8 Ara 2009

UK Championship 2009 Son 16


Snooker'ın tepesindeki değişim oyuncular arasında da heyecan yarattı.. En önemli açıklama Roket'ten.. Eski yönetimden memnun olmadığı daha önceden de bilinen Ronnie, Barry Hearn'ün gelişinin snooker için umut verici olduğunu ve eğer beklediği gelişmelerin olması durumunda oyunu çok daha uzun süreler oynayabileceğini belirtti.. Sık sık yakında bırakacağına dair açıklamalar yapan Ronnie'den uzun süredir gelen ilk devam açıklamasıydı bu.. O açıdan hem sevindirici, hem ilginç.. Yine John Higgins ve Hearn'le 30 yıllık bir arkadaşlığı olan Steve Davis'in de umut dolu açıklamaları var.. Belki de turnuvadan daha önemli olan bu gelişmeler de mutlaka heyecan yaratıyor kendi başına..

İlk turun en büyük sürprizi elemelerde küçük çaplı mucizeler yaratan Peter Lines'tan.. Önemli sayılabilecek 3 ismi arka arkaya yenip ilk tura katılan Peter Lines, ilk turda Marco Fu'yu 9-3 yenerek çok daha büyük bir mucizeye imza attı.. Lines kariyerinin en önemli galibiyeti olarak görüyor bu maçı.. Kariyerinin tek önemli başarısı 10 sene önceki sıradan bir turnuvada çeyrek final oynamak olan Lines için nereden baksan bir masal bu galibiyet.. Snooker'i sevdiren hadiseler bunlar işte.. Mark Williams önünde oynayacak ikinci turda.. Her turnuvada bir oyuncunun çıktığını söyleriz hep, bu turnuvada bu isim Lines olabilir eğer Williams'ı mağlup ederse.. "Şansım %50, ya kazanırım ya da kaybederim.." klişesine girmese beni çok daha mutlu edecekti ama yıllar sonra böyle bir galibiyet alan bir oyuncudan çok da aklı başında açıklamalar beklememek gerek.. Williams maçı TV'den verilmezse şansının yükseleceğini söylemiş İngiliz oyuncu.. Snooker camiasında TV'nin stres yaratan önemi zaten bilinen bir şeydir ama uzun zamandır bir oyuncunun ağzından duymuyorduk..

İlk turda başka bir sürpriz yok.. Stephen Lee'nin Mark Allen'ı decider'da yenmesi belki öyle görülebilir ama Allen'ı bir türlü içim almadığı için ben normal bir galibiyet olarak görüyorum bunu.. Ez azından sürpriz değil.. Kritik maçlarda Stuart Bingham, Joe Perry'yi 9-4'le geçti.. Perry benim favorimdi ama çok kötü oynamış ve mağlubiyeti hak ettiğini söylemiş.. Peter Ebdon genç yeteneklerden Judd Trump'ı 9-4 yendi ki bekliyordum.. Trump'ı da bütün genç şöhretine rağmen biraz overrated görüyorum.. Liang Wenbo'nun Ryan Day'i 9-3'le geçişi ilginç.. Çok rahat bir maç çıkarmış ve oldukça standart üstü oynadığı söyleniyor.. Dikkat edilmesi gereken bir genç varsa mesela Lenbo'dur bu isim, gözlerimiz uzun zamandır üzerinde bu yetenek deposunun.. Yine Mark Selby ve Jamie Cope'un mücadelesi çok kafa kafayaydı.. Selby decider'da kazanmış.. Ronnie O'Sullivan, Matthew Stevens'a ilk 2 frame'i kaybettikten sonraki 10 frame'in 9'unu aldı ve 9-3'lük galibiyetle son 16'ya kaldı.. Stevens'ın bütün yeteneğine rağmen mental yönden eksiklikleri bilinen bir konudur.. Bir kez daha ortaya çıkmış.. Hendry de Steve Davis'i 9-6'yla geçmiş ki artık beklediğimiz sonuçlar bunlar.. İkinci tur eşleşmeleri şöyle:

Shaun Murphy - Ding Junhui

Stephen Lee - Allister Carter

Peter Lines - Mark Williams

Stuart Bingham - Stephen Maguire

Ronnie O'Sullivan
- Peter Ebdon

Stephen Hendry - Mark Selby

Liang Wenbo
- Mark King

Neil Robertson - John Higgins

Robertson - Higgins ve Junhui - Murphy eşleşmeleri son 16'nın en çekişmeli mücadeleleri.. Higgins ve Murphy'yi bir adım önde görüyorum, iki maç da oyuncuların stilleri itibarıyla müthiş mücadeleler vadediyor.. Stephen Maguire yasla çıktığı ilk tur maçını kazandı, Bingham önünde de moral motivasyon yönünden eksikliğine rağmen ağır favori.. Ronnie - Ebdon maçı şu anda ikinci frame'iyle Eurosport'tan canlı yayınlanıyor.. Eğer Ebdon ritmini bozamazsa Roket'in şansı yok denecek kadar az.. Selby - Hendry mücadelesi de ilginç görünüyor ama Selby son zamanlarda kaybettiği formuna geri dönüyor gibi, onu da bir adım öne çıkarıyorum..

Şimdi Ronnie'ye dönelim..

Edit: İlk seansta küçük çaplı bir şov var.. 4-0 önde gitti dinlenme odasına Roket..

1 YORUM:

Adsız dedi ki...

beşiktaş maçını yazmayacak mısın tardini büfe?

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.