13 Eyl 2009

Cashebayor?


Türkiye - İspanya maçı olunca City - Arsenal yalan oldu tabii.. Stoke - Chelsea maçıyla dönüşümlü verince çok da üzülmedim ama.. Bu devirde hala dönüşümlü yayın nedir, Spormax'e bu şekilde mi satılıyor bu maçlar bilmiyorum.. Eğer Spormax'in tercihiyse anlamsız..

Arsenal lige fırtına gibi girdikten sonra Old Trafford'dan çıkamadı ve özüne döndü.. Wenger'in son dönem Arsenal'inin normali budur.. 2-3 hafta sonra sağlam bir çıkış daha yakalayıp sonra çökerler, Aralık gibi de kopulur yarıştan.. Dün City 4 taneyi yapıştırmış.. Onlar da kayıpsız gitmeye devam ediyorlar.. Maçların sonlarında elimde kumandayla ambale olmuşken Adebayor'un golü izledim.. İyi kestiler, kafayı da iyi çaktı.. Golü attıktan sonra kendi kale önünden diğer kaleye doğru çok büyük bir depara kalktı Adebayor, gitti Arsenal tribünlerinin önüne kayarak fotoğraftaki pozu verdi.. Arsenal taraftarı delirdi.. Maçın tamamını izleyen bir arkadaşım top Adebayor'un ayağına her geldiğinde Arsenal taraftarının ıslıkladığını ve ara ara elemana salladıklarını söyledi.. Eğer durum buysa daha anlaşılır, değilse tipik bir parayı gören Afrikalı hadisesi..

Arsenal taraftarının bir oyuncuya paracı yaftası yapıştırması kolaydır.. Chelsea'ye gidişi olay oldu Ashley Cole'un.. Transfer öncesi gizli görüşmeler ortaya çıktı, Cashley Cole yaptılar, arada Hole'a çevirdiler.. Cole'lu paralar maçlarda dağıtıldı.. Son 1 senedir sürekli başka takımlara transferi gündemde olan Adebayor'da da dünkü olaydan sonra benzerini bekleyebiliriz.. Ashburton Grove'da artık mimlenmiştir Adebayor.. Dün iki tane olayı var.. Golden başka bir pozisyonda da yerdeki Van Persie'nin kafasına basıyor Adebayor.. İsteyerek yapıp yapmadığı hakkında bir şey diyemem ama çok da normal görünmüyor olay.. Van Persie'nin kafası bir hayli açıldı darbeyle, maçtan sonra da Hollandalı eski takım arkadaşını kasti bir şekilde tekme atmakla suçladı.. Nerede olay varsa orada Wenger vardır hesabından Fransız hoca da salladı Adebayor'a.. Adebayor golden sonra yaptıkları için özür diledi, duygu patlaması yaşadım dedi ama Van Persie için bir demecine rastlamadım ben, o da ilginç duruyor şu anda..

Bu iş alevlenecek bu hafta.. FA iki pozisyonu da inceleyeceğini duyurdu.. Mark Hughes oyuncusundan fazla uzak kalmamak için elbette onun yanında.. Ashburton Grove'daki maç çok ilginç olur fakat.. Cashebayor Arsenal taraftarına benim önerimdir.. Karşılıklı sataşma varsa bile suskun kalması gerekenler sahanın içindekiler.. Yanlışı yapan Adebayor, durumu tespit edecek olan FA.. Golden dolayı değil ama Van Persie'nin yaralanması üzerine ceza alabilir bence.. Bir cephe daha açıldı Arsene Wenger için, Allah Mark Hughes'e kolaylık versin bundan sonra..

Ek: Görüntüler youtube'ta mevcut.. Yakında silinir ama o ana kadar izlemek isteyenler buyursun.. Gol için buraya, Van Persie'nin yaralanması için de şuraya alalım..

7 YORUM:

AsperAstrum dedi ki...

Genel olarak Arsenal yorumuna birebir katılmakla birlikte, her ne kadar İspanya maçının yanında bi ekranda izlemiş olsam da şu maç için çok geçerli değil gibiydi. City gördüğüm kadarıyla gerçekten hiçbir şey oynamadan 4 attı. Tabi Arsenal'i eleştirmeyelim anlamına gelmiyor bu, böyle defansla Premier'de nereye kadar sorusu geçerliliğini koruyor. Ancak skor olarak tamam ama,oyun olarak şampiyonluk kovalayacağı mesajını vermedi City bana bugün.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Zaten sevmezdim...Ne dersin ki şimdi bu adama?Şımarık işte...

Genç Arsenal dedi ki...

bana kalırsa ilk golde bir ofsayt tartışması var. üstünede direkten dönen top kaleciye çarpıp giriyor. tamamen şans. city zaten sezon başından bu yana kontraataktan başka birşey yapamıyor. körün istediği bir göz allah verdi iki göz misali balık bir gol buldular. diğer 3 golde de clichy'nin hatası var zaten. sezonun en kötü arsenaliydi. ama city ölse ilk 4 e falan giremez. unutsunlar. ellerinde tek isim var adebayor. farkı yaratan oyuncu o. ha öne geçen arsenal olsa o da birşey değiştiremezdi. arsenal 4 maçın 3 ünü deplasmanda oynadı. hem de everton, united ve city deplasmanları. bu sezon geçen seneki puan kayıplarından farklı bir durum bu. fulham a stoke a kaybedilmiş puan değil bunlar. diğer 4 büyükte zorlanacaklardır bu deplasmanlarda. şimdi kasım sonuna kadar sıradan bir fikstürü var arsenalin. puan kaybetmeden gelirse chelsea maçına yine şampiyonluğun 1 numaralı adayı olacaktır.

ayrıca bu maç özelinde demiyorum şu anki arsenal 4lü savunması belkide tarihinin en iyilerinden. campbell adams keown cole bana göre şu anki dörtlüden çok iyi değillerdi. sagna-gallas-vermaelen-clichy bu sezon birlikte oynadıkları sürece daha da iyiye gidecekler.

Adsız dedi ki...

keşke arsenal, lakers, parma'yı savunduğun kadar gs'yi de savunsan tardini..

Parma Maniac dedi ki...

Savunmak derken?

Adsız dedi ki...

genel manada diyorum. mesela federer şampiyon olunca burda kapak olsun diye post girilmiş lakers şampiyon olunca sözlükte derek fisher'la ilgili sözlükte magic'i tutan kişilere yönelik bir entryin vardı, bana göre çok abartılı.

mesela parma'yla ilgili bir entry'de mi okudum yoksa fener mi hatırlamıyorum. fener'in giydiği sarı lacivert renkli forma parma'ya hakarettir gibisinden bişey. belki yanlış hatırlıyorumdur. ama tarihi baya eskiydi 2004 felan.

yani galatasaray'la ilgili böyle galatasaray'lı olduğunu vurgulayan bir postunu görmedim burda. sözlükte 3-5 sene önce yazdıkların var sadece.

Parma Maniac dedi ki...

Eğer abartı geliyorsa aynısını Galatasaray için beklemen anlamsız.. Ki yanlışın var mesela, Lakers-Magic muhabbetinde Magic'i tutanlara bir şey demedim ben, Magic üzerinden Lakers'ı tutanlara laf atmaya çalışan bir densize cevap verdim sadece.. Bu neyi gösterdi Lakers'la ilgili de Galatasaray'la ilgili bir şeyi göstermedi anlamadım..

Bu blogu okuyup Galatasaraylı olduğumu anlayamıyorsan yapacak bir şeyim yok adsız.. Her posttan anlayabilirsin bunu.. Ha Galatasaraylı olmayı sağa sola kapak takmadan anlıyorsan ona yapabilecek bir şeyim yok.. Mesela buradaki şampiyonluk postlarını okumamışsın 1.5 sene önce.. Federer olayı özel bir durumdu, açıkçası çoğu da geyikti.. Yeri gelirse konu ne olursa olsun yine yaparım da evde arkadaşlarımla yaptığım geyikleri, nasıl koduk, geçirdikleri burada bekleme.. Öyle bir misyonu yok çünkü blogun, açılma amacı da o değil.. Galatasaray'ın da zaten benim bu tarz bir savunmama (nasıl bir savunma onu anlamadım hala) ihtiyacı yok..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.