27 Mar 2008

Terim ne yapıyor?


Malum, Türk medyasında Fatih Terim pek sevilmez.. Her milli maç öncesi kadro seçiminde ve maçtan sonra da eleştirilir.. Belarus maçında da farklı olmadı.. Eh, bazı sebeplerle sevilmemesinin yanında kendi hataları da eleştirilerin artmasına neden oluyor tabii.. Seçimleri ilginçti Belarus maçı için, genelde de öyle oluyor.. Maçtan sonraki yazılarda yine yaygın kanı hala kimin oynayacağı belli değilmiş milli takımda.. Öyle bir şey yok kusura bakmasın kimse.. Evet bazı pozisyonlar hala belirsiz ama en azından 6-7 adam sayabiliyoruz şu anda 11 için, önemli olan o bence.. Kalede Volkan, sağ bekte Gökhan Gönül, stoperde Servet, orta sahanın ortasında Aurelio, Mehmet Topal, Hamit Altıntop ve sağlam olursa Emre Belözoğlu eklemesi, sol açıkta Arda, sağdan forveti çiftleyecek olan Nihat.. Bu adamlar sakat olmadıkları takdirde ilk maçta 11'de olacaklar.. Kalan 3-5 oyuncu için de arayışların sürmesi gayet doğal.. Bu oyuncuların yeri garantiyken milli takımın iskeletinin bunların devamlı oynayarak oluşturulmaması bence de yanlış ama çok temel bölgeler için çok temel oyuncu eksiklerimiz sürüyor ve bunlar da Fatih Terim'in yeteneğinin dışında gelişen şeyler..

Servet'in yanında kimin oynayacağı, sol bek ve forvet en büyük sorunumuz şu anda.. Servet'in yanında ya Bursalı Egemen, ya da Emre Güngör oynamalı bana kalırsa.. Toraman'ı falan görmek istemem kesinlikle.. Sol bek en büyük sorun belki de.. Ne Galatasaraylı Hakan Balta ve Volkan, ne Beşiktaşlı Üzülmez dolduracak yetenekte değiller orayı.. Target Striker'sız oynayamayan Terim'in forvette kimi tercih edeceği de çok önemli Nihat'ın yanında.. ama sanırım Hamit-Topal-Aurelio'lu orta sahayla birlikte soldan Arda, sağdan Nihat'ın gelmesiyle statik forvetli bir düzen akla ve mantığa en uygun takım gibi duruyor şu anda.. Forvet de bu formunu devam ettirdiği takdirde Semih olur sanırım..

7 YORUM:

Kapali Ust dedi ki...

Fatih Terim'in aklında semih alternatifi olsaydı, bu maçta kadroya alırdı diye düşünüyorum..Semih'in form grafiği hali hazırda üst düzeyde ve uluslararası alanda da euro 2008 benzeri üst düzey maçlar oynadı bu sene..F.terim yine hisleriyle hareket ederek yanlıs isler yapiyor..

Unknown dedi ki...

Hamit Altıntop dünkü macta sakatlanarak sezonu kapatmıs. Cümleten geçmiş olsun.

alicansolak dedi ki...

Hamit'e yazık oldu, Nihat ile beraber kadroya gözü kapalı yazacağın ilk iyi oyuncudan biriydi.

Daha 2 ay 10 gün var, belki 2002'deki Beckhamvari bir iyileşme süreci geçirebilir ama ne kadar etkili olur zor tabi

Adsız dedi ki...

oyuncu seçme zamanı şimdi olmamalıydı.şu an elimizde elemelerden gelen ideal bi kadroya sahip olmalıydık.fakat terim -biraz sakatlıkların da etkisiyle- hiçbir zaman ideal bir 11 şekillendiremedi.dün sahaya artık birbirini tanıyan,nereye ne zaman pas atacağını bilen bir takım çıkmalıydı ve rakip belarus gibi gudik bi takım değil de,şampiyonada rakip olabileceğimiz birileri olmalıydı.geçti tabi artık...

Adsız dedi ki...

kale:rüştü
defans:gönül-zan-servet-üzülmez
ortasaha:hamit-özkan-aurelio-tuncay
forvet:tuncay-nihat

aurelio-topal bir arada oynarsa takım bir tane atak yapamaz.

Adsız dedi ki...

ortasahadaki tuncay yerine arda olacak pardon.

L dedi ki...

@orjinköfte:

hocam, fatih terim bu formuyla, semih'i turnuvaya almamak gibi bir hata yapar mı sence. bu maça almamasına aldanmayın. ona bakarsanız ü.karan'ı da almadı. o da "oha" lık bir durum.

-hamit'in sakatlanması çok kötü gelişme.
hamit olmadığına göre kanatlarda tuncay-arda oynar sanki. m.topal'ın da oynatılacağını ben pek sanmam.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.