9 Ara 2009

UK Championship 2009 Çeyrek Final


Shaun Murphy 3-9 Ding Junhui

Stephen Lee 5-9 Allister Carter

Peter Lines 9-8 Mark Williams

Stuart Bingham 3-9 Stephen Maguire

Ronnie O'Sullivan
9-3 Peter Ebdon

Stephen Hendry 5-9 Mark Selby

Liang Wenbo
9-2 Mark King

Neil Robertson 8-9 John Higgins

Son 16'nın en büyük sürprizi yine Peter Lines'tan.. Rüya İngiliz için devam ediyor.. Dünya Şampiyonu Mark Williams karşısında decider'a giden mücadeleyi, 8-7 geri düşmesine rağmen kazandı Lines.. Son iki frame'de hatrı sayılır şekilde geri düşüp oradan geri geldiğini de belirtmek gerek.. Decider'da böyle bir oyuncuya karşı oynamak bile imkansıza yakınken 8-7'den gelip frame'leri de geriden gelip kazanmak bu işin şans olmadığını tekrar gösteriyor.. Lines'la ilgili başarılar ortaya çıktıkça ayrıntılar da gelmeye devam ediyor.. 3 sene önce Steve Prest'in Lines'ın coach'luğuna gelmesi oyuncunun geri dönüşünde asıl etkenlerden biriymiş.. 35-40 arası yaşlı sayılmasa da bir atılım yapmanın çok zor olduğu dönemlerden biridir.. Lines'ın bu dönüşü bu anlamda da güzel bir hikaye..

Yarı finalde karşısında ilk iki turu çok rahat geçen Stephen Maguire olacak.. Her turnuvada çıkan böyle özel isimlerin karşısına kim gelirse gelsin yenilir demek çok zor.. Lines da bu motivasyonla artık her şeyi yapabilir fakat Maguire karşısında işinin inanılmaz zor olduğunu da söylemek gerek.. Williams maçı için TV'den verilmezse iyi olur yorumunu yapmıştı ki değinmiştim "son 16" yazısında.. Maguire maçı TV'den verilecek ve Lines bunu bir kere daha vurgulamış.. Yayından bu kadar korkması da maç öncesinde kendisi açısından hoş bir durum değil..

Ronnie O'Sullivan, Peter Ebdon'ı rahat geçti.. Zor geçmesi beklenen ilk iki turdan bu kadar rahat çıkması gelecek için olumlu.. Higgins ve Robertson'un mücadelesi yine decider'a giden maçlardan biri.. Robertson son frame'de avantajı yakalasa da verdiği ilk fırsatta John Higgins kırmızıyı uzak sağ köşeye yollayıp işi bitirdi.. Liang Wenbo ikinci turda da sadece 2 frame verdi rakibine ve belki de şu anda turnuvanın en formda oyuncusu.. Gösterdiği gelişim müthiş, Ding'in ruhsal zayıflığına sahip olmaması da tekniğinin ve yeteneğinin değerini de artırıyor.. Selby'nin Hendry'yi yenmesini bekliyorduk.. O da gösterdiği ani parlamadan sonra biraz etkisini kaybetmişti.. Şimdi tekrar geri dönmeye çalışıyor.. Sonuç adına beklemediğim diğer mücadele ise Ding'in Murphy'yi mağlup etmesi.. İki sonucun da çok mümkün olduğu maçı garip kılan Ding'in Murphy'ye sadece 3 frame verip masada tam anlamıyla bir hakimiyet kurması.. Grand Prix'de final oynayarak gösterdiği formunu devam ettiriyor olması snooker için güzel.. Allister Carter ilk iki turun en kolay maçlarını oynayan oyuncu.. Çeyreğe gelişinde bir gariplik yok.. Çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde:

Ding Junhui
- Allister Carter

Peter Lines - Stephen Maguire

Ronnie O'Sullivan - Mark Selby

Liang Wenbo - John Higgins

Lines - Maguire mücadelesine yukarıda değindik.. Maguire çok ağır favori ama kalbimiz Lines'la.. Ronnie'nin Selby'ye takılmasını beklemiyorum ama ilk iki maçtaki rahatlığı olmayacak.. Ding - Carter maçı biraz önce başladı ve Eurosport'ta canlı yayınlanıyor şu anda.. Wenbo - Higgins mücadelesiyse çeyrek finalin bence en önemli mücadelesi.. Umuyorum önemli bölümünü izleme şansına sahip oluruz.. Wenbo benim bu turdaki sürpriz adayım.. Higgins'in de ilk 2 turda daha fazla yıpranması ve standardında görünmemesi bu düşüncede asıl etken tabii.. Ama yarı finalde Higgins - Ronnie maçını görmek en büyük dileğimdir tabii, orası ayrı..

Bu arada dün geceki yayında blogdan bahseden Emre Yazıcıol'a bir teşekkürü de buradan etmek istiyorum..

2 YORUM:

Hikmet Devrim Bekal dedi ki...

Bloğu Emre Yazıcıol sayesinde takip etmeye başladım, türkçe kaynak yokluğunda gerçekten ilaç gibi geliyor.

lembo dedi ki...

emre yazıcıol'un da yayında dediği gibi, o'sullivan ve higgins ağırlıklarını çok fena koydular.. rocket'e sakal iyi gidiyor.. ding - maguire maçı da elbet güzel olur ama o'sullivan-higgins yarı finali epik bir maçtır.. cumartesi evden çıkarmaz adamı..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.