3 Eyl 2009

Ryan Babel


Bu güzel çocuğu oynatmıyor diye az saydırmadım Rafael Benitez'e, en az 5 postta geçmiştir.. Tek saydıran ben olsam tamam ama Babel de İspanyol'a sallıyor artık.. Ligin ilk maçında, Spurs deplasmanında formayı verdi Benitez, çok kötü bir maçtan sonra bir daha 11 yüzü göremedi, doğru dürüst dakika alamadı.. Babel berbat bir maç çıkardı Tottenham karşısında, kabul edilmesi gerekir.. Bu şansları az bulurken kötü kullanması da hoş olmuyor tabii ama sonsuz yeteneğine rağmen son zamanlarda bir isteksizlik de var Babel'de.. Yedek kalmanın mutsuzluğu olabilir, futbol oynama iştahına yeteri kadar sahip olmayabilir.. Hatta oyunu bile sevmiyor olabilir.. Şans bulduğunda iyi değerlendiremiyor, ama buna rağmen gerektiğinden az şans veriliyor..

Ajax'ta altyapılarda forvet oynamışlığı fazla.. Piyasaya çıktığında Thierry Henry 2 deniyordu Babel'e.. Şu anda ilerlediği mevkii ise 4-3-3'ten nasiplenmeye çalışan Liverpool'da ters ayakla sol açık/forvet.. 4-4-2 açığı için eksikleri var ama yeni düzen üçlü forvette açıktan gelecek oyuncuda var olması gereken bütün özelliklere sahip.. Çabukluk, hız, ivmelenme, dripling, fena olmayan bir bitiriş ve teknik.. Peki neden olmuyor? Bunun net bir cevabı yok.. Hamur mükemmel, ama kişilik? Bilmiyoruz.. Antrenmanlarda nasıl olduğunu da bilmiyoruz.. Thierry Henry'nin Juventus'ta sağ açık oynatılıp heder olması sonrasında Wenger'le birlikte forvet olarak coşması gibi bir durumun benzerini yaşıyor olabilir mi? Mümkün ama ben hala oynadığı sistemdeki açık/forvet mevkiinin onun için biçilmiş kaftan olduğunu düşünüyorum.. Aklıma da mental sorunlardan başka bir şey gelmiyor içinde bulunduğu durum için.. Rafael Benitez'in kepazelik hakkı ise her zaman saklıdır tabii ki ama biraz da ters taraftan bakmakta fayda var hadiseye..

Bu Babel, mental problemleri doğrularcasına bir harekette bulundu.. Telegraph ve Daily Mail'e yansıyan, Türkiye'de de NTVSPOR'un hemen haber olarak girdiği ayrılmak istiyorum kaynaklı açıklamalar şu anda dolaşıyor piyasada.. Dünya Kupası'nda oynamak isteyen birçok futbolcu gibi bunu neden olarak gösterip Ocak ayında kiralık olarak Ajax'a gidebileceğini belirtmiş.. Bu açıklama için bir insan neden transfer döneminin kapanmasını bekler bilmiyorum.. Ocak ayına kadar belki tırmalamaya devam edecek ama ben Benitez'den artık kolay kolay forma alabileceğine inanmıyorum.. Tek şansı, dar Pool kadrosu.. Riera'nın yaşayacağı bir sakatlık Benayoun'la baş başa bırakır Babel'i ama nereye kadar? Übermensch yaratıklar Torres ve Gerrard'ı çıkar, açık ara en sevilecek adam bu Ryan Babel.. Rijkaard'ın çağrısına atlayıp gelseydi, şimdi sol açıktan yaldır yaldır gitmeye çalışıyordu Keita'yla beraber.. Kader kısmet deyip geçmek lazım sanırım..

Seneye inşallah..

5 YORUM:

Can dedi ki...

2005'di sanırım; bizim Avrupa Şampiyonası finalinde, İspanya'ya kaybeden 19 yaşaltı takımı, Dünya şampiyonası finallerine gitmişti; maçları yanlış hatırlamıyorsam NTV verdi. Benim de birkaç arkadaşım oynuyordu, oturduk seyrettik.
Arkadaşların "abi İspanya'da iki adam var insan değiller" laflarının üzerine Fabregas'ı ve yanılmıyorsam Torres'i izlemiştik. Ancak benim aklıma 3 adam kazındı o turnuvada; biri Lionel Messi, biri Quincy-Owusu Abeyie diğeri de Ryan Babel.
Birinciyi boşverelimde bu ikisini ortalarda görememek çok üzdü beni. Abeyie Arsenal altyapısındaydı, sonra Rusya'ya kiralandığını öğrendim.Arsene Wenger bıraktıysa olmamıştır dedim. Ama Ryan Babel yanıltmadı Liverpool'a gitti. O milli takımda merkez oyuncu olarak oynuyordu; sen zaten oyunu hakkındaki herşeyi yazmışsın. İşin içini bilmesekte, buradan öteye gidemezse kıdemli bir Fabio Pinto olacak. Dert değil, yeteneğine inandığım adamlara karşı aptal bir takıntım var, bu yüzden bir yerlerde patlama yapacağına eminim.Olmalı bu adam, çünkü o yeteneğe sahip.

Aceto Balsikimo dedi ki...

Babel müthiş adam bence de illa bir yere patlama yapacakta asıl yazma nedenim Henry'nin sağ açıkta heder olması üzerine.. evet uç oyuncusu olarak gerçek benliğine kavuşmuştu Henry amma euro 2000'de sağ açık olarak izlediğim Henry de izlediğim en iyi Henry'di hani.

ek dedi ki...

Gecen sezon izledim - maclara son 15-20 dakikalarinda giriyordu oyuna - iyi pozisyonlara girmesine ragmen bir turlu kendini toparlayamaiyordu, hatta bazen topa cok korkarak giriyordu - bence korkak - iyi bir psikologa ihtyaci var - bu isi cozerse cosar - onun daha az yeteneklisi,ancak daca cesuru zaten var Pool'da - David Ngog, bu sezon gol atmisligi bile var

asfsaf dedi ki...

Babel gerçekten çok sevdiğim bir oyuncudur. Walcott, Babel ve Lennon gibi inanılmaz hızlı oyuncuların başarısız olması bence çok mantıksız; zaten Walcott ve Lennon kendilerini fazlasıyla kanıtladılar. Darısı Babel'in başına..

ek dedi ki...

"Rafael Benitez today urged Ryan Babel and Albert Riera to do their talking on the pitch"

http://www.liverpoolfc.tv/news/drilldown/N165690090907-1558.htm

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.