8 Nis 2008

,

Chelsea 2-0 Fenerbahçe


Maçın gidişatının böyle olacağı az çok belliydi ama Chelsea'nin 4. dakikada golü bulduktan sonra oyunu bu kadar rölantiye alacağını tahmin etmemiştim.. Yine de 1-2 pozisyon dışında Chelsea maçın genelinde çok sorun yaşadı denemez ama içeride son dakikalarda bu kadar mahkum olmaması gerekiyordu.. Hoca seçimi tabii..

Fenerbahçe'nin oyuna Colin Kazım'la başlamasının mantıksız olduğunu söylemiştim.. Maçı o seçim yüzünden kaybetmediler ama bence yine de çok mantıksızdı.. İlk yarı boyunca Chelsea bütün akınlarını Fenerbahçe'nin sağ kanadından geliştirdi.. Sola Deivid'i çekerek hem sol kanadın hücum aksiyonlarını yok etti Zico, hem de sağ kanadın savunma gücünü düşürdü.. Sene başından beri düzen belliyken neden buna ihtiyaç duydu bilemiyorum.. Yenilginin bununla çok da ilgili olduğunu düşünmüyorum ama şu maçtan sonra benim aklımda daima acaba normal düzenimi bozmasaydım nolurdu sorusu olur.. Bu soru bile insanın beynini yer.. Zico'nun yiyecek mi bilmiyorum gerçi..

Futbol da ilginç spor işte.. İlk maçta Chelsea çok daha iyi bir oyun oynadı uzun süre.. Fenerbahçe yarım saatte maçı aldı.. Chelsea bu maçta Kadıköy'deki performansının yanına yaklaşamadı, ama skor 2-0 oldu.. Bu Chelsea vasatı aşamayan 180 dakikaya rağmen finalin de daha büyük favorisidir bence Liverpool'a göre.. Onu da eklemek isterim.. Muhtemelen bu maçtan sonra bu Pool ve CL kurdu Benitez bu Chelsea'yi parçalar falan diyecekler bizim medyada da, öyle olmayacak bence..

Turdan önce iki maçta da 5-0 yenilse üzülmemeli Fenerbahçeliler demiştim.. Beklenenden çok daha zorlayıcı oldular Chelsea için.. 2. maçın son 5 dakikasına kadar turun içinde kalmak da önemli bir başarı.. Şimdi merak ettiğim tek bir şey var, bu senenin sonunda hangi Fenerbahçeli topçuya kim talip olacak.. Lugano direk Juventus'a gidecek gibi.. Aurelio'da da ısrarcı olacaktır birçok kulüp.. Ama Uğur Boral'a, Deivid'e falan teklif gelecek mi çok merak ediyorum.. Rüya gibi bir sezon oldu Fenerbahçe için 2007/2008.. Bundan sonraki lig mücadelesi de çok eğlenceli olacak..

6 YORUM:

Mario Jardel dedi ki...

Sevgili parmamaniac ben söylemiştim demek istemiyorum ama bir önceki yazında yaptığım yorumda durumun hemen hemen böyle gelişeceğine işaret etmiştim.. Chelsea'nin hala ve hala süper bir takım olduğunu ancak sahip olduğu teknik direktör ile bu özelliğinden çok şey kaybettiğini söylemeye gerek yok sanırım.. 2 maçtır drogbanın forvette ağalığını kurduğu bir chelsea de anelka'dan hele hele shevchenko'dan yararlanmamak akılalır şey değil.. zaten gol attıktan sonra skoru çekilip garantiye yatma olayına gelmiyorum bile!! maçı izlerken ulan shevchenko'nun ölüsü bu takımın forvetinde oynar dedim içimden.. Ayrıca maçtan sonra değerli yorumcumuz rıdvan dilmen'e de gözüm kulağım ilişti ki eğer dediklerinde bir kinaye yoksa ve gerçekten doğru söylüyorsa neden bu gün ertuğrul sağlam gibi üst düzey bir noktaya varamadığını anladım sanırım.. Yahu rıdvan abi herhalde dünya üzerinde avram grant'ı oğlundan ya da hanımından başka herhalde birtek sen bu kadar övdün e pes diyorum yani!! hele ki solomon kalou, belletti değişikliğini(kalou ciddi şekilde sakatlanmadıysa) çok doğru bi hamle buldun ya vallaha pes !! Dikkat edilirse solomon kalou tehlikesi yüzünden adam gibi ileri çıkamayan gökhan gönül adam oyundan alındıktan sonra her hücumda fenerbahçe ataklarına katıldı..Rıdvan dilmen'in bu yorumu nasıl bir düşünce yapısıyla irdelediğini de anlamakta güçlük çekiyorum

Tekrar maça gelirsek herhalde girdiği ilk dakikalarda geri paslarda acemilikler yapan hilario'nun böyle bir performans göstereceğini kimse beklemezdi.. Hele kazım'ın çektiği şutu hafiften defansa değmesine rağmen kurtarması ben dahil maçı izleyen bir çok kişinin kaleci hakkındaki soru işaretlerini çürüttü gibi..

Adsız dedi ki...

zordu ama imkansız değildi. 2. golden sonra hala maçı uzatmaya götürme ihtimali vardı fenerbahçenin ama moraller bi kere altüst olmu$tu. bir galatasaraylı olarak takdir ediyorum fenerbahçeyi.

yalnız $öyle bir$ey de var, deivid'den ya da kazım'dan sol kanat yaratılabilir mi.. ben zico'dan deivid'i forvete kezman'ın yanına çekip uğur'u sol kanatta, kazım'ı da sağ kanatta oynatmasını beklerdim. ütopik bi denemeydi zico'nunki. deivid kaç maçtır forvet hattında oynamıyor? .. halbuki tek forvet bile oynasa leblebi kıvamında gol atabilecek kapasitede bence. neyse. bunlar tartı$ılmamalı artık. :)

cudicini oyundan çıktıktan sonra uzaktan $utlarla kaleyi bulmalıydı fenerbahçe.

tecrübe eksikliği dediler yıllar yılı, sanırım bu seneki 2 ön eleme, 6 grup maçı, 4 de üst tur maçı yeterli bir tecrübedir ve 2009'daki uefa finalini kovalar fenerbahçe. kendi evinde çok avantajlı olacaklardır bence. ho$, biletler yarı yarıya verilecek finalist takımlara ..

yakı$maz mı fenerbahçe'ye, yakı$ır.. bu oyun ümit vermiyor mu, fazlasıyla veriyor. ikinci yarılardaki oyun gerçekten güzel.. ve beni korkutan tek $ey, 27 nisan'daki galatasaray-fenerbahçe maçındaki ikinci yarıdaki fenerbahçe.. iki takım da $ampiyon olmak için ellerinden geleni yapacaklardır. birkaç bloga ve kendi bloguma da yazdım bunu, 14 mayıs 2006'nın tekrarı bizleri bekliyor olabilir. fener'in hala denizli maçı duruyor ayrıca :D

daldan dala atladım ben de bu yorumda ama .. :)

L dedi ki...

abi volkan da kalmaz gibi bu gidişle.
çok iş yaptı bu sene cl'de.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar kimseye teklif gelmez. gidecek tek isim o da kontratı bittiği için aurelio olacaktır. avrupa takımları öyle bi sezona bi maça bakıp oyuncu transfer etmez.deivid hangi üstdüzey avrupa kulübünde oynayabilir veya alex?

muhder dedi ki...

avram grantın eline chelsea gibi bi takımı vermişler ya birşey demek çok zor. tecrübesi olmayan, tamamen kontenjan hakkından dolayı takıma gelmiş bir adam şevşenkoyu rezerv takıma gönderiyorsa birşey demek çok zor. liverpool bu adamın sonu olur.

Adsız dedi ki...

hocam bilmiyorum bahisle ilintilimisiniz ama eğer varsa böyle bir tutkunuz, burda iki ufak rehber olsanız iyi olur. saygılar..

yasin bahçacı

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.