21 Eyl 2009

,

Kasımpaşa 1-3 Galatasaray


Ben bu blogda hakem konuşmuyorum.. O konuya girdiğin anda burası amacının dışına çıkar, yapılan yorumlar değişir, yazılar istemediğim bir noktaya gelir.. Hakem her maçın faktörüdür ve öyle olarak kalması, o faktör olarak da en fazla 1-2 cümleyle bahsedilmesi gerekir.. Gerisi başkalarının işi, halkı galeyana getirme malzemesi.. Ben girmemeyi tercih ediyorum o işlere..

Bu maç ise farklı.. Konuşulacak şeyler var maça dair.. İlk yarı oynanamayan top, Kasımpaşa'nın dirençli futbolu.. Keita'nın Ayhan gibi bu kadro içindeki "tek" oyunculardan biri olduğunun tekrar görünmesi.. Arda'nın kenarda yeniden yalan olması.. Elano'nun hala uyum sorununu aşamaması.. Keita'nın girişiyle Galatasaray'ın ikinci yarıda bambaşka bir takım haline gelmesi ve Kasımpaşa'nın 45-95 arası orta sahayı geçemez bir hale gelişi.. Beklerin oyuna katılımının önemi.. Galatasaraylı topçuların ikinci yarıda çığrından çıkışı.. Ama bugün hiçbirini konuşmak gelmiyor içimden, en azından bir süre.. Böyle kifayetsizleri Türk futbolunda görmek istemiyorum, böyle vasıfsızlar beni futboldan soğutsun istemiyorum.. Bu gece unutulmayacak bir gecedir.. Ali Güneş'in oyunu sakatlık nedeniyle terk ettiği muazzam bir ironinin, 45'te girip hat-trick yapan Nonda'nın gecesidir.. Frank Rijkaard da takım gerideyken maç çevirmek için hücumcu sokarken, defans ya da orta saha mı çıkar, yoksa aslolan sistem midir? Çift forvet, üç forvet, 8 forvet hastalarına, önlibero/iç oyuncusu karşıtlarına bir kez daha futbolun genel geçer kanunlarını hatırlatmıştır.. Rijkaard bence çok şanslı diyenler köşelerinden sallamadan önce oturup iyi izlesinler bu maçın 2 farklı devresini..

12 YORUM:

apaç dedi ki...

nonda'nın olduğu yerde baros, en fazla kale arkasına ısınmaya gider, bu bir.

hakeme kafam girsin, bu da iki.

zenci dedi ki...

rezillik tek kelimeyle. el, son adami devirme ama kırmız yemedi. merak ediyorum nasil uyuyacak bu gece, itiraf etmesi de kendini acindirma psikolojisi. bak adam durustmus dedirtmek bizlere. hirsiz ali gunes..

imperial chekeke dedi ki...

bence bu maça bu kadar derin anlamlar yükleme. penaltı+ kımızı verilse zaten orda bitecek iş. bence nonda dışında gayet normal bir maç

brk dedi ki...

Rijkaard bu işin doğrusu ama bizim büyük! futbol ulemalarına göre takım 1-0 mağlup iken önlibero alınmalı bir forvet daha sokulmalı gerekirse bi tane daha skorda öne geçemez isen doldur boşalta başlanmalıdır. Ki Servet bile maç 1-1 iken hocasına burada kalıyımmı diye işaret yapıyor. Belki de Türk mantığı böyledir... Ayrıca Rijkaard'ı getirenleri 10 sene sonra tarih yazıcaktır. Aynen Derwall'i getirenleri yazdığı gibi...

silent lucidity dedi ki...

Öncelikle kısa ve öz, ama daha önemlisi kaliteli yazı icin tesekkürler. galatasaray ballı lafını 10.haftadan önce kimseye yediremeyecegiz gibi görünüyor. 10.haftaya kadarki rakiplerimiz(uefa avrupa ligi de neymis) ciddi rakipler olmayacak. 10.hafta kazanamazsak(kaybedersek demiyorum) bak iste gs balı buraya kadar gibi seyler söylenecek. bu takım bugün puan kaybedebilirdi 89da gol gelmeseydi, ama hicbir galatasaraylı cıkıp rijkaard ne bicim 11 cıkardı keita niye yedek caner hazır degil demeyecekti. iste güzel olan da bu.

Adsız dedi ki...

oynadığımız en iyi futboldu.bunun biraz daha üzerine çıkmamız şimdilik yeterli.zaten ikinci yarı er ya da geç bir şekilde kopacağız.esas sahamız avrupa.

adam gibi adam AKDEM dedi ki...

nonda için 4-1-3-2'ye dönsek nasıl olur acaba? şöyle iç saha maçlarında..

Adsız dedi ki...

adsız nereden geliyor bu özgüveniniz çok merak ediyorum. şansın yardımıyla aldığınız kaçıncı maç bu ben sayamadım. çok havadasınız, biraz yere basssın ayaklarınız.

Adsız dedi ki...

"Şansa inanırmısınız" diye sormuşlar bir düşünüre; o da "Elbette inanırım. Aksi halde sevmediğim insanların başarılarını nasıl açıklayabilirdim?" demiş. Arkadaş, şans; sahaya kaç kişi çıktığındır, toptur,kale direğidir,yeşil çimdir,sarıdır,kırmızıdır,hakemin korneasıdır,gözlerinin önünde sadece kaleyi gören ve oraya gitmek isteyen oyuncuların tutkusudur, kaybedilenden sonra; olsun sonrakinde kazanırız diyebilmektir,Rijkaard tır. Şans bir şekilde nefes alıp veriyor olmaktır,yani VAR olmaktır! Gerisi abesle iştigaldir...İlker

Adsız dedi ki...

yorumlari okuyunca bu gunlerdeki islak olan topraklari hatirlatmak isterim. malum yerler islak, o ayaklar yerle temasi sirasinda kayip bi yerleriniz acitabilirsiniz, malum kaygan zemin...
su Ali Gunes`in pozisyonu kadar, Franco`nun pozisyonuda irdelense diyorum, o Ali Gunese giren cikan arkadas, kafayi cikarttiginda hazir oralara da ugrasa iyi olur. Bu ne eyyam anlamis degilim.

Plaseyi Hanri Gibi Vuruyorum dedi ki...

Şu maça şans demek cahilliktir. Verilmeyen 2 kırmızı kart, 1 penaltı, direkten dönen 1 top ve kaçan onlarca gol.

Hangi şansmış bu? 6 maçta 19 gol atmış bir takım ne kadar şanslı olabilir?

Ezikleşmenin manası pek yok gibi.

Unknown dedi ki...

Bu maçın neresi şans anlamıyorum ! 2. yarı çatır çatır top oynayarak kazandık maçı..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.