28 Eyl 2009

,

City 3-1 West Ham


Martin Petrov'un dönüşü.. Böyle de yorumlanabilir bu geceki City galibiyeti.. İspanya'da geçirdiği müthiş sezonlardan sonra EPL'ye gelişi, ilk sezonundaki yeterli performansı sonrası geçen senenin başında milli takımda yaşadığı diz sakatlığı ve boşa geçen bir sezon.. Craig Bellamy gibi Martin Petrov da bol transferli City kadrosu içinde tahtaya yazılması düşünülmeyen isimlerden biriydi.. Transfer sezonu bitene kadar da adı birçok dedikodunun içinde yer aldı.. Sakatlıklar, cezalar derken o da bir anda ilk 11'de buldu bu gece kendisini.. Özel bir oyuncudan ortaya çıkan özel bir performans.. 60'tan sonra çok düştü ama toplamı fazlasıyla yeterli.. Bununla birlikte işte şampiyonluğu zorlamak için gereken geniş ve kaliteli kadronun Bellamy ve Petrov'un performanslarıyla ortaya konması.. Gelen özel performanslar sonrası Mark Hughes'ün kafasının ligin ilerleyen haftalarında karışacak.. Pek mutsuz olacağını sanmıyorum Galli'nin..

İlk 45 dakikada ortaya konan ve devamında gelen City performansı Martin Petrov gibi çok özel.. Kompany sakat, Ireland hasta.. İlk maçlarda iç oynayan Shaun Wright-Phillips kendisini sağ açıkta bulmuş.. Mark Hughes'ün sistem çözümü ilginç.. Bu geceki City'yi izleyip ne oynadıklarını farklı yorumlayacak ve hepsinde haklı olacak 3-4 insan bulabilirim.. Soldan gelen Petrov, sağdan gelen Phillips ve farklı roller yüklenmiş Tevez-Bellamy ikilisi.. Klasik sistemleri 4-3-3, 4-4-1-1 ve hatta 4-4-2 olarak bile yorumlanabilecek kaotik ama bir o kadar düzenli, ne yapması gerektiğini tamamen özümsemiş bir futbolcu topluluğuydu bugün Manchester'dakiler.. İlk yarıda çok uzun zamandır görmediğim çizgi oyunlarını harikulade bir başarıyla yerine getiren bir takım.. Wayne Bridge ve Martin Petrov'un Craig Bellamy'den aldıkları yardımla Real gazisi Faubert'e yaptıklarını anlatmak ayıp olur.. Daha maçın başında hava topunda yaptığı hatayla Petrov'un arkaya akmasına ve rahat bir top keserek Tevez'in golü atmasına neden oldu Faubert.. Karşısında çok formda bir bek ve iştahlı bir sol açık vardı.. Elinden geleni yaptı, takıma hücumda yardımcı olmaya çalıştı ama yetmedi..

Carlos Tevez'e maç için biçilen özel rol oyuncunun kariyer gelişimi yönünden de ilginç.. Çıkışındaki beklentiler, futbol yeteneğinin abartılması tamamen overrated yaptı Tevez'i.. Toplu oyun, teknik özellikler son derece vasat.. Ama futbolda iş yapmak için, forvet de olsanız sadece bunlardan beslenmenize gerek yok.. Bugün ileri uçta da göründü Tevez ama asıl olarak Bellamy'nin arkasında top tutucu, Nigel De Jong ve Gareth Barry yardımcısı olarak görev aldı.. Bellamy'nın serbest oyuncu gibi sağa sola deplase oluşlarında boşalan bölgelere girdi, birçok pozisyon buldu ve duble yaptı.. Fizik gücü ve fiziksel koordinasyonu geliştirmenin bir merkez forvete nasıl etki yapacağının kanıtı gibi Tevez.. Sevmiyorum ama saygı duyuyorum.. Bir forvetten daha fazlasını isteyemezsiniz.. Bugünkünden fazlası da yoktur zaten.. Kariyer ve profil planlamasını kendi yapıyorsa Tevez, zeki bir adam.. Eğer yardımcıları varsa bu konuda, yol gösteren hocalarının izinden gidiyorsa oldukça şanslı.. Zira doğru kişilerle beraber çalışmış daima..

City'nin ilk yarıda yaptığı tek taraflı tempo contender sınıfında.. Karşıda oynayan ve denk güçte bir rakip varken karşılıklı tempo yapmak daha kolaydır.. Ama West Ham gibi takımlara karşı özellikle ilk yarıdaki tempo umut verici.. Tandemi, kaliteli bekleri, orta hattı, forvetleri ve açıktaki pırpır oyuncularıyla City zirveye göz kırpıyor.. Mark Hughes özellikle bayıldığım hocalardan biri, iki sene içinde bu kadar bol transferle ortaya çıkarmaya çalıştığı sistem üst sınıf işi.. Craig Bellamy her maç büyülemeye devam ediyor.. City, diğer büyüklerin ilk defa tam olarak gözükmediği bir sezonda çok iyi başlangıç yapıyor.. Devamı gelir mi? Tahmin etmek zor.. Ama büyüklerle oynadıkça ve bu maçları tecrübe ettikçe daha iyi olacaklar.. Araplar Mark Hughes'ün arkasında bu sezon da durabilirler ve bu başarılı transfer planlamacılığı devam ederse Big Four'un Big Five olma zamanı gelecek.. Didier Drogba kabul etsin ya da etmesin.. City şu anda bu payeye en yakın takım.. West Ham taraftarına ve Gianfranco Zola'ya ise Allah sabır versin..

3 YORUM:

tanjue dedi ki...

Sanırım petrov konusunda bır yanlış ve bıraz da anlaşmazlığımız var:) Petrov ispanya'da sadece bır sezon kaldı yanlış hatırlamıyorsam 2006 2007 sezonuydu. Ayrıca atletıco onun ıcın harcadığı paradan daha azına razı olmustu gonderırken. Performansı benım de aklımda ortalama ustu olarak kalmıs ama bu durum madrıdlılerın ondan pek de memnun olmadığını gosterıyor gıbı. Wolfsburg yılları daha bır etkileyiciydi ama...

burak dedi ki...

fenerbahçe yönetimi neden sol açık için petrovu düşünmedi anlamıyorum. 4-2-3-1 için ideal olurdu. ve alınmayacak adam da değildi. yazın transfer döneminde çok aklıma geldi de bizimkilerin aklına gelmedi hiç :)

Parma Maniac dedi ki...

Tanjue, 2006/2007'nin ortasına doğru sakatlandı Petrov, o sezonu pek parlak değil.. Satılmasının nedeni de o sezonki çok uzun sakatlığı.. Maxi'yle beraber çok çekti Atletico o sezon.. 2005/2006'ta da oynadı fakat.. Bana sorsan ben 2004/2005'i de oynattım yazıyı yazarken gerçi..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.