28 Eyl 2009

Bir kolaj yaptım...


...ileride lazım olacak..

"Ne ilginç. Sezon başından beri metiyeler düzdüğümüz Galatasaray, her gün eleştirilen Fenerbahçe’nin iki puan gerisine düştü."


"Sonuç olarak dün gece görüldü ki, Rijkaard’ın bir B planı yok. Sezon başladığından bu yana işler kötü gittiğinde forvet hattını yeniliyor, günü kurtarıyordu. Eskişehir karşısında bu kez bu formülün işe yaramaması Galatasaray için gelecek adına sıkıntı yaratabilir."


"Panathinaikos maçıyla Eskişehirspor maçını bir tutamazsınız. PAO deplasmanında çift önliberoyla çıkabilirsiniz ama Türkiye'de, içerideki bir maça böyle çıkamazsınız. Burası Rotterdam değil."

Rıdvan Dilmen


***

"Galatasaray'da en büyük hata (eğer kim karar verdiyse gözlerinden öperim) Volkan Yaman'ın zorla ve ite kaka aşağılanarak yollanmasıydı. Sen elindeki sol beklerden yararlanama ve elindeki mevcut taş gibi oyuncunu gönder, yerine aldığın Caner kenarda otursun, sonra da ümit veren genç sağ bekini sol bek oynat. Bu karar futbola ihanettir. Eskişehir bütün akınlarını kendi sağ tarafı yani Galatasaray'ın sol bekinin üzerine yığarken dersini kadroyu gördükten sonra iyi çalışmış olmasına borçluydu. Sihir bozuldu, yapılan fahiş hatalar zamlı bir gün kendinize faturalanır, Galatasaray bunu erken yaşıyor, inşallah dersler alınmıştır."

Bülent Tulun

***

"En diri adamı Keita’nın kanadını değiştirmek, Arda’da ısrar edip Elano’yu unutmak, Nonda ile Kewell’a bu kadar dayanmak, G.Saray’ın B planı olup olmadığı konusunda beni şüpheye düşürdü.. Ayrıca şu da aklıma geldi: Rijkaard belli adamları değiştirmekten korkuyor mu acaba?"


Sergen Yalçın

***

"Leblebi gibi takımlar çıkınca, G.Saray da yeniyor, F.Bahçe de... Ama biraz dişli bir takım çıkınca o leblebiler mideye oturuyor."

Erman Toroğlu

37 YORUM:

Erdem Karakuş dedi ki...

Sevgili Rıdvan,

Rijkaard için "günü kurtarıyordu" demisşin. Ama dün tvde konuşurken "Rijkaard maçı çevirecek hamleyi yapamadı" derken "günü kurtarmak" için akıl veriyordun.

Daha fazla söze gerek yok.

şafak dedi ki...

Kepazelik

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Rıdvan'a değilde,onun tarafsız(!) yorum yaptığını düşünerek ona bu derece hürmet gösterenlere lanet ediyorum artık.Ntvspor'da malum,kendi bırakana kadar konuşturur bu adamı.Hoca olarak bir yerde göreve başlasada,hem ekran başında rahat etsek,hemde hoca olarak s.çışlarını izleyerek keyif alsak.Nasılki Buygun'dan keyif alıyorsam şu an,şam şeytanıda aynı derecede eğlendirecektir hoca olarak beni,inanıyorum...

Mario Jardel dedi ki...

"Küçük" olan sevgili yorumcumuzu da es geçmemek lazım.. Bu futbol profösörü de köşesinde "duy sesimi rijkaard ve neeskens" gibilerinden seslenerek.. Rijkaard'ın mustafa sarp ve topal'a neşteri vurmak yerine neden hala mevcut değişiklikleri yaptığını anlayamadığını yazmış.. Ben değil adamın başlığı söylüyor zaten herşeyi "rijkaard ve neeskens'e mesaj" işte futbol idolüne, profösöre(!) yakışan bir yazı daha..

http://www.stargazete.com/spor/yazar/hakan-unsal.htm

ziggytheking dedi ki...

Erman'ın yorumundan neyi beğenemedin tardini? Mideye oturan leblebiye maden suyu iyi gelir. Maçtan önce 5 olur, fark olur diyenler neredeler şimdi?

Adsız dedi ki...

rıdvanın neden bu ülkedeki en çok rating alan ve en popüler yorumcu olduğunu anlayan ve bana anlaşılır bi şekilde izah edene yemek ısmarlayacağım. açık teklif

---hüseyin cem ulaşoğlu---

Adsız dedi ki...

bu ne kin bu ne nefrettir. yavas olun yahu. 2 hafta evvel bu galatasaray`i izlemekten zevk aliyorum diyen yine Ridvan di. herkes ne guzel goller, guzel oynuyor derken iyiydi de, neden hala tek onlibero ile oynuyor, neden caner degilde ugur..vs derken kotu oluyorlar. kendi evinde eskisehir`i yenemiyosan tabii ki elestrilecek.
yarin yine yener GS ve oh ne guzel oynuyolar, ne guzel goller derler.
Ridvandan suphe edenlerin ne yedigini ne ictigini merak ediyorum. adam cok basit, birini cikartip yerine ayni yerde oynayan birini sokmaktan daha cok sey bekliyor Rijkaard`dan. yoksa beklemesin mi?

Metonet dedi ki...

B planı vardı Rıdvan'ın da Fener'de. Preko falan vardı, Anadolu klübüne çevirmişti takımı.

CaRtMaNtR dedi ki...

Bülent Tulun gibi yorum yapan bir adama hala ciddi maçlarda yorumculuk şansı verilmemeli diyeceğim ama bu ülkede bu tür bir şeyin olmayacağını biliyorum.

Neyse daha ilk beraberlikten medya çoşmuş. Mehmet Demirkol bile daha devreye girmedi sanırım yarın bir kaç bomba daha çıkabilir.

Serhat dedi ki...

Temmuz'dan beri süregelen başarılı sonuçlar yurdum eleştirmenleri ne biçim germiş :):):) Herhalde Temmuz'dan beri dün geceyi bekliyolardı :):):)

mario dedi ki...

Benim takıldığım nokta, Fenerbahçe veya Beşiktaş kötü bir maç çıkardığında, bahsi geçen yorumcuların dönüp dolaşıp "Bakın Galatasaray'a..." şeklinde örnekler vermesiydi. Galatasaray'ın oynadığı oyunun madem bu kadar aşağılanabilitesi mevcut, neden iyi futbol örneği olarak gösteriliyor? Siz dünyadaki en iyi topçularla, en iyi futbolu oynatın illa ki kötü sonuç alınacak, illa maç kaybedilecek. Galatasaray'ın eleştirilecek yönleri mevcut. Defanstan top çıkamıyor, kanatlar etkisiz kalıyor vs. vs. Haklı haksız, tüm eleştirileri yapsın. Ama bir beraberlik alınınca "Vay efendim Galatasaray'ın oynadığı da top mu?" şeklinde yorumlar yapılmasın. Sanki hiç maç kaybetmeden, hiç kötü oynamadan, hiç fire vermeden ligi tamamlayabilen takım var... Düşene bir de ben vurayım mentalitesini anlayamıyorum...

Doga dedi ki...

Rijkaard'a en ufak eleştiri yapılamaz diye kanun var da ben mi bilmiyorum? Kayda değer bir laf da yok bunların arasında. Çoğu da doğru denebilir.

Rıdvan aynı Rıdvan. Taraflı falan da değil. Bazen çok skor yorumculuğuna kaçıyor, kendiyle de çelişiyor ama bunun taraflılıkla alakası yok, kendi yorumculuk zaaflarıyla ilgisi var. Adam onun takımının formasını giyip çıksa tatmin olmayacak adamlar var ama her takımdan. Onlar fırsat kollarlar, "lanet ederler", "keyif alırlar". Bir örnektirler. Karşı takımla özdeşleşmiş birisi yorumculuk yapıyorsa onun tarafsız olma düşüncesine bile tahammül edemezler, bir de kendi takımının taraftarları bunu söylerse iyice dellenirler. Dikkate alınmaması gereken tiplerdir aslında ama maalesef sayıları çok.

Ayrıca bu notu da düşmek zorundayım onlar yüzünden: Beşiktaşlıyım.

sembolist dedi ki...

Aynı dönemlerde futbol oynadığı Rijkaard'ın CV'sindeki parlkalık,Rıdvan'nı bu kadar negatif ve hatta Rijkaard'a 'ders' verircesine konuşan bir insan yapıyor.
B planı yok diye Rijkaard'ı eleştirmek,espirilere uzun süre konu olacağa benziyor.
Rıdvan'daki bu psikoloik eziklik,Rijkaard'a karşı onu saldırganlaştırıyor.
Not:Güntekin Onayı'n da fırsat bu fırsat diyip GS'ın aldğı puanları şansa bağlamsını da unutmadık:))

dodo dedi ki...

Rıdvan'ın yorumculuğu belki tartışılır (kaldı ki benim için iyi yorumcudur) ama şu soruya ne cevap verecek burdan Rıdvan'ı eleştirenler onu merak ediyorum. Bu ülkede Rıdvan'dan "daha" iyi ve tarafız yorum yapan kaç tane spor yorumcusu var? kim bunlar?
Tabiki rıdvan'ın da tutarsızlıkları olacak zaman zaman, ya da eksik yorumları. Ama Erman Toroğlu ile aynı kefeye konması çok büyük haksızlıktır bence....

Unknown dedi ki...

Bu bir savas. Sampiyonluk savasi degil. Rijkaard ve Neskeens'i bu ulkede tutabilme savasi.

Adsız dedi ki...

Rıdvan'dan şüphe etmek?!? Şüphe birde? Rıdvan "Ben tek başıma olmassam,yanımda başka takımların taraftarı olan adamlar olursa program yapamam,adam yanımda Fener'e sallayacak,bende susacam,yok öyle yağma." demiş bir adamdır.Gözümde bir Selçuk Yula'dan,Ömer Çavuşoğlu'ndan,Gürcan Bilgiç'ten bile daha zavallıdır.Zira o adamların özü-sözü bir sanki,en azından Rıdvan'a göre.Rıdvan gibi sahte samimiyet ve sözde tarafsızlığın ekmeğini yemiyorlar.

Rıdvan hoca(!) ile sallabaş-sidekick Güntekin'e selam olsun.

Adsız dedi ki...

"Rijkaard'ı eleştirirken ağızlarına Rotterdam'ı alanların bir ahlak problemi olduğuna inanıyorum. Bu kadar terbiyesizleşmeyin."

Aceto'ya da selam olsun.

Adsız dedi ki...

"Burası Rotterdam'a benzemez" cümlesini gördükçe kan beynime sıçrıyor, ağzıma gelen küfrü saymak istiyorum ama... Aması var işte.

Parma Maniac dedi ki...

sb21 ve dodo, Rıdvan'ın taraflı davranmasıyla alakası yok o cümlelerinin buraya çıkması.. Tamamen futbola bakışla alakalı.. Benim de buradaki yorumlarımın %95'i bunun üzerinden şekillenir, dolayısıyla insanları da bu anlamda değerlendiririm.. Taraf olmak sorun olsaydı, Bülent Tulun da çıkmazdı oraya.. Kime göre doğru olduğu fazla önemli değil benim için, zira bana göre tamamı yanlış yukarıdakilerin.. Ve dediğim gibi, şimdi değil ileride lazım olacak.. Belki 2 ay sonra, belki 6 ay, belki de 1 yıl sonra..

Doga dedi ki...

Burası Rotterdam'a benzemez diye bir cümle çıkmadı ağzından. Hakan Şükür Galatasaray'a sallayınca her seferinde "basın çarpıtıyor" ayağı yapıyorsunuz, daha beterini kendiniz yapmayın şimdi.

Adsız dedi ki...

rıdvan hazretleri bi takımda b planlarını göstersede bizde nasiplensek ayrıca bu fb olursa daha da hoş olur ama sözleşmeyi sağlam yapsın öyle 5.haftada kapının önüne konursa içimiz parçalanır neme lazım ülkenin 1numaralı futbol adamıya tabi adamda maldini gibi kariyer var!

alihoca dedi ki...

Rıdvan,

Süregelen bir canlı yayın ve akan bir prgoram içinde Türkiye'nin en büyük yorumcusudur.

Yazmak ayrı bir serüven ayrı bir yetenek ve bilgi birikim işidir. Rıdvan iyi bir yazar mıdır? denirse, rahatlıkla hayır diyebilirim.

Ama canlı yayında yorumculuk işinde şu anda ondan değerli, beğenilen ve ondan ço raiting alan yorumcu yoktur.

Bu gerçek ona bok atmaya çalışanların onu izlemekten kendini alamamalarından bellidir.

''FENERBAHÇE'li olan herşey-herkes kötüdür. Kötü değilse de kötü olarak belletilmelidir.''gibisinden BİZANS taktiklerinin foyası da boyası da çıkmıştır.

İşi renk körlüğünden akıl körlüğü boyutuna taşımamak da lazım.

Beğenmeyen Sn Gökmen ÖZDENAK'IN, Sn Sinan ENGİN'in değerli yorumlarını dikkate almakta özgürdür. Kişileri bağlayan tercihler olarak saygı görür.

Saygı ile

Adsız dedi ki...

Rıdvan ilk defa söylemiyor ki bunları. Defalarca Zico için aynı taktikle hem şampiyonlar liginde hem de Türkiye'de oynuyor, Türkiye'de bir önlibero eksik oynamalı demiyor muydu? Galatasaray başarılı olsa da bundan sonra bu yorumu çok değişmez bence Rıdvan'ın. Üstelik bu gayet tutarlı bir davranış. O zaman öyle şimdi böyle demiyor, beğenirsiniz veya beğenmezsiniz ama tutarlı olduğunu kabul etmelisiniz.

Adsız dedi ki...

Bir de Milliyet'teki yazısında bu "Rotterdam" ifadesi yok. Başka bir konuşmasından aldın sanırım?

Adsız dedi ki...

rıdvan da bi kıskançlık falan var gailba burası rotterdama benzemez ne demek?

bu arada feldkamp sportif direktörken benim için skibbe bitmiştir teknik direktör feldkamptır diyen rıdvan şimdi fenerin hocası aykut kocaman mı ?

father vic dedi ki...

"En diri adamı Keita’nın kanadını değiştirmek, Arda’da ısrar edip Elano’yu unutmak, Nonda ile Kewell’a bu kadar dayanmak"

sergenin sözlerinin bu kısmına %100 katılıyorum..gerisi zaten aynı tırıvırı..

gfreeman dedi ki...

çok klişe olucak ama böyle futbol yazarları olduğu sürece bu ülkenin futbolu gelişmez.

Northx dedi ki...

es kaza birinin g.tune carpip son dakikada galatasaray 2-1 yense yazilan kelimelerin %90'u orada olmayacak ya asil dusunduren o. insani populer medyayi tumden terketmeye itebilir ki ben ettim oradan biliyorum.

isim telaffuz etmeye gerek yok bu bloga giren herkesin de bildigi, taraf tutsa da tutmasa da birbirinden mantikli adamlarin yazdigi bir ton blog var, hatta bu bloglara cok guzel yorumlar atan birsuru de adamakilli yorumcu var. bir tek kisinin onyargilariyla, maddi kaygilariyla yazdigi yazilari okumak bana pek cekici gelmiyor acikcasi. ote yandan galatasaray'in puan kaybetmesini salya saca saca bekleyen kesimin yazilarini toplamayi zaman bulsaydim ben yapmaya calisacaktim.
galatasaray'in yapacaklarindan sonra galatasaraylilar icin geriye donup unutmamak adina guzel bir referans yeri ve kutuphane olacaktir, burada gordugume sevindim.

brk dedi ki...

Şu dünyada sistem bazında yaşıyan en iyi hocalarından birini sistemini değiştirmiyor diye eleştirmek herhalde sadece bizim insanımıza özgürdür. Maç berabere iken 1245 forvete dönmesi lazım dı halbuki değil mi ???

Greatmagus dedi ki...

Burası Rotterdam değil ne demek lafa bakar mısınız laf attığı adama laf atma şekline ve laf attığı maça. Kin tutmalarını anlayışla karşılıyorum bi yerde bunların ama bu kadarı da komik artık..

Adsız dedi ki...

@sb21

Yanlış olmuş, "Burası Rotterdam değil" demiş blog yazarının dediğine göre; farketmez. Rotterdam'ı temcit pilavı gibi önümüze sürmeden önce neler olduğunu bir araştırma zahmetine bile katlanmıyor bu adamlar. Rotterdam'ı küme düşürdü, birkaç sene sonra gitti ŞL'yi aldı Rijkaard. Güntekin Onay da yazmıştı hatta bunu, Rıdvan "Hoca"ya bir hatırlatıverseydi bari. Ayrıca; Hakan Şükür Galatasaray'a salladıkça neler söylediğimizi (en azından kendi adıma) öğrenmek istersen de bloga bir göz atabilirsin.

Parma Maniac dedi ki...

Biri sormuş son paragraf yazısında yok, nereden diye.. NTV'deki programdan.. Rotterdam'ı öyle söylemedi diyenler düz bakmasın olaya, yıllardır ağzına sardığı çift önlibero geyiğini de öyle söylemedi Rıdvan, aklımda kaldığı gibi yazdım.. Manası odur.. 2-3 haftadır 4-5 defa Rotterdam kelamlarını ederken söylemek istediğinin o olduğu gibi.. Bir süredir Rotterdam'ı küçük takım olması, Barca'yı da kaliteli kadrosu yüzünden orada yaparsınız, burada yapamazsınız şeklinde muhabbete sokuyor Rıdvan.. Dua etsin, Rotterdam'ın genç oyuncularla küme düştüğünden haberi olmamasına sarmıyor insanlar..

Kör dövüşüne dönmesin yorum yeri de.. Notumuzu aldık, ileride lazım olacak dedik.. O kadar.. O günler gelince tekrar konuşuruz zaten..

Adsız dedi ki...

bence sülüklere kızmayın arkadaşlar onlar maaşlarının karşılığını veriyorlar ama dün akşam r.ı.d van ve diğerleri ellerindeki b planını tüketti hiç farkında değiller 3-5 haftaya göreceğiz bakalım kimin b planı yok kimin var satılmış aga, lara bakacağız sinirlenmeye gerek yok kiminin kuyruk acısı var kiminin korkusu özellikle korkanlara hak verin kolay mı her gece bu korkularla uyumaları kabuslar görmeleri kudurduydu adamlar bırakın kendi hallerine

Schumy dedi ki...

Galatasaray iyi oynamasa daha da acımasız olurdu bunlar.

Ama her ihtimale karşı biraz da Galatasaray' a pay veriyorlar. Biliyorlar ki Fenerbahçe şu oyununu, Galatasaray da bu oyununu 10. hafta sahaya çıktıklarında oynarlarsa kadıköy değil uzayda da olsa Galatasaray fark atacak. Ayakları titriyor ayakları, hem de hepsinin :)

caveksk dedi ki...

salyalar saçılmaya başlamış

Adsız dedi ki...

gs'li olmama rağmen çift ön libero konusunda haklı olduğu taraflar var rıdvan'ın. çift orta saha ile kapatılması ne kadar doğruysa ortanın bu isimlerin topal ve sarp olması da o kadar yanlış. biri ayhan diğeri sarp/topal olmalı. ne yaparsan yap eksik kalır hücum aksi takdirde.

ben
sarp
ayhan-arda

şeklinden yanayım. hücumlar yarı yarıa düştü o değişikliklerden sonra.

Serhat dedi ki...

@Adsız
Ayhan vardı da Rijkaard'mı oynatmadı, eleştirmek için eleştirmeyelim ya..

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.