30 Eyl 2009

47


5 gün sonra Galatasaray'a geldiği 4 ay olacak.. 115 gün.. Bir hadiseyi özümsemek, normalleştirmek, monotona bağlamak için çok yeterli, hatta abartı bir süre.. Ben hala kanıksayamıyorum ama.. Galatasaray gol attığında kulübeden takım elbisesiyle fırlayışını, lüle saçlarıyla ekrana yansıyışını normalleştiremiyorum hala.. Her görüşümde hala inanamazlığım, yüzümde şaşkınlıkla oluşan tebessümüm devam ediyor.. Arsene Wenger'in The Invincibles'ı bir yana, gördüğüm en klas uzay takımının yaratıcısının, mimarının, modelleyicisinin Türkiye Süper Ligi'nde oluşuna hala akıl sır erdiremiyorum.. Bugün 48 yaşına girmiş lüle saçlım.. Böyle yerine ulaşmayacak, fazla anlamı olmayan kutlamaları sevmem, bloga da taşımam.. Ama bugün farklı hissediyorum, 115 gündür her gün farklı hissediyorum zira..

Bu adamın Sturm Graz maçının basın toplantısında "Galatasaray'da çalışmaktan onur ve gurur duyuyorum." demesine neden olmanın altında utanç duyulması gereken çok şey var.. Bu ülke böyle işte demek bile artık gereksiz bir kolaycılık olmaya başladı, demeyeceğim o yüzden.. Tek umudum sadece bu 30 Eylül'de değil, 5 yıl sonra da bu doğum gününü beraber kutlayacak olmak, bu süreci olabildiğince uzun tutmak..

Nice senelere Frank..

19 YORUM:

Adsız dedi ki...

Kulubede bu adamı gördüğümde yüzümde anlamsız bir gülümseme oluyor.

Tarifi imkansız bir güven aşılıyor tüm taraftarlara.

Biliyoruz ki, o burda olduğu müddetçe, sadece galatasaray'ı değil, tüm Türk futbolunu, teknik direktörleri ve sözde futbol yorumcularını değiştirecek.

Ama bizimle ne kadar kalır Rijkaard. Orası muamma. Olsun şu anın keyfini çıkaralım.

imperial chekeke dedi ki...

parma maniac. tek bir soru.

rijkaardı barcelonayı çalıştırdığı dönemde teknik direktör olarak beğenirmiydin ?

Atilla Çelik dedi ki...

Frank Rijkaard hakkında söylenecek kelimeler kifayetsiz kalır. Barca döneminde doğru düzgün sevinmezken Tobol'a atılan bir gole bile sevinecek denli Galatasaray ile aidiyet duygusuyla bağlanmış bir futbol bilgesine ne diyebiliriz?

Çok yaşa, uzun yaşa ve bizim takımın başında daha fazla yaşa!

Serhat dedi ki...

Olur da bu adam giderse, yerine kim gelse boş..

Mario Jardel dedi ki...

Esat Yılmaer, Rıdvan Dilmen, Sanlı Sarıalioğlu, Bülent Tulun, Hakan Ünsal ve kendini rijkaard'a ders verme statüsünde hisseden diğerleri.. Seviyoru sizi be.. I love you !!

sawero dedi ki...

stada gittiğimde rijkaard ı görünce bi gülümseme geliyor bana da ki bu harry kewell için bile olmuyor, ben de tamamen aynı duygulardayım senle inanamıyorum farkına varamıyorum, bugün rıdvan a falan sallanıyor ama kapalı üst te arka sıramdaki 4-5 kişilik aydın'a uğur'a söven 80 den sonra rijkaard' a kendini yırtarcasına küfreden taraftara kim sallayacak?
ulan bugünkü barça yı kim kurmuş, pep geldi 1 senede takımın sistemin üstüne çizik mi attı? genç takımda çalışırken a takımla aynı sistemde oynatmıyormuydu genç takımını? 1 senede olabilecek iş mi o sistematik paslaşmalar, pozisyon almalar? rijkaard futbol dışı sebeplerle ayrıldı barça'dan, çıban başları ayıklandı da takım oldular tekrardan. bu takımın 5 sene sonra götü kalkınca ya yeni oyuncular ya da yeni hoca olacak barça'da..ha bi de 2005-2006 barça sı uzay takımı değilmiydi? hem de larsson oleguer belletti, gio yla?
2 kim yarattı bugünkü kadar şatafatlı olmasa da zamanın uzay takımını???

L dedi ki...

ilk söylediklerine katılmamak mümkün değil. hele böyle kendini iyice alıştırmışken, aniden olaya dışardan bakıp durumun farkında olduğunda, daha bir garip oluyor insan.
ve ardından da korku geliyor ister istemez. zart diye bu adamı bile yollayabilirler çünkü, biliyoruz bunu.

Parma Maniac dedi ki...

imperial chekeke Barca'dan önce beğenirdim, Barca'ya gidince o dönemki sakat dönemde yetenekli bi hoca olarak harcanacağını düşündüm.. Sonrası malum.. Kim beğenmez ki Barca'daki Rijkaard'ı, nasıl soru bu? Beğenmeyecek biri varsa gidip voleybol falan izlesin, daha hayırlı olur..

theotheo dedi ki...

barca'daki sistemin yaratıcısı rijkaard falan değildir. azıcık inceleme bunun için yeterli olur.

ronaldinho'nun sırtına binmiş bir takım, ve sonra gelen hezimet.

he bi de wenger'in yanına koymak varki rijkaard adını adamı ağlatırlar, yapmayın etmeyin.

Adsız dedi ki...

bjk-cska yazmıcan mı ?

anotherday dedi ki...

''Aslında her şeyden biraz var türk futbolunda. ama hiçbir şey tam yok. bu işi hem zorlaştırıyor hem de komplike hale getiriyor. daha çok tepkisel bir oyununuz var.''
diyerek yıllarca bu ülkenin futbolunu eleştirerek yorumlayarak işin moneyini götüren saygı değer yorumcularımızın futbol emeklilerimizin yıllardır yapamadığı teşhisi 115 günden daha kısa sürede yapan B planı olmayan!!! B plansız nice yıllara hep beraber Frank .

Yazı bana ait değil ama kaynak göstererek yayınlamakda sıkıntı olmaz sanırım.

beni cok korkutuyor kendisi.. tipki bir sevgili gibi birgun terkedip gidecek diye korkuyorum (ha ben terkederim ayri ama o terketmesin beni).. yine tipki sevgili gibi her an gidebilirmis gibi isaretler cakiyor sanki bana.. mesela tutuyor neeskens'e yaptirtiyor mac sonundaki basin toplantilarini.. adnan polat diyor ki "neeskens tek basina yeterli bile olurdu".. sanki yavastan rijkaard neeskens'i ileriye cikariyor, hem onu hem bizleri alistiriyor.. adnan polat da ufaktan yol yapiyor neeskens'in teknik direktorlugu icin.. icimden bir ses rijkaard ile sezon basinda yapilan anlasma, rijkaard'in belirli takimlardan (barcelona ayarindaki kulupler) teklif almasi halinde gidebilecegi sekilde yapilmis gibi geliyor..

benim fikrime gore; sezon basinda bekleyip de alamadigi teklifler sezon ortasi veya kontrati sona ermeden herhangi bir zamanda gelirse, rijkaard'a izin verilecek ve neeskens dumene gececek.. neeskens bu yuzden oldukca on planda ve baskan bu yuzden onu ovup duruyor.. yine sahsi fikrime gore a.c. milan'in basindaki leonardo fazla dayanamayacak ve yine eski bir futbolculari olan rijkaard'a yonelecekler (sezon basinda yapmamalari oldukca sasirtici bence) ve rijkaard bizi neeskens'e emanet edip gidecek..

cok korkuyorum ulan.. herif gercekten gelmedi, vakit gecirmek icin geldi, cekip gidecek diye cok korkuyorum.
(http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=16780945)

Parma Maniac dedi ki...

theotheo tamam ben bilmiyorum Cruyff'u zaten, sen yazınca hemen araştırıp orada Cruyff ismini gördüm..

Bahsettiğim sistem değil, bugünün uzay takımıydı.. Bunun da altında Guardiola bile değil, Rijkaard yazar.. Yazmaya da devam edecek bundan sonra.. İster kabul edersiniz, ister Cruyff'e ya da Michels'e bağlarsınız, o beni zerre bağlamaz..

adsız, izlemedim ilk yarıyı..

Frank dedi ki...

Sallayın bakalım,2001'de,2002'de Barcelona'nın ne vaziyette olduğunu bilmeden yada düşünmeden,sallayın boş boş...

Ronaldinho'nun sırtıda ne kalınmış be arkadaş,2 la liga 1 şampiyonlar ligi getirdi.Önceleri Rivaldo vardı ama demek bu Ronaldinho Maradona ayarında filandıki Rivaldo 4.-5. olurken Ronaldinho kupalara koştu bir başına.4-3-3'ü'de Cruyff'tan sonra tekrar Pep getirdi zaten Barça'ya,bakmayın.

Ronaldinho'nun sırtı...Vay babam vay...

Knık soda diyorum.

alessandro del piero dedi ki...

o değil de rijkaard bir gün gelip de gittiği gün aramızda ciddi ciddi ağlamayacağını iddia edebilecek olanlarımız var mı arkadaşlar? takımı o noktaya getirmiş olmasının verdiği bir sevincin göz yaşlarını da barındırır heralde o ağlayış ama daha çok sonsuza kadar beraber olamamanın verdiği hüzün ağırlıklı olacaktır..

nevizade gecelerinde bahsedilen giden sevgililerin en büyüğü o olmuş olucaktır muhtemelen o an, neyse düşünmemek lazım böyle hüzünlü şeyler..

sonuçta galatasaray her zaman bizimle, onu biliyoruz...

allah uzun ve sarı kırmızı ömürler versin, kıvırcık aşkımız..

a-town dedi ki...

anotherday, ne hasta ruhlu bir insanmışşın yahu. senaryoya bak. bırakın bu kuruntuları artık.

Adsız dedi ki...

barcelona yı rijkaard mı yaratmış hadi canım sizde. Yıllardır aynı sistemde oynayan takıma ekstra ne vermiş bu adam uzay takımı yapacak. Ronaldinho nun uzerine kurulmuş bir sistemden başka.

Guardiola neden bu kadar kuçumseniyor anlamıyorum. Rijkaard ın barcelonasıyla arasında dağlar kadar fark onun. Rijkaard ın ruyasında göremeyeceği topu oynatıyor Guardiola.

son olarak Aragones i hatırlayın.İspanya yı şampiyon ettikten sonra Fener i yere çakan adamı.

eşeko dedi ki...

fenerbahçe malubiyetinden sonra gider artık.

trabzonsporluyuz dedi ki...

ne oldi sana ne oldi böyle ne oldi sana ne oldi böyle

trabzonsporluyuz dedi ki...

hoşgörlüsü birisin tardini. ufak tefek sataşmalardan alınmaman güzel :)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.