18 Ara 2009

Galatasaray v Atletico Madrid


Galatasaray için kura klasiğidir bu.. Ben Liverpool bekliyordum, gelen Atletico Madrid oldu.. Şimdiden Galatasaray'ın vasat tandemi arasında cirit atan Agüero ve Forlan'ı düşününce insanın fenalık geçiresi geliyor ama maça kadar tam 2 ay var takımın önünde.. Tabii bu açıdan bakınca aynı şeyler benzer sıkıntıları yaşayan Atletico Madrid için de geçerli.. Onlar da berbat bir sezon geçiriyorlar ve QuiQue Sanchez Flores'in teknik direktörlüğe gelmesi de işleri değiştirmedi.. Xerez'i saymazsan Espanyol dışında galibiyetleri yok hoca değişikliğinden sonra.. Defans, orta saha ve forvet hatlarında çok kaliteli oyuncuları var ama takım olma sıkıntıları var.. Sanchez Flores geçen sene Benfica'nın başındaydı ve Skibbe'li Galatasaray tarafından evinde tokatlandı.. Aynısı olur mu? İşler zor ama "Galatasaray'ın adının olduğu her yerde umut vardır." vecizesinden yola çıkarak heyecanla 2 ayı bekleyeceğiz..

Fenerbahçe'nin rakip Lille şu an için iyi gidiyor ve bahisçilerin en sevdiği takımlardan biridir bu sezon fakat iki ay sonra bu formlarını sürdürebilirler mi orası muamma.. Bu kuralar iyi olmadığı gibi Galatasaray'a geçerse öbür turda Everton - Sporting galibinin, Fenerbahçe'ye ise Liverpool'un gelmesi katmerli rezalet.. Nasıl yalan bir seribaşılıkmış bu anlamadım zaten.. Futbolda her şey var elbet ama bence kuralar sonucunda ortaya çıkan durum bu sene de UEFA çeyrek finaline takım sokamayacağımız gerçeğidir.. İçlerinden biri bunu başaracaksa zaten Hamburg oradadır, bir zahmet kupayı da alıp gelsin sonrasında..

Geçen sene Bordeaux'yu, Hamburg'u bile kasaba takımına sokup galibiyetleri küçümseyenler için Atletico nasıl seçimdir fikrim yok ama Galatasaray'ı böyle rakipler karşısında izlemek belki de bir tur fazla oynamaktan daha keyiflidir.. Geçersen bahanesi hazır: "Zaten bu sene çok kötüler.."

Hayırlı olsun..

17 YORUM:

nebilim dedi ki...

Bizim maça kadar aguero chelsea'ye gider, forlan her iki maçta da yazar, atletico toparlanıp bizi geçer abi..

Adsız dedi ki...

ben böyle seri başılığın taaaa.....bu arada hakan ünsal bi b.k bilmiyosun bari tvye çıkıp yorum yapma adam utanmasa a.madride kasımpaşa ayarında diyecek.

rustedsoul dedi ki...

Gervinho 'da fener'e çıktı.
Forlan'dan da tehlikelidir Aguero'dan da.
Çünkü Fener zenci sever.

Can dedi ki...

Enseyi karartmayalım abi. Defansa takviye olacak gibi gözüküyor zaten. Bende aynen senin gibi düşünüyorum; Vicente Calderon'da Skibbe'nin ekmeğini yeriz çok. Birde bu takımları geçemeyeceksek seneye de gitmeyelim Şampiyonlar Ligi ne. Artık birinci sınıf takımlarla yeniden oynamaya, o özgüveni kazanmaya başlamak gerekli. Başka türlü olmayacak çünkü. Sakatlık olmasın da o zamana kadar, başka bişey istemem.

şafak dedi ki...

Eger olurda Galatasaray elerse basindan ilk olarak kim "Atl. Madrid takim degil, gozumuzde buyutmusuz" diyecek cok merak ediyoum.

Pamukk dedi ki...

rubin
anderlecht
marsilya
roma
atletico madrid
juventus
valencia
shakhtar
liverpool
psv
wolfsburg
standart liege
werder
lille
everton
hertha

Adsız dedi ki...

hahaha son paragraf müthiş :) köy takımı bordeaux büyük ihtimalle çeyrek finalde şl de bu sezon atletico bahanesi ise şimdiden söylenmeye başlandı lille mi atletico mu kesinlikle lille i tercih ederdim tek umudum devre arasında aguero forlan ikisinden birini kaptırmaları hatta mümkünse ikisini birden

Olympian dedi ki...

tadini cikarmak lazim, bosverin millet. her sene ayni terane. fener ya da cimbom un kupayi alma ihtimali 1/32 iste. %3 yani. fazla kaptirmadan, eglenmeye bakmak lazim. bakarsiniz ayni tarihte liverpool takimlarini tokmakliyo oluruz.

safak sen de adam ol, git kendi bloguna yaz. (tanimaz simdi beni bu:))

Sade dedi ki...

çok zevkli maçlar olacak, çok... Galatasaray'a bir ispanya şovu yakışır... boğa yakalama taktikleri vol.111. Yeter ki el bombalarımız elde patlamasın.

CaRtMaNtR dedi ki...

Yanlız iki takımında defansı düşününce iki maçta üst biter gibime geliyor. Leo Franco eski takımına karşı hırs yaparsa belki durum değişir :)

Ne olursa olsun keyifli heyecanlı iki maç olacaktır.

Dreamtime dedi ki...

Atletico'nun iyi bir takım olduğunu biliyordum fakat son dönemler takip etmediğim için düşüşler yaşadığından bir haberdim. Umarım güzel ve kaliteli maçlar izleriz.Ara transferde güçlendirsek takımı güzel bir ''oh'' çekeceğim.

Ayrıca karşılaşılan takımlar ister kasımpaşa ayarında olsun ister Liverpool seviyesinde olsun takım ruhu bilincinde olmak ve sonuna kadar mücadele etmek gerekir.Bunu başardığımızda 2000 yılındaki sevinci neden tekrar yaşamayalım ki?

Destek dedi ki...

Bu kadar karamsarlığı anlamıyorum yahu. Atletico Madrid okadar rezaletki. Şu takımdan korkulmaz. 2 ayda nekadar toparlanırlarsa işte okadar korkun. La liga maçlarına bi göz atın derim. Oda olmadı avrupa ligi grup maçlarına. Apoeli iki maçta da yenemediler. Üstelik bu bizim Sturm graz durumuda değil.

Adsız dedi ki...

galatasarayın hiç şansı yok. fenerahçenin ki de az.

MaX CadY dedi ki...

Galatasaray'ın vasat tandemi arasında cirit atan Agüero ve Forlan'ı düşünüp fenalık geçirdiğinde, A. Madrid'in vasat tandemi arasında cirit atan Kewell ve Keita'yı düşünüp biraz moral bulabilirsin :). Kısacası bu halleriyle yapacakları maçların ikisi de üst bitmeye aday. Ama dediğin gibi daha 2 ay var, arada da bi transfer dönemi var ve bu dönemde A. Madrid'in zayıflama ihtimali daha yüksek (Agüero).Forlanı da biz alsak ya :). Biz de savunmaya ve orta sahaya takviye yaparsak ibre bize dönecektir diye düşünüyorum.

dt.ibo dedi ki...

Atletico'yu eledikten sonra korkmam everton'dan.

Hangi orta sıra ingiliz takımı bi Türk Takımına üstünlük kurmuş ki, bizim düzensiz anlaşılmaz futbol tarzımız ters geliyo adamlara, o premier ligdeki tıkır tıkır futbol olmuyo bizle oynarken, GS-ManU, FB-ManU, Gs-Arsenal, BJK- ManU, Gençlerb.- Blackburn gibi örnekler var önümüzde.
Atletico'yu eledikten sonra önümüz açık

mehmet akın dedi ki...

bu kadar kotu durumdaki bir atletico madridden korkuyorsak vay halimize. kupayi almak icin veya ceyrek final oynamak icin kimleri elememiz gerekiyor ki? bence her iki maci da aliriz veya en azindan bir beraberlik bir galibiyetle turu geceriz.

Arkhe dedi ki...

Ne garip, herkes kendi takımının kurada en şanssız takım olarak görür. Beşiktaşlılar da hep bunu söyler, biz Fenerbahçe'liler de..

Ve hep yendiğimiz takımlar da eski gücünde değildir, hep öyle denir.. Beşiktaş'lılar da biz Fenerbahçe'liler de aynı şeyden yakınırız..

Bu iki şey 3 takım taraftarı için de hep aynıdır, değişmez..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.