8 Nis 2008

Chelsea-Fenerbahçe Preview


Chelsea Sevilla'ya benzeyen bir takım değil.. En kuvvetli tarafları orta saha ve defans bütünleşmesi.. Daha sonra 3'lü orta sahayla oyunu rakip yarı sahaya yıkıp kısmen uzun toplar, kısmen kanat organizasyonlarıyla rakibi mat etmeye çalışıyorlar.. Bu sene de defalarca başardılar bunu.. Geçmiş senelerde olduğu gibi.. Stamford Bridge'de skor dezavantajına düştükten sonra oradan çıkma ihtimali %5'lerde bile seyretmez.. Sevilla orta sahayı Poulsen ve Keita'ya bırakıp Navas ve Capel gibi savunmayla işi olmayan oyuncularla oynamaya çalışırken Fenerbahçe'nin orta sahası defansif anlamda ve mücadele gücünde o takıma karşı ağır gelebilir ama 3 merkez oyunculu, 2 kanatlı (ki bunlar da acayip defans ve mücadele kasabiliyor) Chelsea'ye karşı oyunu çevirmek imkansız gibi bir şey.. Ben Fenerbahçe'nin o stattan çıkabileceğini sanmıyorum futbolun futbol olduğunu göz önünde bulundurmama rağmen.. 30 metreden Deivid maçın başında çakıp bi tane çözülmeye meyilli Chelsea'nin darmaduman olmasını sağlayabilir ama normal şartlarda Chelsea bu maçı söküp alacak gibi geliyor bana.. Uğur Boral'ın yedek kalacağını, Colin Kazım'ın ilk 11 başlayacağını okudum birkaç yerde.. Bence hiç gerek yok böyle denemelere bu maçta.. Hangi düzenle geldiyse buraya kadar Fenerbahçe o düzenle devam etmeli.. Deivid'i daha önce hiç oynamadığı bir yere çekip Gökhan Gönül'ün önüne Deivid kadar mücadeleci olmayan bir oyuncu koymak 2 kanadını da arızaya uğratır Fenerbahçe'nin.. Bu kumarın oynanacağı maç 2-1'lik Chelsea maçının Stamford Bridge rövanşı olmamalı bence..

Fenerbahçe tarihinin en zorlu 90 dakikasına çıkacak belki.. Ben rakip takım taraftarıyım, turu geçmelerini istemem.. Ama bu yazdıklarımın rakip takım taraftarı olmamla en ufak bir alakası yok.. Ne görüyorsam onu yazıyorum.. 2-1'lik bir galibiyetten sonra Stamford Bridge'te Chelsea'yi çok daha şanslı görmek için rakip takım taraftarı olmaya gerek de yok ayrıca.. Zaten Fenerbahçe'nin geçmiş maçlarıyla ilgili yaptığım yorumlar da ortada.. Tepki gösterecek biri varsa yazdıklarıma göz önünde bulundursun diye yazıyorum son paragrafı..

Fazlasıyla güzel maç olacak ama.. Liverpool-Arsenal maçındansa bunu izlemeyi bir futbolsever olarak tercih ederim büyük Arsenal sempatime rağmen..

6 YORUM:

muhder dedi ki...

daha önceden de yazmış olabilirim ama ezbere konuşmak böyle birşey olsa gerek. sevilla maçı öncesi de ezberler dökülmüştü ortaya: avrupanın en iyi hücum eden takımı, barcaya yenilmeden elendiler Fener oradan çıkamaz vs vs. ama ne oldu bütün ezberle başaşağı oldu. gerçi sevilla elendikten sonra bi anda avrupanın en dandik takımı oldu ya o da ayrı bir mesele. bugün bence herşey olabilir.gerçekten kestiremiyorum olacakları. yani Fenerbahçe net bir skorla yenilebilir, berabere bitebilir zor da olsa yenebilir de ama dediğim gibi kestirmek imkansız geliyor bana. bir not da ben düşeyim: rakip takım taraftarıyım diyorsunuz kesinlikle saygı duyuyorum.ama bu tarz konuşanları gördükçe kendime lanet okuyorum uefa finalinde gs kupayı alsın diye dua ettim diye, suker penaltıyı direğe vurduğunda havalara uçtum diye kendime lanet okuyorum. ama biz de zamana ayak uydurduk sanırım. zira(zira nedir?) leverkusen maçının ilk yarısını seyrettiğimde içimin yağları erimişti. çocuk masumluğu daha güzel birşeydi sanırım. gs final oynarken ortaokul sıralarındaydım.

Parma Maniac dedi ki...

Sevgili muhder Sevilla maçından önce de böyle diyordunuz falan demeden önce Sevilla kurası çekilir çekilmez yazdıklarımı okumanı öneriyorum sana.. Herkes Sevilla'nın ultra bir takım olduğunu söylerken Jimenez'le tamamen overrated bir takıma dönüştüğünü ve Fenerbahçe'nin önemli avantajları olduğunu yazan da benim.. Ezbere konuşmaktan bahsetmeden önce bir o yazıları oku, ezbere konuşma.. Sonra diyeceğin bir şey varsa gelir dersin..

Mario Jardel dedi ki...

sevgili parmamaniac bir galatasaraylı olarak dileklerine aynen katılıyorum ancak ortada şöyle bir gerçek var..avram grant chelsea'yi sahip olduğu potansiyele uygun olarak top oynatmıyor bunu hep birlikte istanbuldaki maçta da gördük.. Chelsea gibi büyük bir takımının, milyonlarca avronun futbolcuların ayaklarına serildiği bir futbol kulübünün garanti ve göze hoş gelmeyen futbol anlayışı ile top oynaması gibi bir lüksü olamaz.. Hiçbir büyük kulüp kendisinin öyle ya da böyle daha alt kapasitede bir takıma karşı gol attıktan sonra bu golün üstüne yatıpta skoru koruma çabasına girişemez.. Belki avraham grant istanbulda ki maçta chelsea yerine bolton'u ya da sunderland'ı çalıştırsa tamam derdim ama böyle sağlam kumaşı olan bir takıma bu tarz bir futbol oynatılamaz..

Bu gün ise chelsea'nin istanbulda ki futbol mentalitesinden tamamen vazgeçeceğini düşünmüyorum açıkçası chelsea'yi bu kadar garanti görmemekle birlikte bu gün her neticeye açık bir maç olarak görüyorum bu karşılaşmayı.. Eğer chelsea ilk yarıda bir gol bulup ikinci yarıda kısmen bu skoru koruma psikolojisine girip garantici bir futbol sergilerse 70'inci dakikalarda atılan bir fener golü chelsea adına herşeyi berbat edebilir..

muhder dedi ki...

aşağıdaki alıntı tamamen sizin yazınıza aittir sevgili parmamaniac. sevilla-Fener maçı öncesi. sanırım baya bir ezberler bozulmuş. ilk 10 dk iki gol ardından devreye 2 farklı geride girmek. o maçın orada bitmesi, eşleşme öncesi Fenerin şansının az olan taraf olması.ezbere konuşmaya devam edelim istersen ya da ezberleri bozmaya devam edelim?

.. Ama bu maç için benzer bir şey söylenebilir gibi geliyor bana.. İlk yarım saatte Fenerbahçe'nin gol yememesi gerekiyor bence turu geçmek için... Bunun için devreye en kötü tek farklı skor dezavantajıyla gitmek gerek..Erken yenebilecek bir golün yaratacağı şok, Sevilla'nın içerdeki baskılı futboluyla artçı şokları da getirebilir.. Devreye 2 farklı bir mağlubiyetle girilirse o maç orada biter.. .. Çünkü elbette eşleşme öncesinde şansı çok daha az olan taraf Fenerbahçe'ydi..

http://tardinibufe.blogspot.com/2008/03/sevilla-fenerbahe-preview.html

Parma Maniac dedi ki...

E evet, ne var bunda.. Allah değilim ki ben her söylediğim, her maç öncesi düşüncem doğru çıksın.. Zaten orada da bir devre olayı var 2 farklı şekilde de neyse önemli değil.. Senin Sevilla da böyleydi, en iyi top oynayandı, zarttı zurttu demen üzerine hayır öyle değil, ben öyle demedim dedim ben sana.. Gelip bambaşka bir konudan başka söylediğim şeyler üzerinden eleştiri getiriyosun şimdi.. Ben Sevilla mükemmel takım, Fenerbahçe'yi parçalar demiş miyim? Dememişim.. Kuradan sonra fazla abartılıyorlar, Kanoute dışında Fenerbahçe'yi zorlayan adamları olmaz demiş miyim? Demişim.. O zaman ilk postunun yeri burası değil.. İkinci postunun yeriyse burası olabilir ama onun da konuyla alakası yok..

muhder dedi ki...

ilk postumda söylediğim şey sevillayı biz eledikten sonra son yılların en kötü sevillası olarak gösterilmesiydi. her ne kadar kötü olduğu söylense de rövanş için şansımız yüzde 20 civarlarında gösteriliyordu. buydu ezberleri söylemek. bunu anlatmak istedim.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.