29 Mar 2008

,

Bolton 2-3 Arsenal


İnanılmaz bir maç oldu, inanmak hala zor geliyor.. Bolton maçın başında öne geçmiş, sonra Diaby'nin atılmasıyla Arsenal 10 kişi kalmış, hemen ardından ikinciyi sıkıştırmış Bolton.. Maçın biteceğini ya da farka gideceğini düşünür insan.. Öyle olmadı ama.. Arsenal 2. yarıda bulduğu 3 golle maçı aldı ki son gol tam 90'da geldi.. Cesc'in golünden sonra çıldırması gerekiyordu futbolcuların, onlar bile inanamadılar sanırım, Cesc de inanamıyordu zira..

Son zamanların formsuz Mr. Eko'su Emmanuel Adebayor'u yedek bırakmış Wenger, Nicklas Bendtner'le başladı maça.. Tandemde de Gallas ve Senderos'u tercih edip Sagna'nın yokluğunda sağ beke de Toure'yi koymuş ki Eboue yedekteyken tartışılabilecek bir karardı.. Maçın ilk yarısında berbattı Arsenal.. 10 kişi kalındı, 2-0 oldu ve Wenger maçı izlemeye devam etti.. Ne zaman ki 60. dakikada Bendtner'in yerine Adebayor, Senderos'un yerine Walcott girdi Arsenal bir anda oyunun tek hakimi konumuna geldi..

Bendtner berbat oynadı 1 saat boyunca.. Pek içimin aldığı bir oyuncu da değil zaten şu aşamada.. O boyda bir Danimarkalı'nın topla birlikte daha bu yaşında vasatın hayli üzerinde olması dikkat çekiyor ve potansiyel kazandırıyor oyuncuya ama o fizikle insan biraz fiziksel mücadele ve dağıtıcılık da bekliyor.. Daha çok ham, olacak da mutlaka.. İyi oyuncu olacağını da biliyorum ama mükemmel ya da süperstar konumuna çıkacak mı o konuda şüphelerim var.. Bir 4 yıl sonra bence Arsenal'de olmayacak Bendtner, oyununa ekleyeceği daha çok şey var ve yaş da 20'ye geldi, zamanı azalıyor..

Peki suç Bendtner'de miydi bu maç için? Ya da şöyle diyeyim maçı çeviren hareket Bendtner'in yerine Adebayor'un girmesi miydi? Bence değildi.. O iki değişiklikten kritik olanı Senderos'un çıkıp yerine Walcott'ın girmesiydi.. Böylece defansta tam anlamıyla 3 kişi bıraktı Arsenal ve orta sahayla hücum hattında Bolton'la bir kişi fazla oynama şansına sahip oldu.. Bolton da 2-0'dan sonra Arsenal'in üzerine gelmeye çalışmadığı için defanstaki eksiklik fazla göze batmadı.. Batsa da zaten durum 2-0'ken pek sorun olmazdı.. Önce Ivan Campo'nun hatasında Gallas attı 63'te, hemen arkasından penaltı oldu ve 2-2 yaptı Van Persie.. Daha sonra durdu Arsenal, tam maç bitti denirken de Cesc'in bilardo masasında giden top edasıyla attığı şans golüyle maçı aldı Arsenal.. Hala şampiyonluk şansları çok az ama böyle bir galibiyetin de takıma moral getireceği kesin.. En azından bu skor zirvenin 2 takıma dönmesini engelledi, üçlü heyecanı biraz daha sürdürecek gibi.. O açıdan bakıp sürecek olan heyecan için sevinmek lazım..

0 YORUM:

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.