10 Nis 2008

Fernando Torres


Piyasaya çıktığı günden beri çok inandığım, potansiyeline anormal güvendiğim bir adamdır Torres.. Bu seneki performansını görünce de sevinmeden yapamıyorum.. Komple ve müthiş bir forvet olma yolunda çok hızlı adımlarla ilerliyor.. Her zaman derim, bir oyuncunun, özellikle de bir forvetin kendisini ispatlayabileceği tek mekan Premier League'dir.. Yabancı bir oyuncu EPL'de oynayabiliyorsa bu her yerde oynayabileceği anlamına gelir.. İngilizler için geçerli değil tabii bu, bu ayrı bir yazı konusu olur..

Torres piyasaya çıktığı ilk zamanlarda ilginç ama bir o kadar zayıf fiziğiyle potansiyelli özelliklerinin birleşimiyle süper bir topçu olacağını gösteriyordu.. Fiziğindeki gelişim ise anormal boyutlarda.. Bacak genişliği sanıyorum ilk piyasaya çıktığı günden beri 1.5 katına falan çıktı.. Zaten fizik yönünden gelişmiş olmayan bir oyuncunun EPL'de istikrar yakalaması imkansızdır.. Fiziksel gelişimi fundamental özelliklerini de oturttu.. Uzaktan vuruyor, havadan vasatın çok üzerinde, ara paslarla geniş alanda ne kadar etkili olabildiğini sıklıkla gösteriyor ki İspanyol bir forvetten aksini bekleyemezsiniz zaten, driplingi yerinde, rakip defansı bozuyor.. Yok yok yani..

Böyle olunca da ne oluyor, Liverpool efsanesi, hem oyunculuğuyla hem de teknik adamlığıyla İngiltere'nin en büyük futbol adamlarından biri olarak kabul edilen Kenny Dalglish'e göre (Adamın İskoç olduğunu biliyoruz, atlamayın hemen) yılın en iyi transferi oluyor El Nino.. Haksız mı Kenny abi? Allah çarpar..

2 YORUM:

Adsız dedi ki...

Hastasıyız el NiNo'nun ! Arsenal'e ne çaktı be ..
Bu arada maçı chelsea-fb maçının arkasından 2 saat bekleyip star'da izleyenler varsa dikkat etmiştir. Spiker torres golü attıktan sonra en az 5 defa Arjantinli Torres golünü attı dedi .. Yuh diyorum halbuki maçı da baya iyi anlatmıştı ..

Adsız dedi ki...

Arjantili Torres, ben de gecenin 2,5'uğunda ben mi yanlış duydum dedim ama, adam defalarca ve ısrarla tekrar etti...
Dun de Ercan Taner, eğer yanlış duymadıysam, Villareal maçında Senna'dan bahsederken, Ayrton Senna dedi...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.