31 Ara 2009

Ali Turan Galatasaray'da?


Kayserispor yönetimiyle girilen transfer hadiseleri ülkenin futbol gündemini bir süreliğine işgal ediyor.. Takımı geliştirmekten çok oyuncuları pazarlamaya kafa yoran ve hedeflerini büyük takımları yolma üzerinden şekillendiren Süleyman Hurma yine Ali Turan'la ilgili Galatasaray'ı üstü kapalı suçlayan garip açıklamalar yapmış.. Daha önce çok daha sertini yaptığı açıklamaları bu sefer yumuşak tutmaya çalışmasıysa ilgi çekiyor.. Kulübün basın sözcüsü Ali Turan'ı Galatasaray'a verdiklerini ve Galatasaray'ın bu görüşmeler sırasında tamamen etik kurallara uygun davrandığını belirtip teşekkür ederken kulübün başka bir çalışanı umarsızca Galatasaray'ı suçlayabiliyor.. Gökhan Ünal'ı Trabzonspor'a, Mehmet Topuz'u da iki kulübün onur savaşına dönüştürmesi sonucunda Fenerbahçe'ye verilen oyuncularla birlikte toplam 16-17 milyon euro'ya çakan Süleyman Hurma bu iki oyuncunun normalde bu değerin yarısı etmeyeceğini bildiği halde hala büyük kulüpleri transferde suçlayabiliyor.. Kaptan yaptığınız oyuncunuzun sözleşme süresinin dolmasına 6 ay kalmış, birkaç gün sonra başka takımla resmi bir şekilde sözleşme imzalayacak konuma gelmiş ve size kendisine talip olan büyük bir kulübe gitmek istediğini bildirmiş, bu durumda bile Hurma gibi ticari tilkilikler üzerinden prim yapan adamlar bu konularda ahkam kesebiliyorlar.. Galatasaray belli ki 6 ay sonra takıma bedelsiz katılacak oyuncuyu defansındaki sorunlar nedeniyle erkenden kadrosuna katmak istemiş ve bunun için elbette ki cüzi bir miktarı Kayseri'ye sunmuş, basın sözcüsü kabul ettiklerini açıklayıp teklifi yapana teşekkür etmiş ama daha sonra tüccar kafalılar devreye girip teklifi kabul etmediklerini belirtip oyuncunun aklının çelinmesiyle ilgili kelamlar etmişler.. Galatasaray teklifi yaptığında Ali Turan ve menajerlerinin bundan elbette ki haberleri olur, fırsatı yakalayan oyuncu da imza atıp atmamakta kendi açısından sorumludur.. Ortada Galatasaray'ın sen imza atma, biz seni 6 ay sonra alacağız tandanslı ahlaksız sayılabilecek bir teklifi olmadığı da ortadadır ama Hurma gibi tüccar kafalılar için bunlar yeterli değildir.. Topuz'u yaklaşık 10 milyona çakan adam elbette ki 6 ay sonra sözleşmesi bitecek adamdan da en az 1 milyon bekler ama tek ticari zekanın kendisi olmadığının farkında olması gerekiyor Hurma'nın.. X değerli oyuncuyu 2.5 X'e satıp haklı olacaksın ama sözleşmesi biten oyuncuya yapılan düşük tekliflerde ortam yaygaracılığına soyunup kulüp eleştireceksin, kendi yönetiminden adamların söyledikleriyle çelişkiye düşeceksin.. Türkiye'de böyle adamları susturan sağlam bir medya olmadıkça böyle abukluklarla at koşturmaya devam edecek bu tüccarlar..

Ali Turan Galatasaray için nasıl transfer olur? İş kesinlik kazanmadan bunları yazmanın fazla anlamı yok fakat artık hücum futbolu çift forvetle oynanır safsatası kadar anlamsız futbol saptamalarından biridir Türkiye'nin stoper yetiştiremediği.. Bu ülkede çok yetenekli, çok iyi merkez defans oyuncuları yetişiyor ve Terim'in milli takımda yaptığı Gökhan Zan tercihi bu gerçeğin üzerini örtemez.. Ali Turan, Aydın Toscalı, sakatlık üstüne sakatlık yaşayarak şanssızlığa kurban giden Eren Güngör, Trabzonspor'un Egemen Korkmaz'ı, Beşiktaş'ın İbrahim Toraman'ı, artık dünya çapında kabul edilen Servet Çetin'i, Gençler'in Aykut Demir'i, Ankaragücü'nden Ediz Bahtiyaroğlu, Sivasspor'un Murat Sözgelmez'i gibi sayısız kaliteli defans oyuncusu var bu ülkede.. Galatasaray'a Ankaragücü'nden gelen Emre Güngör müthiş bir gelecek vadediyordu ama sakatlıklar ve kulaklara bol bol gelen gece hayatı çok erken bitirdi öyküsünü.. Hala umudum vardır benim.. Eşsiz fiziğiyle Arsene Wenger'in radarına girmeyi başaran Gökhan Zan bile tüm hamle ve fundamental eksikliklerine rağmen sakatlığa yatkın vücudu olmasa şu anda farklı bir yerde olabilirdi.. Ali Turan boyu ortalamanın üzerinde, hızlı, sert, pozisyon bilgisi sağlam ve çok yönlü bir defans oyuncusu.. Son durumuyla Galatasaray defansı için biçilmiş kaftandır, transfer gerçekleşirse direkt olarak Servet'in partneri olacaktır.. Bence tabii.. Sağ bekte de görev alan bir oyuncu olması, sol bekte Caner Erkin'in mecburi bir şekilde oynaması durumunda defans organizasyonunun dengeliyici unsuru olarak sağ bekte de görev yapmasını sağlayabilir.. Yüksek oyun konsantrasyonu da Sami Yen tribünlerini cezbeder.. Böyle bir oyuncunun sezon sonu bedelsiz gelmesine de kimse hayır demez fakat takımın içinde bulunduğu durum nedeniyle devre arasında gelmesi Galatasaray açısından zaruridir, bir miktar para ve eldeki gereksiz oyunculardan biri verilerek hızlı bir şekilde kadroya katılması şu anda en sağlıklı geliş şeklidir..

Bir an önce bitirilmesi ve hayırlı olması temennimizdir..

21 YORUM:

Can dedi ki...

Abi oyuncunun iyi olduğu konusunda şüphem yok ama bana göre bizim defansa zeka gerekli. Yani yabancı stoper almak şu an için zor belki ama yönetici oyuncunun daha iyi olacağı kanaatindeyim.

Tabi şu fiyata kaçmayacak bir stoper; Emre Aşık'ında bırakacağını düşünürsek gayet yerinde olur.

ich dedi ki...

5 Numaranın gerçek sahibi olur inşallah.

sembolist dedi ki...

Kayseride yaşayan kayserisporun tüm maçlarına(içerdeki) giden birisi olarak şunu söyleyeblrim ki,Ali Turan bu ülkedeki en iyi 3 stoperden birsidir.Ve ben,Fatih Terimin bu ülkede birçok futbolcunun hakkını yediği kanaatindeyim,bunların başında da Ali Turan geliyor.
Kayseride şöle bir durum var;Ali Turanın kendsi ve ailesi fanatik Galtasaraylı..(tıpkı sercan gibi).Ve GS'a gelmek için can atan bir futbolcu Ali turan..
Süleyman Hurmanın yaptğı şark kurnazlığından öte,diğer 2 büyğün özellikle FB'nin bu transferde devreye grmesni sağlayıp en azından bi 500.000 euro koparma kaygsından başka birşey değil.
2 hafta önce,Mehmet Topuzu arayarak,Ali Turan'ı Azizeye önerdiği Kayseride bilinen bir gerçek.Bu atmosferde beni rahatlatan tek etken,Ali Turanın ailese çok ama çok fanatik Galtasaraylı olması..

k.a. dedi ki...

kayserispor yönetimine dair güzel bir yazı olmuş. ki böyle bir takımın yönetimine de hurma gibi bir insan yakışmıyor. umarım transfer sorunsuz tamamlanır.

Turiaf dedi ki...

yani bu kadar övülen bir futbolcu içinde artık 500.000 euro verilsin kontratı sezon sonu bitsede. Adam bu parayı istiyosa buna şark kurnazlığı demem hakkını istiyor derim.

Adsız dedi ki...

Sezon başındaki James Troisi olayınıda kimse unutmadı. Gb ile olan sözleşmesi fes edilip Gb ile hiç bir temasa geçmeden alınmıştı kendiside. Bu ne kadar etiktir. Dün yediğin hurmalar..

mrt309 dedi ki...

2 transferden böyle büyük paralar kazanan yöneticiye tüccar kafalı değil başarılı denir. Bizler nasıl takımımızın menfaatini düşünüyorsak o adam da kendi takımının menfaatini düşünüyor. Anlayış göstermek lazım.

Adsız dedi ki...

"Ortada Galatasaray'ın sen imza atma, biz seni 6 ay sonra alacağız tandanslı ahlaksız sayılabilecek bir teklifi olmadığı da ortadadır ama Hurma gibi tüccar kafalılar için bunlar yeterli değildir."

Fifa belli bir yaş üstündeki futbolcuların kontratının son sezonunda "sözleşme fesih bedeli" ile takımdan ayrılabilmesini sağlarken, sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalmış Ali'nin bizimle görüşmesi nasıl ahlaksızlık olur onu anlamadım. Bu futbolcuya sağlanmış bir hak sonuçta. Ali'nin önce klubümle de görüşeyim demesi ya da sene sonuna bu anlaşmayı sarkıtması onun güzelliği olur ama kimse de "niye Galatasaray'a imza attın?" diye eleştiremez oyuncuyu.

Onun haricinde çok cüzi bir para+ gamsız bir futbolcu takası ile makul bir katkı olur bence. Ailesi ve kendisi Galatasaraylı ise makulden de fazlası olur.

Destek dedi ki...

Ya bu nasıl iş. Yok Galatasaray etik davranmıyor falan diyor Süleyman Hurma. Yahu Galatasaray gelir basar imzayı Ali Turana senle muhattap olmak zorunda mı ki. Bosman denen birşey var hey Allahım ya.. Burun kıvırsınlar şimdi sene sonu zaten adam imzalamicak Kayserispor ile.

tobias dedi ki...

süper transfer olur.

jose dedi ki...

çok iyi olur.umarım alınır..

berserk dedi ki...

Ali Turan akıllı adama benziyor, tüm diretmelere rağmen sözleşme imzalamak istemiyor. Restini çekerse o tüccarlar mecburen biraz da olsa para alabilmek için verecekler sene sonuna kalmadan.

Oldu ki vermediler, sene sonunda bedavaya gelsin. Ben 120 binden fazla para verilmesine karşıyım bu Hurma denen dallamaya.

Asıl önemli olan Ali Turan' ın takıma sisteme nasıl uyum sağlayacağı,

Sene sonunda Gökhan ve Emre G. gönderilip yerine kaliteli yabancı bir stoper alınırsa yeterli olacak mı. Servet, Yabancı, Emre Aşık, Ali Turan?

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Her şey tamamlanmıştı kanımca. Lakin 125 bini duyan birkaç takım ortaya atıldı, bu fiyata bırakılır mı gibisinden. Kayserispor tüccar zihniyetiyle idare edilğinden ne koparsak kardır ya da daha iyi bir fiyata okutabilir miyiz kargaşasıdır bu olanlar.

Umarım bir orta yol bulunur. İhtiyacımız olan bir adamdır. TSL için biçilmiş kaftandır.

benden bu kadar dedi ki...

@parma

sembolist'in yorumunu yayınlaman beni şaşırttı. azize filan diyor adam yorumda. sen de fener'e 10 milyon "çaktı" diye 2 kere demişsin be abi. fenerbahçe kazık yiyince de mi sinir oluyorsunuz artık? sizin verdiğiniz paralar da size mi "çakılacak" abi? nedir bu sertlik?

halbuki biz seni futbolun güzel yanını anlatmanla sevdik.. bi adama kızdın diye bu kadar sert bi yazı yazmaya ne gerek var? bir de suleyman hurma'nın elinden o oyuncuyu çekip alsanız var ya, sizin kadar ben de sevinicem vallahi. kendisine verilecek en büyük ceza ali turan'ın galatasaray'a ücretsiz gelmesidir. öyle bir yanar ki içi...

Parma Maniac dedi ki...

benden bu kadar, uzun yorumun sonların gözden kaçmış doğaldır, art niyet yoktur.. Keza senin söylediğin çakma hadisesinde de.. Aynı şeyi Trabzon'a da yaptılar.. Gökhan Ünal'a Galatasaray talip olduğunda Hurma ortalığı birbirine katmasa bizim tarafa da yapacaklardı.. Galatasaray'a da geçmişte bu meblağlara çakılan sayısız oyuncu vardır.. Bundan takım aleyhtarlığı çıkarıyorsan kendi bakışındır, oysa ki evet ortada kazıklanan takım Fenerbahçe ve Trabzonspor olduğu halde Hurma özelinde bu beni rahatsız eder futbolun güzel yanı ön planda olduğu için.. Aynı senin Ali Turan Galatasaray'a bedelsiz gelmesine sevinmen gibi, bir fark göremiyorum ben arada..

Adsız dedi ki...

Hurma Kayserispor menejeri çalışanı olduğuna göre doğal olarak Kayserisporun menfaatlerini düşünecektir.Ali Turan'ın menejeri nasıl Alinin aldığı parayı 2 ye katlatıp kendi kazancını artırmaya çalışması gibi.
Mehmet Topuz olayına gelince Juan Figer 'in bonservissiz Lugano'yu bonservis alarak Fenerbahçeye satmasınında yanında topuz olay çok soft kalır işin açıkcası.
Fenerbahçe Semihin opsiyonu sormadan uzatarak kullandı semihde kendi sitesinden şöyle bir açıklama yapmışbende
(ailemin ve çocuğumun geleceğini düşünmek durumundayım. fenerbahçe kulübü sözleşmedeki opsiyonu tek taraflı olarak‚ bana hiçbir bildirimde bulunmaksızın‚ ve görüşümü almaksızın federasyona bildirmiştir.herhangi bir hak kaybına uğramamam için‚ hukuken yapmak zorunda olduğumuz bu başvuruyu fedarasyona yaptım.)


Semihin haberi olmadan uzatılmış anlaşma .Fenerbahçe klubu de kendi menfaatleri doğrultusunda bunu kullanmış.
büyük takımlar bunu yaptığında neden tüccarlık olarak nitelendirilmiyor Kayserispor gibi gelirleri kat ve kat düşük klupler işi tüccarlığa dökmüş oluyor acaba
@sembolist...
Daha önce göklere çıkardığınız Süleyman Hurmayı kendi taraftarı olduğunuz takımla ilgili bir olay oldunda tu ka ka olarak nitelendirmenizde garip bir ikilem olsa gerek

benden bu kadar dedi ki...

parma, kusra bakma ben o yorum artı senin yazın üst üste binince bu tip bir çıkarıp yapmaya çalışmışım. şimdi yazına baktım bir kez daha ve bi sorun da göremedim açıkçası. benim takıntımdır diyelim geçelim.

brk dedi ki...

bu adamları yönetici yaptıkları için bu takımlar hiç şampiyon olamıcaklar...


http://www.ntvmsnbc.com/id/25039445/

CaRtMaNtR dedi ki...

Sezon başında Sezer Öztürk konusunda da aynı sorunlar yaşanmıştı. Anadolu takımlarının yöneticilerine birinin şu Bosman kanunlarını öğretmesi lazım. Her üç büyük takıma kapıyı en az 1 milyon euro'dan açmaya devam ederlerse sonuçta bu ülkede yabancı sınırının kalkması gerekir ki aşırı şişen fiyatları mantıklı seviyelere çekmek adına bu yapılması gereken bir şeydir.

Kimse o zaman yerli oyuncu şans bulamaz demesin. Kendini geliştirebilen yetenekli her yerli illaki bir şekilde forma şansı bulur. Çünkü bu sınırsız yabancı durumunda alınan yabancıda çok çok büyük rakamlara alınmak zorunda olmayacağından illa yabancıyı oynatalım mantığıda ortadan kalkacaktır. Sonuçtada sadece kendini geliştiren futboldan üç büyüklere kapağı atıp kontratı alıp yatmayı anlayan yerli oyun anlamayan gerçek anlamda profesyonel oyuncular üst liglerde kendilerine yer bulacaklardır.

Şu durumda hem Sezer (sözleşme imzalamadıysa) hemde Ali Turan için şimdiden imza atılıp gelecek sezon için söz kesilmeli ve bu pazarcı zihniyetli adamlara uygun cevap verilmelidir.

kuzen larry dedi ki...

Kayserispor açık ara Türkiye nin en iyi yönetilen kulübüdür.

Adsız dedi ki...

zamaninda sevmediginiz bir baskanin yabanci sinirlamasi kalksin dediginde, milliyetci duygulari kabaran diger 2 buyuk kulube ne yapsalar azdir bu Anadolu kuluplerinin. ahkam kesmesi kolaydi zamaninda, simdi tabi ki az bulunan iyi Turk futbolculara vereceksniz tabi paralari. Sezer ve Ufukta sorun yasanmasi Manisanin ayasizligi, burda yasanan Kayserinin ayasizligi, zamaninda Sivasinda ayasizligi vardi. Ulan bu hirsiz hicmi suclu degil. Ak pak takiminizin yaptiklarini hala savunur durumda olmaniz daha da vahim olani.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.