2 Nis 2008

,

Fenerbahçe 2-1 Chelsea


Bir aşağıdaki postta ne demiştim? Cudicini bugün 1 gol hediye edebilir.. Etti de.. Orada gol yenilen tek farklı skorların yetmeyeceğini de söylemiştim, bence yetmeyecek de.. Ama yine bu maçın 1-0'dan döndürülmesinin büyük bir başarı olduğunu değiştirmiyor bu.. Chelsea 50-60 dakika orta sahada çok daha etkili olup daha iyi oynamışken yarım saatte maçı çevirebilmek büyük bir iş..

3'lü orta saha ve kenarlarda Cole-Malouda'yla ilk yarıda Chelsea kazandığı bütün topları kanatlara taşıyarak çok etkili oldu.. Son yarım saatte fazla geriye çekildiler skorun etkisiyle, maçın kontrolünü de Fenerbahçe'ye verdiler.. Drogba inanılmaz laubaliydi bugün ki bu da büyük bir şans oldu Fenerbahçe için.. Ballack'ı uzun süre sonra ilk defa beğendim, müthiş bir maç çıkardı.. Lampard çok etkisizdi.. Essien Uğur Boral oyundayken resmen sildi Uğur'u sahadan.. Yine de yetmedi ama.. Fenerbahçe 4 çeyrek final müsabakası içinde evinde kazanan tek takım olmayı başardı ilk maçlar sonunda.. Çok büyük başarı.. Özellikle takım savunması görünce silikleşen bir Alex'le Chelsea gibi bir savunmaya bu maçı çevirebilmek daha büyük başarı.. Volkan da inanılmaz oynadı..

6 gün sonra Chelsea bence alacak turu ama bu bile bu 90 dakikanın ve buraya kadarki serüvenin inanılmaz olduğu gerçeğini değiştirmeyecek.. Yine tebrik etmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok başka takım taraftarı olarak..

14 YORUM:

Mario Jardel dedi ki...

avram grantın lucescuculuk oynadığı maç oldu bence. Kardeşim elinde böyle olağanüstü bir kadro varken sen takımını 1-0 olduktan sonra nasıl geriye yaslayıpta bu skorun üstüne yatmaya çalışırsın akılalır şey değil !! çalıştırdığın takım maccabi telaviv değil chelsea !! Yani elinde dünyanın en iyi forvetlerinin, orta sahasının ve hücum silahlarının olduğu bir takım ama gel görki göz göre göre maçı verdiği gibi drogba'nın laubaliliğine 90 dakika göz yumdu herhalde kendisi lucescunun inter gibi büyük bir takımda nasıl hezimetler yaşadığını bilmiyor.. Açıkçası stanford bridge'te chelsea açısından işler umut verici değil bence..

muhder dedi ki...

herkes chelsea hatalarını konuşuyor ama kimse zico hamlelerini konuşmuyor nedense.Fenerbahçe chelseayi yenebilecek potansiyele sahip olduğunu gösterdi. zico deividi sola çekerek şut için imkan sağlarken kazımı alarak sağ kanada etki sağladı.lampard-joe cole-ballack-essien.. bunlar zaten kadroda fix adamlar. orada ne olur bilmem ama en azından kazanarak elenmek de güzel birşey olacaktır en kötü ihtimalle. özet olarak volkan günündeydi şans da Fenerbahçe ile birlikteydiç. ayrıca chelseanin oyun karakteri böyle garanti skorcu tarzı var. bu arada bu sezond clde toplamda 2 gol yiyen chelseaye 2 gol atmak da, üstelik geriden gelip, bir başarıdır...

Gökçe dedi ki...

Cudicini'nin hangi golu hediye ettigini dusun dusun bulamadim:) Sanirim biraz minareye kilif uydurma olmus, ha bahsedilen Deivid'in golu ise degil Cudicini Allah gelse cikartamazdi o topu...

Saygilar:)

Adsız dedi ki...

tespitler iyi hoş güzel de, işin şu noktasını merak ediyorum; uğur boral etkisiz olunca -ki gerçekten essien sayesinde oldu bu- essien sahadan silen adam olurken, neden drogba'nın etkisizliği laubaliliğe bağlanır. şuna diyemez miyiz ki, edu lugano görevini layıkıyla yaptı...

Parma Maniac dedi ki...

garrincha'ya karşı şunu söyleyeyim, Cech yemezdi o golü.. Çok harika bir vuruştu orasına eywallah ama çıkmayacak bir vuruş değildi bence..

isimsiz'e karşı, şöyle bir fark var Uğur Boral'la Drogba'nın performansları arasında.. Uğur gerçekten sahadan silindi.. Drogba'ysa etkili olabilecek pozisyonları buldu ama tercihleri yanlış kullandı.. Yani durum Lugano ve Edu tarafından sindirilmesi değildi bence, çok önemli boşluklar buldu, maçın başında 1-2 güzel hareketi de oldu.. Ama sonuca gidebilecek, boş arkadaşlarını görebilecek pozisyonlarda saçma sapan tercihler yaptı.. Uğur'la alakası yok yani bence gösterdiği performansın..

Adsız dedi ki...

öncelikle teşekkür ederim sayın parma maniac, çoğu başka takım taraftarının takınmayı bir türlü beceremediği/ beceremeyeceği fenerbahçe'ye karşı objektif olma tutumunuz için. maçı güzel özetlemişsiniz de bir nokta hariç hepsine katılıyorum, o da alex'in performansı hakkındaki görüşleriniz. alex, gerçekten de takım savunması görünce kendi kimliğinden uzaklaşıyor biraz, genel olarak düşünürsek doğrudur bu. fakat şöyle bir şey var ki, muhtemelen alex'in sakatlığı nüksetti maçın üçüncü dördüncü dakikası civarında -bir ara ağlayacak gibi bir ifade vardı yüzünde, ekrana gelen- ve etkisizliğinin asıl sebebi bu.

bunun dışında turu geçmek gerçekten çok düşük bir ihtimal fenerbahçe için. ancak rakibi zorlayacağımız birkaç bölge olacak diye düşünüyorum stamford bridge'de. ikinci grant, sağ bekte belletti ile başlarsa ki bence büyük ihtimal öyle yapacak, uğur boral çok daha etkili olabilir. ayrıca, gökhan'ı tanımamaları da çok işimize gelecek. kazım'ın performansı karşısında şaşıran ve onu tutamayan cole a. için gökhan daha büyük bir sürpriz olacak bence..

Adsız dedi ki...

Allah'ın gelmesine gerek yok, Peter Cech çıkarırdı o topu. Çıkarmışlığıda vardır. Youtube'a gir Peter Cech yaz kaç tane o şekilde top çıkarmış izle bakalaım.

orkun dedi ki...

isimsiz vatandaş;

Youtube'da Cech'in çıkarttığı öyle topları bulmak "Cech olsaydı kesin çıkarırdı" anlamına gelmez, onlar sıradışı çıkartılan toplar olduğu için youtube'a konulmuş zaten. Mesele Cech'a böyle atılmış 50-100 top bulup Cech'in bunlardan kaç tanesini çıkarttığını bulmak, sen de git bir onları ara bakalım.

muhder dedi ki...

deividin şutunu çıkarmak anormal çıkarmamak normaldir. cech anormal bir kalecidir çıkarabilirdi ama normal şartlarda gol olabilecek bir vuruştu. hediye edilen gol volkanın sevilla rövanşında yediği ilk iki goldür.

Mario Jardel dedi ki...

En basitinden bir örnek vermek gerekirse.. Mondragon türkiye'de iyi sayabildiğimiz kalecilerden biriydi geldiği ilk sezonda uzaktan gol yediğini hatırlayanınız var mı ?

Adsız dedi ki...

ksenophanes,

4-0 lık maçta appiah ın ceza sahasının hatırı sayılır derede uzağından vurduğu seke seke gelen topu var mesela. her kaleci uzaktan gol yer. o golü muhtemelen cech de yerdi. çıkarabilirdi de ama.

muhder dedi ki...

@ksenophanes
geldiği ilk sezonda uzaktan gol yedi mi hatırlamıyorum ama onun da uzaktan yediği goller vardı.
malatyaspor-gs maçı iki sezon önce sanırım macar bi adam vardı malatyada toth 35-40 metreden aşırtma atmıştı mondragona. ilk aklıma gelen bu şimdilik.

Adsız dedi ki...

hocam karalamıycak mısın galatasaray'da yaşanan bu son gelişmeler hakkında bir şeyler. hazır fb maçı da yok :)

kemal başaran

Mario Jardel dedi ki...

dikkat ederseniz o lafımı mondragon'un ilk sezonu için dedim hani kadıköy'de 4 tane galatasaraylının atıldığı 1-0 biten maçta hemde önünde baraj olmasına rağmen çıkardığı top içindi bu yorumum. Demekki neymiş eğer bir kaleci gerçekten ekstra bir kaleciyse bu tarz topları çıkartma özelliklerinin olması son derece doğalmış.. eğer hatırlatamadıysam linki burda

http://youtube.com/watch?v=9vjfBFkUXu0&feature=related

sonuçta bunlara ek olarak bende mondragonun yediği gollere villareal'den yediği ve roger tarafından nerdeyse orta sahadan atılan golü de ekleyebilirim.. Sonuçta bahsetmek istediğim şey bir kalecinin uzaktan gol yemesinin son derece doğal olduğu kadar ekstra işler yapabilen bir kalecinin de hiç çıkmayacak gibi gelen topları da çıkarma özelliğinin olmasıdır.. İşte petr cech bu tarz bir kalecidir..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.