13 Eyl 2009

,

Inter 2-0 Parma


Parma sezon başından beri 4-3-3 oynuyor, orta üçlü hep kaptan Morrone, Kenyalı McDonald Mariga ve Roma altyapısının ürünü Daniele Galloppa.. Defansta tandem Massimo Paci ve Cristian Panucci.. Sol bek sıklıkla kardeş Lucarelli, sağ bek Dellafiore ya da Zenoni.. İleri üçlüde de Alberto Paloschi en uçta, soldan ve sağdan gelen Jonathan Biabiany ve Davide Lanzafame.. Karşıda sistemin öncüsü Mourinho'nun geçen sene oynamaya çalışıp başaramadığı ve 3 için önüne yaratıcı oyuncu istiyorum diyerek getirttiği Wesley Sniejder, önüne 2 klasik forvet.. Francesco Guidolin böyle 4 içli bir orta sahaya 3 forvetin çok olacağını düşünmüş olmalı ki ilginç bir çözüm düşünmüş.. Dünkü derbiyle fazlasıyla alakalıydı, Denizli'nin rahatlıkla örnek gösterebileceği bir hamleydi.. Dün natureli bek ve açık olan Ekrem Dağ'ı alıp Arda Turan'ı kontrol etmesi için oyuna süren Denizli'nin yanında yine bir sağ bek olan Cristian Zaccardo'yu alıp Wesley Sneijder'in karşısına koydu Guidolin, onu kontrol ederek Inter orta sahasıyla top taşımayı çok sevmeyen forvetlerin bağını koparmak istedi.. Kesiği yiyen Lanzafame oldu.. Soldaki Biabiany ve ileride tek kalan Paloschi'nin sağ tarafını 4 ciğerli Mariga süpürmeye çalıştı..

Parma maç boyunca çok defansif göründü ama Inter deplasmanında bu takım mecburiyet.. Guidolin savunmayı bu kadar seven bir hoca değil, bu takım içeride de böyle oynamayacak.. Zaccardo'nun yaptığı iş iyiydi, onun önündeki klasik orta saha üçlüsü Zanetti, Vieira ve Motta üçlüsüne kesinlikle ezilmedi.. Patrick Vieira tam anlamıyla bitmiş, böyle görmek üzücü.. Inter ilk yarıda baskılı göründü ama tamamen Parma'nın kendi yarı sahasında oyunu kabul eden yapısının bir ürünüydü, Inter orta sahasının Parma'yı geriye yaslayan bir dominasyonu yoktu ilk yarı boyunca.. Bir atakta sağdan kopan Maicon'un önüne ayarsız atılan bir pas sonrası tribünlerin tepkisi geldi, üstüne Maicon alkışlayın ulan tribine girdi.. Kimse memnun değildi oynanan toptan, Mourinho dahil.. 45 dakika dolmadan yerinden kalktı Jose, soyunma odasına gitti..

İkinci yarıda hamle bekliyorduk tabii Portekizli'den.. Oyuna bi iç yerine sürülen Ballotelli oldu bu.. Sonucunu çabuk verdi.. 4-3-3'e döndü Inter, kanatlar zorlanmaya başlandı.. Ortayı tutmak için sahaya çıkan Parma'nın oyun tarzına aykırı bir hamleydi.. Sneijder orta hatta yaklaştı, kendisini tutmak için sahaya çıkan Zaccardo boşa çıktı bu sefer de.. İki türlü zarar verdi Mourinho bu hamlesiyle.. Oyunun dengesini yitirdiğini gören Guidolin'in karşı hamlesi boşa çıkan Zaccardo'yu 3 için oraya çıkaran Galloppa - Lanzafame değişikliğiydi.. Galloppa hem kötü oynadı, hem de sarı kartıyla saçma bir hareket yaptı ilk yarıda.. Lanzafame'nin sağ açığa girmesiyle Zaccardo ortaya yaklaştı ve Inter'e uyum sağlanmaya çalıştı.. Bu dönemde orta sahaların boşalmasıyla oyunun temposu çok yükseldi.. Parma topu ve oyuncuları koşturabilecek alanlar buldu, 1-2 defa Biabiany'yi kaçırmayı denedi.. Ama bazı şeyleri kestiremiyorsunuz bu oyunda.. Inter'den baskıyı yerken bile takım sahada durmaya çalışırken Samuel Eto'o'nun vurduğu kesmeye yapabilecek hiçbir şey yok.. Usta işi bir gol, hayallerin suya düşüşü.. Mirante'nin kısa boyu golde etkili olmuştur.. Zorlarsan kaleciyi suçlarsın ama gol o kadar güzel ki bir şey diyesi de gelmiyor insanın.. Sonrasında Amoruso ve Bojinov'un eşitliği yakalamak için oyuna sürülüşleri, Inter'in gol sonrası orta sahayı tekrar sigorta etmesi ve Inter'in akın akın gelmeye devam etmesi.. Maçın son 20 dakikasının hikayesi bu..

Alberto Paloschi çok yetenekli çocuk.. Ama Samuel ve Lucio gibi oyuncularla fiziksel mücadeleye girmesi için daha bir fırın ekmek yemesi gerekiyor.. Çok etkisizdi, oyunda çok fazla kaldığını düşünüyorum.. Bojinov biraz daha erken oyuna girip fiziğiyle yıpratabilirdi Inter defansını.. Jonathan Biabiany'yi ilk defa 90 dakika izledim bugün, ki asıl merak ettiğim oyunculardan biriydi.. Inter bir oyuncusunu da Parma'da yetiştirip üzerine konacak.. Beklediğimden iyi bir fizik kalitesi ve hızı var.. Tekniği oranında dünya futbolundaki yerini belirleyecek bu çocuk.. Ama Serie A'ya çok uygun stili.. Guidolin'in de gözüne fazlasıyla girmiş görünüyor..

Inter'de Santon ve Maicon kilidin açılmasında rol oynadılar.. Eto'o ve Milito benzer özelliklere sahip ama birbirlerini kesmeyen oyuncular.. Sneijder'in gelişiyle rahatlamışlar ama dönülen yeni düzenin şu anda işlediğini iddia etmek zor..

Maçın sonlarında Tommaso Ghirardi'yi gösterdi, 2-0'da üzgündü ama ortaya çıkardığı takıma saygı duyuyorum.. Cigarini'li, Dessena'lı, Reginaldo'lu takım Serie B'ye düşmeden önce gelecek için önemli bir potansiyel gibi görünüyordu.. Beklenmeyen bir düşüş sonrası bu oyuncular gitti.. Serie A'da geçirilecek bir yapılanmanın ilk yılı bir alt lige taşındı, Ghirardi takımı orada toplamaya devam etti.. Ortaya çıkan yapı 1 senelik bir ara da olsa, B'den gelmiş bir takım için çok derli toplu ve karakterli görünüyor.. Guidolin'in 1 yılda takıma kattığı olgular çok fazla.. Galloppa, Biabiany, Lanzafame ve Paloschi gibi oyuncular oynayarak özgüvenlerini artırdıkları sürece daha iyiye gidecektir Parma..

1 YORUM:

calciosoccerfootball dedi ki...

Parma elinden gelenin en ıyısını yaptı fakat Mourinho sanırım Guodolin'e yine ukalaca meydan okudu.. ben bu macı acarım sen zaccardo ile konus..:)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.