20 Eyl 2009

,

United 4-3 City


4 La Liga, 7 Bundesliga, 12 Serie A maçı izle.. Bu tek maçın eğlencesine, zevkine, hikayesine yaklaşmıyor çoğu ülkede "entertainment" başlığı altında geçmeye başlayan futbolda Premier League tek.. Barcelona'nın tek taraflı abuk oyununun bile insanın canını sıkmaya başladığı futbolda İngiltere'deki yüksek tempo düelloları her zaman iş yapacak, insanları ekranlara bağlayacak.. Vereceksin Spormax'e liraları, mecburen açtıracaksın.. Bugün Murat Kosova'yı ekranlarda görmek isterdi gönül ama artık bu dileğin gerçekleşmeyeceğini de çok iyi biliyoruz..

Robinho'nun yokluğunda ilk haftaların formda oyuncusu Craig Bellamy solda, orta üçlüde de görev yapmış olan Shaun Wright-Phillips'in yine başka bir oyuncunun (Adebayor) yokluğunda o mevki için alınan Tevez'in ortaya kaymasıyla sağ açıkta görev aldığı maçta Barry ve Ireland tamamlayıcısı için seçilen isim De Jong'tu, Old Trafford için de gayet yerinde bir tercihti.. United'da Rooney'nin önüne gelen Berbatov Sir Alex'in orta sahada kanatlardan da olsa defansif katkıyı çokça almalıyım mantığıyla Valencia'yı kulübeye gönderdi, orta hattın her bölgesinde görev yapan ve bu hafta yeni bir kontrat alan Park Ji-Sung'u sağ kanada attı..

Maçın başında erken bir gol United avantajı normalde.. Ondan sonraki devre sonuna kadar gelen City üstünlüğü dikkat çekiciydi.. Orta sahayı üç elemanla parselleyip beklerine de düzenli olarak Bellamy ve Shaun Wright-Phillips'le destek veren City orta saha gibi oynamaya çalışıp top almaya gelen Rooney'yi her görüşlerinde üzerine basıp rahatsız etti öbür tarafı.. Bir bek hücumla haşır neşir Bridge, diğeri stoperden gelen Micah.. Hangisinin savunmada daha çok zorlanmasını beklersiniz? Peki ikinci yarıdaki baskıyı tamamen ayırıyorum, ilk yarıda da bütün gediklerin Micah Richards'ın tarafından gelişini nasıl açıklayacaksınız? Rakibin ne yaptığı, kimlerle oynadığı da önemli işte bu oyunda.. Sağda O'Shea önü Park Ji-Sung'la oynayan United'ın solunda oynayan adamlar Evra ve Giggs'ti.. Olan Micah Richards'a oldu..

İkinci yarıdaki kusursuz United baskısı ilk yarıdan sonra tam ters etki.. 48'de Fletcher'ın kafasıyla kazanılan golden sonra da baskının artarak devam etmesi ama yeterli pozisyon adedinin gelmemesi bugünün futbolunun tipik sonuçlarından biri.. Üstünlüğü elde etmek için mücadele gücünü sahaya yansıtmanın faturası hücumda yetenekli adamların kenara gitmesine neden olabiliyor.. Valencia'nın oyuna girişinin 62. dakikaya kadar sarkması bu bağlamda sorgulanmalı mıdır bilmiyorum.. Bildiğim şey ise Dimitar Berbatov'un şu ana kadar 35 milyon pound'luk bir patlak olduğu.. United'ı izlerken Berbatov ağır çekimde gibi.. Mücadele gücünü düşürdüğü yetmiyormuş gibi yaratıcılık adına takıma kattığı hiçbir şey yok.. 2 kesilen topa vurduklarını Given çıkardı, ama pek de zorlanılacak toplar değildi.. Bunun devamında Michael Owen'ın da girmek için 78 dakika beklemesi anlaşılır değildi..

İkinci yarıda City'nin yapabildiği hiçbir şey yok.. Bellamy'nin 2 tane sihirbaz golü onları 90. dakikaya kadar oyunda tuttu sadece.. Bellamy'nin bu seneki City'de yolculardan biri olacağını düşünüyordum, şu ana kadarki performansı tamamen bir yalan ediş.. İlk goldeki efsane vuruşuna Foster'ın yapabileceği hiçbir şey yoktu.. 90'daki 3-3'ün yakalanmasında Ferdinand'ın büyük hatasını kaleci de devam ettirdi.. Ferdinand'ın topla koşan Bellamy'den yavaş olmasıysa kendi suçu değil, Galli'nin coşkunluğu.. Keza Ryan Giggs.. Sol açıktan iç oyuncusu haline dönmesi, futbolun doğasının yeşil çimlerdeki tezahürü.. Son 1-2 yıldır benim görmediğim bir açık performansı koydu bugün ortaya.. 3 asist, sonuncusu içten atılan müthiş bir derin topa Michael Owen'ın harika dokunuşu.. Owen'ı Alex niye United'a getirdinin cevaıbıdır o uzatmanın uzatmasında gelen gol.. Bugün ikinci yarının tamamında oynasa çok farklı bir sonuç alabilirdi United..

Uzatma için söylenecek şey çok ama uzatmada iki dakikalık bir şey olmadı.. Mark Hughes meğer o gol gelmese maçtan sonra illa ki saydırırdı United cephesine ve Sir'e.. Golden sonra sarabileceği tek unsur hakem olacak.. Peki hakkı değil miydi United'ın? City'nin o muazzam baskıda, kontra atağın genel kurallarını kullanmadan attığı gollerden sonra 3-3 futbolseverin kalbini acıtırdı.. City'nin 45-90 arası yediği baskı üstleri düşünen bir takım için uyarı, ama çok da karalar bağlatacak bir gelişme değil..

4 YORUM:

Svetlin dedi ki...

giggs'in şu performansını izlemek bile yeter. yıllar sonra efsane performans olarak anlatabileceğimiz bi performanstı. hele bu yaşta.

Adsız dedi ki...

old trafford'da skor alehte ise minimum +5 oynanır, duruma göre cepten bir 90 saniye daha eklenip dünkü gibi +7'de olabilir bu. adalıların tabiriyle "fergie time" gene işledi.

Adsız dedi ki...

barcelonaya bile abuk sıkıcı diyorsun ya daha ne denir sana. neyi beğenirsin sen. yaşadığın ülkede 5 senede bir güzel maç çıkar adam barçaya laf atıyor. inanılmaz kibirli birisin.

Parma Maniac dedi ki...

Adsız, Allah akıl fikir versin sana.. Birini tek cümlesiyle yargılamadan önce biraz zahmet et, geçmişte neler yazmış bir oku.. Eğer ona zahmet edemiyorsan da insanlar hakkında nitelemede bulunma.. Zira zerre takmam böyle ayaküstü denk gelip insanların kişiliği hakkında büyük yorumlar yapanı.. Selametle..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.