10 Mar 2008

Domenico Di Carlo kovuldu


Fotoğrafın sağ tarafında bulunan Tommaso Ghirardi sonunda kıçına tekmeyi vurmuş Di Carlo'nun.. Bir süredir koltuğu sallantıdaydı zaten.. Benim de pek beğendiğim bir adam değildi.. Bu sene bir tek Inter deplasmanında potansiyelini yansıttığını gördüm Parma'nın.. Onun dışında şu anda Serie A'nın 17.si olan bu takım bu kadrosuyla kesinlikle hak etmiyordu oraları.. Aslında biraz geç gelmiş bir karar ama zararın neresinden dönülse kardır demek lazım..

Di Carlo'nun yerine en kuvvetli aday Alberto Zaccheroni'ymiş.. Vasat heriftir ama Claudio Ranieri'nin geçen sene yaptığı etkinin bir benzerini yapabilir.. Hücuma yönelik sistemlerinin de bu kadroya uyabileceğini düşünüyorum şahsen..

Nevio Scala dün maçı izleyenler arasındaymış.. Maçtan sonra Di Carlo'nun gönderilmesi nedeniyle onun da takıma geri dönebileceği konuşuluyor.. Ne kadar ciddi bir durum bilmiyorum ama 96'da Parma'yı bıraktığından beri hiçbir yerde tutunamadı Scala.. Yaşı da kemale eriyor yavaş yavaş.. İlk UEFA şampiyonluğunu getiren adam olarak tabii ki özel bir durumda, gelirse de hiçbir taraftar hayır demez sanırım ama son 10 yılda hiçbir takımda uzun süreli çalışmalar içine girmemiş bir adam ne yapar orasını kestirmek fazlasıyla zor..

Carlo Mazzone bir diğer aday sanırım.. Çok tecrübeli bir hoca Serie A'da ama yaş gelmiş 70'e.. Bir Kalli'ye de Parma'nın ihtiyacı yok.. Zaten öyle büyük başarıları da yok.. Sette Sorelle'den sadece 70'lerde Fiorentina'yı ve daha sonra da Roma'yı çalıştırmış ve bir şey başaramamış bir adam spesifik anlamda..

Bir de Didier Deschamps ismini gördüm.. Güzel olur ama büyük ihtimalle üfürme..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.