3 Ara 2009

Kriz Yönetimi


"Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığından istifa eden Sayın Yiğit Şardan, Yönetim Kurulumuzun 3 Aralık 2009 tarihinde almış olduğu kararlarla Galatasaray Spor Kulübü Başkan Danışmanlığı ve Galatasaray İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine atanmıştır."

Galatasaray Spor Kulübü
Yönetim Kurulu


Sadece bu basketbol krizinde yaşanan süreç ve alınan tavır bile Adnan Polat'ı sevmeye yeter.. Yaşanan rezillik benim bile bütün gazımı kaçırmış ve Yiğit Şardan gibi bu yönetimin belki de en önemli adamının başını yakmışken yapılan bütün hamleler sonuç verdi ve kulüp adına olumlu oldu.. Önce bu kepazeliği yapanlar tespit edilip kulüpten uzaklaştırıldı.. Daha sonra da gerekli düzenlemeler yapılarak yola devam edildi.. Kulübün içine düştüğü durumdan sonra en çok üzen yeni yönetimin yaptığı bütün atılımların merkezinde bulunan beyin Yiğit Şardan'ın saçma bir şekilde basketbol şubesinin başına atanarak bu durum sonrasında istifa etmesiydi.. Adnan Polat da zaten Şardan'a gereksiz derecede fazla görev vererek bu olumsuz durumda payı olduğunu kabul etmiştir.. Yiğit Şardan onurlu bir şekilde görevine son verdi fakat kulüp için çalışmaması anlamına gelmiyordu bu.. Yönetim kurulunda olmasa da, Galatasaray Kulübü tarafından profesyonel bir yöneticiymiş gibi başında bulunduğu işleri yerine getirebileceği bir göreve getirildi ve işleyiş anlamında kulübün bu durumdan olumsuz etkilenmesinin de önüne geçilmiş oldu.. Hayırlısı olan da buydu..

Yeni düzenleme sonrasında Haldun Üstünel'in başkan yardımcılığına gelmesi de ayrı bir ödüllendirme.. Yakışır Üstünel'e.. Mart'taki seçimlerde yaşanan skandal yönetim kurulunda önemli bir değişime neden olacak, orası kesin.. Fakat bu yönetimi başarılı kılan o nüveyi Adnan Polat koruyabilirse icraatlar aynı şekilde devam edecektir diye umuyoruz.. Şu an için görünen Adnan Polat'ın bu krizden güçlenerek çıktığıdır.. Mart'taki seçimlerde de Yiğit Şardan'ın onurlu hareketi belki bir şekilde ödüllendirilir.. Zira fanatik bir tarafı olup rakip takım taraftarları tarafından sevilmeyen bir kişilik olsa da Şardan, Galatasaray için ziyadesiyle önemli bir isimdir, benim gelecek için başkan adaylarımın başında gelir.. Umuyorum bu rezalet bu yolda ona zarar vermeyecek..

İdari anlamda Galatasaray'da işler yolunda..

14 YORUM:

Kcan dedi ki...

tardini, lütfen, ama lütfen salsabasket'teki nur gencer postunu okyu ve şu adnan polat övgülerini tekrar gözden geçir. sırf gs liseliyiz diye 20 yaşındaki kulüp üyelerine serseriler diyen bu adamı bu kadar savunmazsın belki de... yazar mısın bilmem ama bir cevap yazarsan hoş olur açıkçası...

QuaresmA dedi ki...

basketboldaki skandaldan ciddi ciddi yiğit şardan'ın haberi olmadığını mı düşünüyorsun ? veya bu düşüncende emin misin ?

Parma Maniac dedi ki...

Kcan Nur Gencer'in istifasından postu yazarken haberim vardı.. İşin iç yüzünde Turgay Demirel parmağı varsa durum sıkıntılı, evet hoş da durmadı çok göreve yeni gelen birinin istifa etmesi ama Gencer'in gelişi en başında yanlıştı zaten bana göre.. Adnan Polat'ın 20 yaşındaki kulüp üyelerine serseriler demesinden haberim yok.. Hadise nedir, neden öyle olmuştur bilmiyorum ama Polat'ı değerlendirdiğim şey bu olmaz benim.. Kulübe geldiğinden beri yapılan icraatlar ve aksiyonlara bakarım ben.. Sonuç olarak şu andaki zihniyete tek bir nedenle "sokak" diyen adam ve zihniyeti 3 dönem yönetti bu kulübü.. Borç temizleme kisvesi altında yapılanlar ortadaydı.. Ondan sonra şu andaki işler de ortaya çıkan bir skandalın çözümüyle bile ziyadesiyle memnun etmeye yetiyor beni.. Başkasını bilmem ama..

QuaresmA, evet ben Şardan'ın haberi olmadığını düşünüyorum fakat kendi düşüncemdir bu, yanlış olabilir.. Zira olay anında takımla birlikte değildi Şardan.. Eğer biliyorduysa da bütün yönetim biliyor demektir, bu hadise üzerinden de ben bütün kelleleri almam, alamam.. Şardan'ın basketboldan anlamadığını, sadece önemli bir şube diye başında önemli bir isim gözüksün mantığıyla oraya atandığını düşünüyorum.. Polat'ın açıklamaları da zaten bu yöndedir.. Onurlu bir hareket yapmıştır Şardan, gerekeni yerine getirmiştir ama bu kulübe verecek çok şeyi vardır.. Bunun da yolunu bir şekilde açmıştır kulüp, destekliyorum ben de bu durumu..

Arkhe dedi ki...

Ben de Yiğit Şardan'ın haberi olmadığına inanabilirim. Eğer haberi yoksa istifası da gereksizdi diyebilirim.

Ama buna onurlu hareket demek, Yiğit Şardan için kahramanlık hikayeleri yazmak bana çok mantıksız geliyor. Onurlu hareketle alakası olduğunu düşünmüyorum.

"Bu işi nasıl temizleriz? En iyisi Yiğit istifa etsin, ortalık durulsun sonra bir görev tanımı yaratır Yiğit'i tekrar oraya getiririz"

Bencu durum bu. Oturdular, konuştular ve en rahat böyle temize çıkabileceklerini düşündüler.

Arkhe dedi ki...

Galatasaray tüzüğüne göre istifa eden daha sonra başkan olabiliyor mu?

Parma Maniac dedi ki...

Neden olamasın ki Arkhe?

Gala's dedi ki...

Çok sevindim.. Hoşgeldin Yiğit Başkan..

Teşekkürler Adnan Başkan.

Arkhe dedi ki...

Sanki bir kulüp tüzüğünde istifa edenin başkan olamayacağına dair bir madde vardı. Aklımda öyle kalmış ama emin değilim. Yanılıyor da olabilirim.

canbil dedi ki...

aziz yıldırımın kıvırması gibi şardan da kıvırmış.
fenerbahçeleşiyoruz muntazaman.

QuaresmA dedi ki...

diyelim ki haberi yoktu, bu bence daha da komik bi durum. başında olduğun şubenin içinde oluşan bu skandaldan haberdar olabilmek için basketboldan anlamaya da gerek yok. forma olayı futbolda da skandaldır, basketbolda da, krikette de.

kaldı ki basketbol akla kara değil ki, iş ahlakı olan herkes 0 bilgisi bile olsa uğraşıp didinip öğrenir. koskoca şubenin başınasın..

anladığım kadarıyla şardan'ı çok seviyorsun, bu yüzden tam olarak tarafsız gözle bakamadığını düşünüyorum. neyse hayırlısı olsun ne diyelim..

Parma Maniac dedi ki...

QuaresmA elbette ki Şardan'ı seviyorum ve taraflı bakmam çok doğal hadiseye.. Benim gözümde bu görev ona gerçekten basketbolla ilgilensin diye değil, piyasası yüksek bir bir şubeye ismi olan biri baksın amacıyla verildi.. Yiğit Şardan çok net bir şekilde onurlu bir hareket yapmıştır ve yönetici kıyafetini çıkarıp atmıştır.. Şu anda ne yapıyor? Maaşlı bir profesyonel gibi, maaş almadan başladığı işleri bitiriyor.. Bu sadece Galatasaray'a hizmettir, yönetim kurulu kıyafeti de üzerinde olmadığı için prim yapma şansı yoktur.. Böyle bir hedefi ve isteği olmadığını da gösterdiği için sorun yoktur.. Hiçbir ünvanı olmadan bu adam Galatasaray adına mesai yapacak, yerilecek bir durum göremiyorum ben burada..

Gala's dedi ki...

Bilip bilmeden konuşmayın. Herkes hıncal oldu çıktı başımıza. Yiğit Şardan aslen reklamcıdır. Yönetimede bu sebeple alındı. Basketbol şubesine daha bu sezon başımnda getirildi. O da sponsorlukları yeniden yapılandırmak için. Basketbol şubesi ile teknilk anlamda kesinlikle ilgilenmedi. Basketboluda bildiğini zannetmiyorum ben sen kadar. Aslında orası tamamen dedehayıra aitti. Elbette haberi olmaz bu durumda. Ne yurtdışına kampa gitti ne transfer yaptı ne de hocayı o getirdi. Nasıl kambala doping yaptığında aziz yıldıvımın haberi olmuyorsa nasıl sahaya 6 yabancıyla çıkınca haberi olmuyorsa bu da olabilir. kıvırması felanda söz konusu değil. o artık yönetici değil, kulübün maaşlı çalışanı. bunu herkes kabul etmez. takdir edilmelidir.

QuaresmA dedi ki...

@ Gala's:

biliyoruz ki konuşuyoruz güzel kardeşim, sen o tatlı canını sıkma ;)

kambala'nın dopingi de bireysel bi mevzudur, anlık olarak doping yaptığını sadece kambala bilebilir. sahaya 6 yabancı çıktığında ise aziz yıldırım'ın haberi olmadığını da nereden çıkardın ? baliç çıkıp, rapajiç girdiği andan itibaren maç spikeri sayesinde tüm türkiye anında haberdar olmuştu durumdan, haliyle aziz yıldırım da dahil. örnekler gülünç ve çocukça doğrusu. beni fenerli sanıp "amama siz de yapıyorsunuz :((" tarzı bi hava yaratıldığını sezmedim değil :D

problemlerin esası: yiğit şardan'ın haberinin olup olmamasından daha çok yönetimin kriz yönetimi adı altında skandal üstüne skandal patlatarak seçim yatırımlarına devam etmesidir. ha benim takımım değil galatasaray, siz bu durumla onur duyuyorsanız duyun zaten beni bağlayan bi durum yok.

imza: dışarıdan tarafsız bi göz.

Gala's dedi ki...

Ben kimseye şu takımlısın demedim. Olayı değil, yönetimin yapısını bilseniz daha iyi olur. Mesela Kazım denen sporcu maç saatinde bara gidiyor sabaha kadar içip antrenmana giderken kaza yapıyor. Kulübe de maçın oynandığı saatte evdeydim diyor. Kulüp gaztecilere kapak takarcasına açıklama yapıyor. Ama kapağı kendisi yiyor. Kazım'ın barda olduğu ortaya çıkıyor. Hemen düzeltiyorlar. Yönetim bunubilmeyebilir. Oyuncu tarafından kandırılmıştır. Gayette normaldir.

Ama bazı kas kafalılar anlamıyor. Ya da anlamak istemiyor. Yiğit Şardanın şube ile kesinlikle teknik, idari anlamda bağlantısı yok. İletişim, reklamcılıktan sorumluydu. Sadece sezon başında ad olarak şubenin başına koyulmuştu. Bunun sebebi mevki paylaşımıdır. Maçlara da derbiler haricinde gelmiyordu zaten.

Kimsenin skandal yarattığı felanda yok. Kulüp gerekli cezaları vererek gayet iyi yönetti krizi. Bundan da gayet gururluyuz. Ünlemli gibi cümleler kurarak zeytinyağı olamazsın..

Anlıyorum ki Yiğit Şardan geldikten sonra yapılan atılımlar, projeler, iletişim kolaylığı sebebi ile onu sevmiyorsun. Ve tarafsız gözle bakamıyorsun.

İmza : İçerden tarafsız 2 göz ;)

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.