10 Eyl 2009

DKE 2010


Gecenin flaş sonucu İngiltere'den.. 8'de 8 ile geldikleri Hırvatistan maçından 5-1'le çıktılar.. Gerrard ve Lampard'dan ikişer gol, üstü Rooney'den.. McClown'la Euro 2008 hüsranından sonra çok büyük başarı.. Hırvatlar tarafından saf dışı bırakıldılar, bu sefer tersini yapmış olabilirler.. Capello farkı diyebiliriz buna ama turnuvanın havası farklı tabii.. Hırvatlar ateşe düştü bu geceki sonuçla, Ukrayna Ekim ayında İngiltere'yi ağırlıyor.. İngilizler yenilirse Ukrayna 2. olur, peki 2008 hatrına böyle bir şey yapabilirler mi? Capello oyunu pis kurallarla oynar ama böyle bir şeye izin vereceğini sanmıyorum.. Cayır cayır yanan bu İngiltere'nin Ukrayna'ya yenilmesi için sahada farklı etmenlerin bir araya gelmesi gerekiyor.. Zor..

1. grupta Danimarka, İsveç, Portekiz arasındaki mücadele tam gaz devam.. İsveç, Macaristan deplasmanında Zlatan'ın son dakika golüyle kazanmıştı.. Zayıf Malta deplasmanından da son 10 dakikada çıktılar.. Danimarka'ya gidiyorlar Ekim'de.. Grubun liderini ve ikincisini tayin etmek için çok önemli maç.. Portekiz ve Macaristan pusuda hata bekliyor..

2'de İsviçre'nin liderlik garanti gibi.. Yunanistan Moldova deplasmanında büyük fırsat kaçırdı.. 2.lik için önleri açık fikstürde.. Letonya hata kollayacak..

3'te Slovakya içeride Slovenya'ya kaybetmezse liderliği aldı.. Çekler içerideki 2 maçı kaybetmezse ikinciliği alacak gibi duruyor..

4'te Almanya ve Rusya ilk ikiyi garantiledi.. Bir sonraki maç Rusya - Almanya.. Liderlik için büyük final..

7'de Fransa maçın başında 10 kişi kalmış, Sırbistan 1 puanı alıp işi bitirdi gibi.. En kötü Faroe'ye kaybeden Litvanya'yı halledip 1.liği alacaklar.. Domenech için ne desek boş.. Faroe'nin 8 maçta yediği 12 gol ise oynamayı öğrendiklerinin bir kanıtı.. Eskiden 12'yi 2 maçta yerlerdi, şimdi savunma yapmayı öğrenmiş gibi duruyorlar.. Lüksemburg'u, Malta'sı hepsi aşama kaydetti, bir tek San Marino yerinde sayıyor zayıflar içinde..

8'de İtalya lider, Bulgarları 2-0'la geçtiler.. İrlanda'ya kaybetseler bile Kıbrıs'la işi bitirecekler.. İrlanda'nın ikincilik de garanti gibi..

9'da maçlar trajediyle bitti.. İşi uzun zaman önce garantileyen Hollanda deplasmanda İskoçya'yı son 10 dakikada devirdi.. Makedonya'yı içeride geçen Norveç, İskoçya'yla puanları eşitleyip averajla ikinciliğe çıktı.. Norveç geçen hafta tek maçtan yatırmıştı, sevinmedim..

2 YORUM:

Can dedi ki...

Lüksemburg'da halkın(çok az ama) tapacağı bir futbol yıldızı olacağımı düşünmüştüm hep. San Marino kaldı geriye ihtimal.
Turnuvaların havası başka olsa da, şimdilik Brezilya ve İngiltere gümbür gümbür geliyor.Turnuvalarda İngiltere destekleyen biri olarak, oynanan oyundan sıkılsam da, bu sefer başarabilir İngiltere.

siriusjames dedi ki...

off-topic: İngiltere'nin forma numarası ve isim fontu ne kadar harikaymış. Forma da öyle.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.