2 Mar 2008

,

Beşiktaş 1-0 Galatasaray


Beşiktaş elindeki tek ön liberosunu uzun süreli sakatlığa kurban vermiş.. Saçma sapan bir orta saha düzeniyle çıkacak.. Napmak lazım? Barusso-Topal koyup ağır gelmemek lazım.. Yine sktiri boktan sistemimize döneriz, sola Balta koyarız, öldürürüz o kanadı.. Sağdan takılır gideriz tüm maç.. Beşiktaş zayıflamış ortada, dengeye getirmek lazım.. Niye oraya Barusso-Topal yapalım ki.. Hem zaten o ikisi yan yana oynamaz.. Barusso Topal'ın yedeği.. Topal-Barış'lı 4-4-2 yapıp 11 Türkle 5 yıldır oynamadığın maçları oynamışsın Avrupa'da, Kadıköy deplasmanında.. Ama bırak geç be, Leverkusen'de dağıldın ya.. Eski götü boklu sistemine geri dön..

Sol kanatta Volkan Yaman-Hakan Balta ikilisinin kaçıncı maçı bu bu sene, sayabilen var mı? Yeteri kadar oynadılar değil mi? Peki hangi maçta iyiydi Galatasaray'ın sol kanadı? Hiçbir maçta.. O zaman Kasımpaşa'ya kaybetmişken Sami Yen'de İnönü'ye de böyle çıkalım ki biraz daha zora girsin işler.. Balta 65. dakikada şut attı Beşiktaş kalesine.. 3 dakika sonra da çıktı.. O şuttaki topa değişi ya beşinci ya da altıncıydı.. 10 dakikada bir falan yani.. Yoksa ne zevki çıkar bu işin? Yaş gelmiş 75'e, monoton hayata renk katmak, ilginç deneyler yapmak lazım.. Daha önce 40 defa yapmış, içine etmişsin takımın önemli mi? Bi daha yap.. Zaten devre arasında 4 transfer istiyorum, mutlaka ön libero da ön libero diyen ben değildim.. Getirdiler Barusso'yu.. Çıkarıyım Kasımpaşa maçında sağ bek yapayım ben bu adamı.. Aaa, olmayan faulden gol yedi takım.. Suçlusun Barusso, hazır da değilsin daha.. 10 dakika ön libero, 80 dakika sağ bek oynadın anladı beyaz tilki.. Galatasaray'ın yeni sağ beki Barusso, yeni ön liberosu da Nonda.. Hayırlı olsun camiaya..

Rıdvan'ı dinliyorum şu anda, hala bu riskli(!) diziliş iş yapmaz diyor.. Yahu nesi riskli.. Galatasaray top mu oynadı bu 4-3-1-2'yle sene başından beri.. Orta sahası arızalı Beşiktaş'a karşı riskli oynadı da pozisyona mı girebildi.. Ha zaten takım iyi hücum eder, eyvallah der herkes bir yere kadar.. Tamam savunmadan veriyoruz ama hücumdan anormal zenginlik geliyor der.. Ama yok ki..

Galatasaray taraftarı da uyusun daha.. 45 dakika 10, üstüne 15 dakika 9 kişi oynamış Fenerbahçe'yi ite kaka uzatmada yendi takım.. Yuppi.. Her şey yolunda.. Ulan o maç berabere bitse nolurdu demek yok.. Şu Fenerbahçe'yi böyle yakalamışken üzerine organize gidemiyoruz demek yok, onlar bizi bu halde bulsalar 3-4'ten aşağı atmazlar demek yok.. Eğlen, coş.. 1.5 saat stattan çıkma.. Ha hakkı değil mi taraftarın? Hakkı tabii.. Ama şu rezil hocaya tepki nerde? O da yok.. Bir umut gidiyor..

Galatasaray klasik 4-4-2 çıksa alır mıydı maçı? Bunu da düzenli olarak yazıyorum, ben alıp almasında olmadım ki hiçbir zaman.. Bu kadar sktiri boktan oynamayacağını bildikten sonra gerisinin önemi var mı? Ama Topal-Barusso yan yana oynamaz.. Hem zaten o sağ bek.. Maç da sadece orta saha ve defanstan adam çıkarıp forvet sokarak çevrilir.. Eline sağlık beyaz tilkim..

Edit: Holosko da bu ligin üzerinde bir forvettir.. Çok etkili olmuş, olmamış önemli değil.. Olamazken bile belli ediyor bunu..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.