4 Ara 2009

,

World Cup 2010 Grupları


Grup kuraları az önce çekildi, sonuçlar ilgi çekici.. İlk göze çarpan İrlanda maçında tüm dünyanın ahını alan Fransa'nın bence oldukça abartılı yaklaşımlar sonrasında 1. torbanın en kolay takımını, ev sahibi Güney Afrika'yı çekmesi.. Fransızlar şu anda muhtemelen bayram yapıyorlar.. Gerçi diğer iki torbadan gelen Uruguay ve Meksika hem Dünya Kupası tecrübesi yüksek, hem de ciddi rakipler.. Meksika'nın eski ışıltısı yok gibi görünse de ev sahibinin kendi avantajıyla katıldığı grup çekişmeli maçları getirecek bize muhtemelen..

B'de Arjantin ikinci torbadan Güney Kore'yi çekti ki güzel kuradır.. Afrika ve Güney Amerika ağırlıklı üçüncü torbadan gelen Nijerya yine diğer takımları düşününce güzel duruyor.. Son torbadan gelen Yunanistan'la beraber ilk bakışta bir üst tur için avantajlılar.. Maradona faktörüne rağmen sorun yaşamaları zor görünüyor..

C'de İngiltere ikinci torbadan en güçlü takım gibi görünen ABD'yi çekti.. Fakat diğer torbalardan gelen Cezayir ve Slovenya nefes aldırmıştır.. İngiltere Capello'yla liderliği rahat alır burdan.. İkincilik için ABD ve Slovenya çekişirler.. ABD'yi bir adım üste koyuyorum ben ilk bakışta..

D'de turnuvada destekleyeceğimiz takımlardan Avustralya var.. Almanya, Gana ve Sırbistan'la organizasyonun dengeli gruplarından biri bu.. Kewell aradan sıyrılsa deliler gibi mutlu oluruz ama önliberolar topluluğu Gana ve Sırbistan ciddi rakipler.. Yine E'de Hollanda, Danimarka, Japonya ve Kamerun'dan oluşan grup da Hollanda başı çekse de dengeli gruplardan bir tanesi.. Japonya'dan bir çıkış bekliyordum ben ama bu grup zorlu..

İtalya seribaşları içinde en kolay grubu çeken takım belki de.. Yeni Zelanda, Slovakya ve Paraguay'la sıkıcı ve sonuçları alan maçlar silsilesini yansıtırlar ekrana.. Birincilik bence rahat, sonrası İtalya'nın o turnuvanın ne kadar takımı olabildiği üzerinden şekillenir..

H'de İspanya çok rahat.. İkincilik için Şili ve İsviçre var.. Şili'yi bir adım öne çıkarırım ben..

G'yi en sona bırakalım.. Müthiş maçlara sahne olur bu grup.. Brezilya, Portekiz ve Fildişi Sahili arasındaki maçlarda kan çıkar.. Portekiz'in hoca zaafiyeti olmasa Brezilya için sürpriz gelebilirdi ama zor.. Kuzey Kore bu turnuvanın en bahtsız takımı.. Hem coğrafi bakımdan, hem de güç dengesi itibarıyla kuralar güzel.. Bir ölüm grubu (ki oraya bir ABD gitse yer yerinden oynardı), 2-3 çok dengeli grup ve başı çeken tek takımın arkasında ikincilik için kapışacak takımların olduğu diğer gruplar.. World Cup 2010 muhabbetini bu kuralarla birlikte açıyoruz.. Zamanı geldikçe yavaş yavaş geniş çaplı grup değerlendirmelerini de yaparız.. Gönül bizi de bu kurada görmek isterdi klişesine girmeyeceğim.. Hak etmiyorduk, başaramadık.. Forza Azzurri diyerek kapatıyorum bu gecelik bahsi..

5 YORUM:

Can dedi ki...

Kuzey Koreliler maça gidebilirse en şanslı onlar. Turnuvanın birçok yıldızını görme şansları olacak. Ve ben tabii ki, İngiltere desteklemediğim zamanlarda zayıfın tarafındayım. Yeni Zelanda'yı merakla bekliyorum...

Adsız dedi ki...

italya 2.turdan ötesini göremez

Adsız dedi ki...

gruplardan sonra kimin kimle eşleşeceği ne zaman belli olacak ya da belli mi? a1 - b2 şeklinde mi gene..

adam gibi adam AKDEM dedi ki...

her şey ayarlanmış. arjantin'i şampiyon yapacaklar :)

CT dedi ki...

Fildisi Sahili'nin Portekiz'i,
Uruguay'in da Fransa'yi hacamat etmesini gormek istiyorum...

Umarim Fransa gruplardan otesini goremez...

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.