15 Ara 2009

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası


Gruplar belli oldu.. Ankara'nın ağzına Türkiye'yle bir parmak bal çalınmış, ABD'yi beklendiği gibi İstanbul izleyecek.. Türkiye açısından olumludur grupları Ankara'da oynamak zira İstanbul seyircisine basketbol bilinci yönünden açık ara yapar başkent seyircisi.. Desteğe en çok ihtiyacın olduğu gruplarda avantaj sayılır bu..

Türkiye'nin grubu çok olumlu.. 1. torbadan en zayıf takımı çektik, Eurobasket'ten kapatılacak bir hesap var.. 3'ten gelen Porto Riko eğer Kanada Steve Nash'i getirmeyi bu sefer başarırsa yine gayet olumlu duruyor bence.. Carlos Arroyo sonrası yetenekli ve pırpır oyun kurucu ekolünü 3 sene önce milli olan Jose Juan Barea'yla dolduracaklar.. Dallas'ta oynadığı oyun şahane bu bücürün.. Fakat yine de bizi geçebileceklerini sanmıyorum.. 4'ten gelen Rusya için yorum yapmaya gerek yok zira bu torbanın tamamı tehlikeli ve güçlü ekoller.. Yine de tam kadro gelirse bu torbanın tozunu atacak olan Litvanya'yı bu sefer çekmemek de ayrı bir şans bana göre.. 5'ten gelen Çin'in Yao'suz zaten şansı yok.. Şu anda Yunanistan'ın başında olan Jonas Kazlauskas 3 sene kaldı Çin'in başında ve hiçbir şey beceremediler.. Muhtemelen averaj takımı olurlar.. Yine bu sene Afrika'dan büyük sürpriz yaparak gelen Fildişi Sahili de futbol takımıyla bu kadar sempatimizi toplamışken bundan basketbol takımıyla nemalanmaya çalışacak olması güzel.. Hiç izlemedik tabii ama eğlenceli ve mücadeleci bir takım oldukları söyleniyor.. Formalarıyla bile renk katarlar turnuvaya..

Ölüm grubu D gibi.. Son iki torba dahil bütün torbaların en güçlü takımları burada toplanmış.. İspanya'yı yıpratmak kolay değil tabii.. ABD'nin grubunda İran'la çekişmeleri bile ilginç olur.. 50'ye yatırıp bir darbeyi de parkelerde vururlar.. A grubunda da benim beğendiğim Afrika takımlarında Angola 1-2 sürpriz yaparsa değişik sıralamalar oluşabilir.. İsteğimiz tabii ki Kobe'yi çıplak gözle izleme fırsatını bulmak.. O yüzden milli takımı ilk etapta sallamayacağız pek.. Bütün takımların en büyük yıldızlarını getirmek için sağlam çalışmaları var şu anda ki bu yönüyle bile ilginç bir turnuva yaşayabiliriz.. Organizasyon yönünde şüphemiz yok, Kobe'yi Türkiye'ye bekliyoruz..

5 YORUM:

Russell dedi ki...

wade gelmezse abdi ipekçi'yi yakarım.. :)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Brian Scalabrine gelmeden(!) ABD maçı için salona malona gitmem aga!Yemişim Kobe'yi Lebron'u...

YZ Şahin dedi ki...

Mehmet Okur gelecek mi ? Turgay Demirel, görüşmeye gittiklerini söylemişti. Acep cevabı ne oldu. Kerem Gönlüm oynayacaktır herhalde ? Bir de şey sorayım. Serkan Erdoğan çağrılır mı milli takıma. İbrahim'den sonra skorer oyuncu eksikliği yaşıyoruz, Serkan o eksikliği gideremez mi ? Gideremezmiydi ?

Allaben Tarzanı dedi ki...

Ellerinden öpüyorum Efe Aydan...
bizi gene bi Litvanya hezimeti ve belasından kurtardığı için... çünkü bu sefer tam kadro gelecekler ve biz hiç tam kadro oynayan Litvanya yı yenemedik, bence yenemeyiz zaten... yunanistan ı yenersek işi yarılarız. porto rico nun da bizi yenmesi için her attıklarını girmesi lazım. çünkü iyi geri koşmuyorlar... ama genel anlamda işimiz zor çünkü d grubuyla çapraz oynayacağız (muhtemelen ispanya, fransa, litvanya)... bu maçlardan hiç galibiyet çıkaramazsak turnuvayı 8. kapatırız... rusya ve yunanistan da bu 3 takımı yenecek gibi görünmüyo ama onlar dan biri bu 3 maçtan ekstra bi galibiyet çıakrırsa bizim çeyrak final suya düşer... çok dikkatli olmak lazım...

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Tarih tekerrur etmesin, bomba gibi basladigimiz bir turnuvada Yunanistan maglubiyeti ile ritmimiz bozulmasin.

Gerci benim bildigim Turkiye, favori gosterildigi turnuvada sicar, favori degilse iyi birseyler yapar. Grubun nispeten kolay olmasi dezavantaj olabulur.

Haydi hayirlisi.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.