26 Nis 2008

,

Chelsea 2-1 Man Utd


Tamamen hak edilmiş bir galibiyet Chelsea'den.. 90 dakika boyunca üstün oynayıp puan kaybetseler üzülürdüm.. Hala düşük şampiyonluk şansları ama en azından son maça kadar gideceğini biliyoruz artık heyecanın..

United yine Barca maçının benzerini koydu sahaya sistem olarak.. 2 tane kaybetmemek için çıkılan maçtan sonra bu hafta içi Old Trafford'da kazanması gereken maça nasıl bir gelişimle çıkacaklar merak ediyorum.. Bu kadar gerek var mıydı bu 180 dakikada bu kadar geriye yaslanmaya anlamadım.. Chelsea'de Avram Grant 90 dakika boyunca doğru işler yaptı.. Ballack'ın ortadaki üçlüye girmesiyle Lampard'ın da geçtiğimiz senelerdeki formundan ve özellikle fizik gücünden uzak kalması bu üçlünün sertliğini düşüren etkenlerden biriydi.. Lampard'ın oynamaması bu açıdan hayırlı oldu bence Chelsea'de.. Buraya Lampard'ın yerine Mikel'in girişi ve Makelele'nin ilginç şekilde yedek kalması hem fizik gücünü arttırdı, hem de işin hücum yönünde Makelele'nin yokluğuyla artı değer kazandırdı.. Grant'in kazanılması gereken bu maçta Makelele'yi yedek bırakma tercihi çok mantıklıydı.. Essien'in de müthiş çalışkan oyununun hakkını vermek gerekiyor bu üçgen içinde.. Daha sonra Ferreira'nın yerine Anelka'nın girip Essien'in beke geçişi ve forvetleri ikileme, son 10 dakikada da Shevchenko'yu Kalou'nun yerine sokup 3 forvete çıkma Avram Grant için fazla cesur hamlelerdi.. Gelen gol yüzünden doğru yaptı falan demek gereksiz ama kazanılması gereken maçta en azından sistem değişikliğine gidip hücuma boyut getirme çalışmaları güzeldi..

Hafta içindeki Pool maçına içerde muhtemelen Mikel-Makelele değişikliğiyle aynı 11'le çıkacak Grant.. O maça da böyle hızlı mı girecek, yoksa 1-1'in üzerine mi yatmaya çalışacak açıkçası merak ediyorum.. Bu maçtan aldığı haz ve 3 puanın getirdiği güven Grant'in Liverpool maçına daha cesaretli çıkmasını sağlayabilir..

5 YORUM:

Adsız dedi ki...

chelsea zaten maça 3 forvetle başlamadı mı ? j.cole ve kalou da forvet.(açık oyuncusu).
santrafor-forvet olayına dikkat etmek gerek. chelsea tek forvet oynamıyor tek santrafor oynuyor. sonradan santraforları çoğalttılar.

edgar belgi dedi ki...

ballack o adrenalinle vermis memeuclarina elektrigi

edgar belgi dedi ki...

ustelik ronaldoyu oynatmadi ferguson, nasil ayni sistem?

Parma Maniac dedi ki...

isimsiz: Chelsea'nin sisteminin 4-3-3 olarak geçtiğini biliyorum ama bahsettiğim olay o değildi.. Tek santrafor ve 3 forvet tam olarak uymuyor Chelsea'ye.. Sonuç olarak Sheva-Drogba-Anelka aynı anda oyundayken de Anelka senin dediğin gibi santrafor falan değildi, sağ çizgiye yakın oynadı..

edgar belgi: Diyecek pek bir şey bulamadım.. Oyuncu değişince sistem de değişiyor demek.. İlginçmiş..

Adsız dedi ki...

"sonradan santraforları çoğalttılar"

garip bir tabir olmuş. demek istediğim şuydu. chelsea barcelona manchester gibi takımlar 4-3-3 oynuyorlar. ama bizim basında örneğin gazetelerde ve spikerler yorumcular falan çoklukla buna 4-5-1 derler. bence çok yanlış. j.cole ya da malouda ortasaha oyuncusu değil ki. forvet bunlar. tek forvetle oynuyor lafı çok yanlış mesela fener için bunu kullanırlar. fenerbahçe tek santrafor oynuyor tek forvet değil. 4-3-3 70 lerde çok moda bi dizilişti. elbette şimdi ki 4-3-3 ile onun farkı var. 70 ve 80 lerin 4-3-3 ünde kanat oyuncularının savunma yapma diye bir olayı yoktu. çoğu kapalı tribün gölgesinde ense yapardı top rakipteyken. ama şimdikilerin takım savunmasındaki rolü sağ-sol bekler kadar mühim. santrafordan başlıyor artık savunma.
evet anelka girince sağda oynadı santrafor gibi oynamadı. öyle demek istememiştim dün. zaten 3 santraforla oynayan yok. çoğu takım tek santrafor. çift oynanayan en bilinenleri bayern ile sevilla. mesela sevilla şu dünyada 4-4-2 yi en temiz haliyle oynayan takım. kaonute-l.fabiano çift santrafor. kanatlarda savunmayla pek ilgisi olmayan navas-capel. neyse konuyu dağıtmayalım. ama j.cole ronaldo gibi adamlarda forvettir. ortasaha değil. basınımızda çok sık yapılan yanlış bu tek forvet lafı.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.