8 Eyl 2009

İlk gün


Açılış gününün yıldızı yukarıdaki adamlar.. Bizim maçla aynı saate geldiği için izleyemedik ama aralarda ne zaman açsam İspanya berbat hücum ediyordu.. Pau Gasol sıkıntı yaratıyor olabilir İspanya'da.. İlk başta sakatlığı nedeniyle turnuvada olmayacağı söyleniyordu fakat daha sonra biraz sürpriz bir şekilde oynayabileceği söylendi.. Dün maça yedek başladı ama daha sonra süre almış.. Juan Carlos Navarro 3/16'yla maçın kötüsü.. Sırplar bu jenerasyona çok güveniyorlar ama böyle bir galibiyeti hiçbiri beklememiştir.. NBA tecrübesi olan Krstic'in etrafında Dusan Ivkovic sanıyorum iyi toplamış takımı.. Teodosic ve biraz da Tripkovic dışında bu takımdan çok büyük yıldız çıkacağını sanmıyorum ama Sırplar mükemmel oyuncular çıkarsalar da hiçbir zaman takım oyunundan vazgeçmediler tabii.. Onun üzerinden de yürümeye İspanya maçıyla başlamışlar ve devam edecekler..

Açılış maçında Yunanistan, Makedonya'yı fena dağıttı.. Makedonları beğenmiştik hazırlık döneminde ama bol eksikli Yunanistan öyle harika oynadı ki fena olmayan bir takımı çok özelliksiz ve zayıf gösterdiler.. Jonas Kazlauskas takımın başına bu yıl geçti.. Bu kadar eksikle imzasını bu kadar çabuk atacağını düşünmemiştim ben.. Savunmayla oynayan Yunanistan'ı hücumda çok temel ve önemli prensipleri çok doğru oynayan bir takım haline getirmiş kısa zamanda.. Spanoulis bu basketbolun en temel öğesi tabii.. Makedonya ağır bir yenilgi aldı ve toparlayabilirler mi bilmiyorum.. Bugünkü İsrail maçı çok kritik onlar için.. 3.lük maçına çıkacaklar.. Bozuk psikolojiyle neler yapabilecekler bakacağız ona da.. Grubun diğer maçında İsrail Hırvatları gereğinden fazla zorlamış.. Bu da onlara bu akşamki maç için pozitif bir psikoloji sağlayabilir.. Bu grupta bu gece hem liderlik, hem de üçüncülük soruları büyük ihtimalle cevap bulacak..

B'de Rusya Letonya'yı çok sıkmadan geçti.. Almanya'nın Bauermann disipliniyse Fransa'yı beklenenden fazla zorlamış.. Maça kötü girip süper toparlayan Tony Parker ve Ronny "Braveheart" Turiaf maçı Fransa'ya getiren oyuncular.. Bugün iki takım da kazanırsa B'deki durum burada da yarın geçerli olacak..

C'de Slovenya-Sırbistan maçı çok kilit bugün.. Bizim grupta Polonya-Bulgaristan maçı beklenen gibiydi ama Bulgaristan fazla dirençsiz çıktı.. Earl Rowland diye bir adam var Bulgaristan'da, Pini Gershon nasıl dalmadı dün sahaya girip anlayamadım.. Bizim maçta da söylediğim gibi Rowland üzerine oynayarak Bulgaristan'ı pasifize etmek mümkün göründü bana.. Videnov ve Stoykov dün çok kötüydü, bugün bize patlayabilirler dikkat etmek gerek.. Yavaş tempo ve iyi savunma şart.. Bugünkü Polonya-Litvanya maçı da güzel geçmeye aday maçlardan..

3 YORUM:

Can dedi ki...

Ben İspanya maçının tekrarını seyrettim dün gece. Bir önceki şampiyonada, hücumda sürekli hareketli, topu hızlı dolaştıran İspanya'dan eser yoktu. Dış atış da bulamayınca hücumları çökmüş. Sırbistan tam kendi kimliği gibi oynamış. Sabırlılar, sertler ve doğru oyunu oynama gayretindeler gibi göründü bana. Çok iddaalı değilim basketbol konusunda; ne kadar yardımcı olur görüşlerim bilemem ama ben Sırpları beğendim; İspanya ise Litvanya'dan boşuna 20 sayı yememiş gibi göründü. Sürpriz bir şampiyon çıkabilir turnuvada.

Sheed dedi ki...

earl rowland genelde ilk gün beğenilmiş, ama ben de çok vasıfsız buldum.. hatta pini gershon aday kadroda bulunan telekom'un yeni transferi -bi başka devşirme- andre owens'ı keserek tutmuş kadroda onu, bu da telekom'un yine kötü bi tercih yaptığına yorulabilir..

Lebowski dedi ki...

velickovic

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.