28 Nis 2008

,

Bu kadar mı zor?


Ben ömrü hayatımda bir Galatasaray-Fenerbahçe maçında hakemin bu kadar konuşulmadığı, maçın tamamen dışında bırakıldığı bir maç görmemiştim.. Fırat Aydınus bunu gösterdi bana, kocaman bir helal olsun.. Ama bizim hakem eskileri rahat bırakır mı? Bırakmaz.. Dün geceki 90 dakikada başarısı net bir şekilde belli olan Aydınus'a büyük hakem ve yorumcu Erman Toroğlu "iyiydin" bile diyemiyor.. Hep bir kıvırma, hep bir üstünü kapatma.. Bakın bugünkü maç yazısında hakemle ilgili bölümde neler yazmış Toroğlan..

"Ama kesinlikle de hakem yığılacak bir maç olmadı. Fırat Aydınus, belki önce bir-iki sarı kartı kullanmadı. Teknik açıdan kendini böyle hazırlamış olsa gerek. Ama hiçbir zaman oyunun içine girmedi ve maçın neticesini hakeme yıkmadı."

Bu kadar mı zor kardeşim helal olsun iyi bir maç yönettin demek.. Bu kadar mı zor çok başarılıydı yönetim diye yazmak.. Söz konusu Erman Toroğlu olunca zor.. Aydınus dün hatasız mıydı? Değildi.. Hakikaten bazı kartlar çıkmadı, maçın ilk yarısında bir 10-15 dakika çok kesti oyunun akışını.. Tamam da, adam cillop gibi, kaymak gibi maç yönetti işte.. Antu'ya giriyorum, hakemin adını ağzına alan yok, en fanatiği, en gözleri kararmışı bile yenilginin nedenini kendi takımına yıkıyor.. Herkes Aydınus'un ne kadar mükemmel maç yönettiğinin farkında.. Ama Toroğlu diyemez bunu.. Derse egosu incinir.. Maçın neticesini hakeme yıkmadı der geçer.. Ona göre fazladır bile bu.. Sonra kim takar bu adamın hakem yorumlarını? Eğlence yönünde Ahmet Çakar fark attı sana, herkes pazartesi akşamı gelsin de Ahmet babayla eğlenelim diyor artık.. Eğlencede eskisi gibi değilsin, asıl işinde, hakem yorumlarında da Çakar ezip geçiyor artık seni.. Geçmiş olsun.. Maraton'un Lig TV'ye geçtiği gün bitmişti Toroğlu fenomeni.. Bu saçmalamalarından sonra televizyon karakterinin kendi tabutuna çivisini de kendi çaktı..

3 YORUM:

Unknown dedi ki...

Türk Futbol camiası icindeki belki de en basarılı insanlardan biridir Fırat Aydınus. Her atandıgı macta katledicek dendi catır catır mac yönetti. Ama dün tvde rastladım. Neymiş efendim cok gülüyomus, cok kesiyomus oyunu. Biz Selcuk Derelileri, Cüneyt Çakırları da izledik. İnsaf edin biraz. Fıratın tek kusuru da gülmek olsun.

muhder dedi ki...

en azından verdiği kararlarda yüzünde emin bir ifade vardı. bu bile yeterli maça hükmetmesi için.

Adsız dedi ki...

abi hakem konusulmadi diyorsun ama ercan saatcinin yazisi konusuluyor, kalitesiz bir yazar bu ercan buna hurriyette nasil yazdiriyorlar kayinpeder icguveysi ayaklarina anlayamiyorum bu kadarmi kalitesi dustu bu hurriyetin arkadas???

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.