2 Eyl 2009

,

Iron Man 2


İlk filmin Marvel uyarlamaları arasındaki yeri hep ayrı olacak.. Hem Marvel Entertainment'ın kuruluşundan itibaren prodüksiyonunu yaptığı ilk uyarlama olması, hem de türün en iyi örneklerinden birini ortaya koyması Iron Man'i alıp Batman Begins ve Spider-Man gibi klas orijin hikayelerinin yanına oturtmuştu.. Daredevil'in Foggy Nelson'u Jon Favreau'nun vasat oyunculuk ve yan rollerle dolu kariyerinden sonra kameranın arkasına geçtiği ilk filmde yaptıkları gelecek için umut verdi, çizgi roman uyarlamaları kalite bir yapıma ve muhtemel seriye daha kavuşmuş oldu..

Filmin bitişi, son cümlesi bile müthişti.. İyi de para kaldırdı Marvel salonlardan.. İkinci filmin gelmesi bu bağlamda sürpriz olmuyor.. Yönetmen koltuğunda beklendiği gibi yine Favreau var.. İlk filmin kadrosu tek fire dışında korunuyor.. Terrence Howard stüdyoyla sorun yaşayıp ayrıldı.. Daha sonra geri dönmek istiyorum dedi ama bileti kesilmişti bir kere.. Yerine yetenekli oyuncu Don Cheadle oynayacak.. Jim Rhodes (War Machine) rolüne cuk diye oturan bir adamdı Terrence Howard, o açıdan üzgünüm.. Yerinin kalite bir oyuncuyla doldurulması sadece teselli.. Bu nedenle Cheadle ismi büyük bir artı getirmeyecek bence..

Diğer yeni üyeler tamamen soru işareti.. Villain olarak karşımıza Whiplash rolüyle çıkacak olan Mickey Rourke bence gereksizdi.. Dolgun dudak ve göğüs kombinasyonuyla gözlere hitap etmekten başka bir işe yaradığını görmediğim Scarlett Johansson'un Black Widow olmasıysa kağıt üstünde kesinlikle olmamış duruyor.. Filmin muhtemel ikinci kötüsü Sam Rockwell bu ikisinden ayrı, rolünün hakkını vermesi kesin olan bir seçim.. Spider-Man'de de bol bol görünen bir üst tabaka kötüsünü canlandıracak filmde..

Güvenimiz Jon Favreau ve sinemanın underrated değeri, süper yetenek Robert Downey Jr.'a tabii ki.. Gwyneth Paltrow'un da yeri ayrı.. Çok güzel bir orijin hikayesinden sonra güzel bir 2. film çekmek bu piyasada çok zordur.. Favreau'nun asıl yeteneği burada ortaya çıkacak.. Yakın geçmişti The Dark Knight, Spider-Man 2 (ki 3'te sıvadı Raimi) ve X-Men 2'den (kısmen) başka başarılı uyarlama devamı yok.. Umudumuz Iron-Man'in de kaliteler ligine tam anlamıyla hoşbulduk demesi.. Filmin ufak sürprizlerinden biri Iron Man'den hemen sonra vizyona giren The Incredible Hulk'ta görünen Tony Stark'tan sonra iade-i ziyaret yapacak olan Bruce Banner'la Edward Norton'un filmde görünecek olması.. Yine ilk filmde yazılar akarken küçük bir ek sahneyle Nick Fury rolünde karşımıza çıkan, Ultimate evreninin modellemesine de katkısı olan Samuel L. Jackson ise muhtemelen biraz daha uzun bir rolde ve filmin içinde karşımızda olacak.. Sırf şu mini team up hikayeleri için bile izlenir bu filmler..

2010'da vizyonda..

8 YORUM:

Can dedi ki...

Scarlett Johansson albümü dinlerken, kendisi ve Iron Man garip durabiliyor.Marvel hayranı ise insan, çamurdan çekselerde oturur izler. Benim yapacağım gibi.

alt + 168 dedi ki...

x2 bence ilk filmden dahi iyiydi.

spider man serisini oldukça başarısız buluyorum ben kendi adıma. 2. film hakkatten güzeldi ama batman begins, dark knight, iron man, x2 keyfi veremedi hiç bir spider man filmi. 3. film zaten belirttiğin gibi berbattı.

robert downey jr. tek başına sırtlar bence iron man serisini.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

o spiderman 3'ü hatırladıkça deliriyorum.bırakın lan spidey'in yakasını...

MegaDave06 dedi ki...

Edward Norton ve Tarantino bir filme tırnağının ucuyla bile değse o film güzel olur umudum var o nedenle.

hagibaba dedi ki...

Bence scarlett e haksızlık yapılmasın
bilmiyorum the spirit i izlediniz mi orda da kötü karakter oynuodu we gayet başarılıydı
o çok ünlü bi hollywood yıldızı imajını bi anda kafanızdan siliyo we hakkını werio karakterin
bide çok güzel(yorumumda güzelliğinin etkisi yoktur)

AQ-47 dedi ki...

Şu üst tabaka kötüsü kim acaba bilginiz var mı? Keşke Firebrand ya da Mandarin falan olsaydı. Gerçekten de whiplash karakteri gereksiz, Black Widow gerekli ve tercih de güzel olmuş...War machine de umarım başarılı canlandırılır...Ondan pek umudum yok zira...

Parma Maniac dedi ki...

Justin Hammer AQ-47.. Marvel evreninde arada gözüken bi heriftir..

CaRtMaNtR dedi ki...

Mickey Rourke'u sevdiğimden ben onun kadroya eklenmesinden memnunum ama bu konuda hafiften subjektifim tabi.

Bu arada yıl biterken RDJ'yi Sherlock Holmes olarak görüp sonra 2010 ortalarına doğru tekrar Stark olarak görmek bünyede hazımsızlık yapar mı diye düşündüm bir an ama bu kadar kaliteli oyuncular mevzubahis olunca pek sanmıyorum.

Birde bence Spider Man üçlemesinin her biri diğerinden kötüydü. En azından Venom'a son filmde yapılanlardan sonra diğer iki film hakkında da ciddi negatif düşüncelerim oluştu.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.