe maçına eksiksiz çıkmış ki? Gece yarısı patladı işte Lincoln haberi.. Son antrenmanda nasıl sakatlanır bir adam? Muhtemelen koşarken bir yerleri atmıştır.. Bir oyuncunun başka bir oyuncuyu son antrenmanda sakatlayacağını zannetmiyorum.. Gerçi söz konusu adam Lincoln olunca bu konuda da iddialı konuşmamak lazım..

Sene başından beri sayıkladığım 4-4-1-1'in bu maçta eksiksiz bir şekilde sahaya konacağını bildiğim için ilk defa Galatasaray'ı bu kadar favori görüyordum.. Böyle de yazacaktım eğer dün yazılsaydı bu yazı.. Şimdi Lincoln'ün yerine Sukur girecek muhtemelen, klasik 4-4-2'ye dönecek takım.. Çok mu kötü? Değil ama Fenerbahçe sağ kanadına, yani Arda'ya karşılık önlemlerini artırınca Galatasaray da sıkışacak.. Çift taraflı saldırma şansı bitti yani, büyük bir kayıp.. Ümit Karan'ın kadroya alındığı söyleniyor ama kenardan girse ne kadar etkili olur bilinmez.. Yedekteki Sukur'un ilk 11'e girmesiyle birlikte oyunun sıkıştığı anlarda Galatasaray'ın değişiklik yaparak oyunu ve sistemi çevirme şansı da iyice azaldı..

Hala dengede maç, kim kazansa şaşırtmaz.. Ama Galatasaray'ın favori durumu tamamen nötrlendi.. Fenerbahçe'nin sol ve sağ kanadı nasıl oluşacak o da merak konusu kendi açımdan.. Skor üzerinde etkili bir karar olabilir Zico'nun orada yapacağı tercihler.. Klasik düzenini bozacağını zannetmiyorum ama..

Edit: Galatasaray'ın sol çizgide Volkan-Balta yapıp Arda'yı supporter'a çekme ihtimali varmış, NTVSPOR'da söylemiş.. Hatta Karan da ilk 11'deymiş sanırım.. Pek iyi olmaz derim ben bu tercih.. Volkan-Balta'lı koridorun bu sene bir kere olsun işlediğini görmedim.. Sağ taraf zaten sorunlu.. Fena sıkışacak oyun..

2 YORUM:

Adsız dedi ki...

schalke yönetimini gerçekten tebrik ediyorum..çok başarılı bi yönetimmiş 103 yıllık camiya tarihin en büyük kazığını ve en büyük balonunu göndermiş..korkak herif yüreği yokki bu maçlarda oynasın belli zaten saha içinde yere atar, olay oldumu kaçar tırsak..şardan baba gönderir bunu sene sonu..

muhder dedi ki...

bu maç da gösterdi ki böyle kritik derbilerde taktik ne kadar önemliyse de hırs-azim o kadar önemli. daha çok isteyen kimse bir şekilde kezanabiliyor bu maçı. bugün gs gerçekten çok koştu, mücadele etti, gereken zamanda oyunu soğuttu. inanmışlardı kazanacaklarını, talihsiz bir gol yedik ama direkten dönen top da var. keşke diyemiyorum şu an çünkü keşkelik bir oyun sergileyemedik. tebrik ediyorum bu oyunu. azim ve hırs kazandı bugün sahada. bizim oyunculara da birşey demek, isyan etmek zor. bu takımdı iki hafta önce bize zafer çığlıkları attıran..lig bitmedi ama gs açık şekilde virajı döndü finishi gördü. hayırlı olsun...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.