10 Eyl 2009

Polonya 69-87 Türkiye


Maçın arkasından hemen futbola geçiş, oradan gelen hayal kırıklığı, tüm gün yaşananlar.. Sonraya bırakalım dedim, sahuru buldum.. Günün tebessüm ettiren tek gelişmesi yine Polonya'dan geldi.. 2'de 2 yaparak gelen ev sahibi karşısında resmen şov yaptık bugün..

Polonya'nın en önemli gücü front court'uydu, bizim 3 pivotun iyi oynaması şarttı bu yüzden.. Hem ilk 2 maçta dökülen Semih Erden bugün büyük artı getirdi savunma ve hücuma, hem de Ömer Aşık kariyerinin en etkili maçlarından birini çıkardı.. 10/11'le 22 sayı, 8 rebo.. İlk ve üçüncü çeyreğin başında Ersan karşısında kalın ve uzun kalan Maciej Lampe üzerinden oynamaya çalıştılar ama uzunlarla savunmayı müthiş dengeledik.. İlk 2 maçta hastalığı nedeniyle oynamayan Ömer Onan'ın bir anda ilk 5'e girmesinin ritmi bozabileceğini düşünmüştüm.. Ömer turnuvanın başından beri oynuyormuş gibiydi.. Logan'a maçın tamamında yaptığı savunmayı, savaş alanında düşman yapmaz birbirine.. İnanılmaz bir iş çıkardı, Logan'ın hayatında gördüğü en inanılmaz savunmalardan biridir bu, eminim.. İlk 2 maçta 21.0 ortalama yapan adamı 6 sayıda tuttuk.. Ignerski'ni de ritmini 40 dakika boyunca bir türlü bulamayınca pota altından Gortat ve Lampe'nin yaptığı katkılar güdük kaldı, desteklenemedi.. Dışarıdan oynayıp pota altı tehdidi olmadığı için bizim gibi iyi bir savunma takımına karşı şansı olmayan Bulgaristan gibi, bugün dışarıdan yeterli katkıyı alamayıp tek boyutlu bir takım haline gelen Polonya'yı da 20'ye bağladık, 3'te 3 yaparak öbür gruba lider olduk.. Sadece iyi savunma yapmıyoruz, müthiş hücum ediyoruz ilk 3 maç itibarıyla.. %54 böyle bir turnuva için müthiş bir rakam..

Hedo yine lider, Ersan yine doğal skorer.. Pota altındaki Ömer ve Oğuz zaten en önemli işini yapıyorlar bu takımın.. Bunların yanına Kerem Tunçeri ve içine Tony Parker kaçmış Ender Arslan'ı ekleyince müthiş bir turnuva takımı çıkıyor insanların karşısına.. Bu gruptaki bu 3 maç beklediğim bir performanstı.. Bogdan Tanjevic 3 maçı inanılmaz yönetti kenarda.. Mola aldığı dakikalar, saniyeler bile inanılmaz.. Müthiş bir hakimiyeti var takıma ve maça..

Bu milli takım 2006'daki başarılı gençler mangasını saymazsak benim izlediğim en kolektif, en ne yaptığını bilen, en harika milli takım.. 3 tane sağlam takım geliyor öbür gruptan.. Eğer yukarılar hedeflenecekse 2 tanesini kazanmak şart.. İspanya ilk 3 maçta ağzımızın sularını akıttı.. Genç sırpları da bu takımla pasifize edebiliriz.. Çok güzel 3 maç daha var önümüzde.. Önce 2 gün dinlenip güç toplama, daha sonra mücadeleye kaldığı yerden devam..

2 YORUM:

os dedi ki...

ispanya'yı da yenersek zaten versinler direk bize kupayı.. hiç uğraşılmasın o kadar maç yazık günah oyunculara.. sakatlık olur bela olur :)

Tarjeta Amarilla dedi ki...

ben de blogda ilk turun ardindan maclari yorumlarken Ender icin" ki icine Jasikevicius kacmis olabilecegini dusunuyorum turnuvanin en cok sayi atan 20 oyuncusu arasinda ve 8/11 3 sayilik isabetiyle en iyi 3'luk atan 2. oyuncusu " seklinde bir yorum yapmistim :D

ender'in su 3 maclik performansi daim olsa zaten NBA kapilarini zorlar...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.