4 Mar 2008

Sevilla - Fenerbahçe Preview


Fotoğraf Aceto başkanın blogdan..

Türkiye'de hep bir geyik vardır, özellikle derbi maçlardan önce sıkça zikredilen.. X takım ilk 15 dakikayı kazasız belasız atlatırsa büyük avantaj olur diye.. Dünyanın en gerizekalı tespitlerinden biridir zaten bu.. 15 dakikayı atlatırsın, 20-25'te çakarlar 2 tane, aval aval bakarsın.. Genelde büyük maçlardan önce deplasman takımları için söylerler bunu, ev sahibinin baskılı başlayacağını düşünerek.. %90 da bu tip maçların ilk 15 dakikasında berbat top oynanır, oyunun oturması 20 dakika falan alır zaten.. Yani mallıktır.. Ama bu maç için benzer bir şey söylenebilir gibi geliyor bana.. İlk yarım saatte Fenerbahçe'nin gol yememesi gerekiyor bence turu geçmek için.. Turu geçmek için demeyeyim, daha doğrusu maçı 90 dakika zorlayabilmek için.. Bunun için devreye en kötü tek farklı skor dezavantajıyla gitmek gerek.. Erken yenebilecek bir golün yaratacağı şok, Sevilla'nın içerdeki baskılı futboluyla artçı şokları da getirebilir.. Devreye 2 farklı bir mağlubiyetle girilirse o maç orada biter.. Ama ilk yarım saat dayanıp daha sonra 1 tek gol yense bile (Bunun da garantisi yok gerçi ama) devrede maçı dengeye getirmek için bir hamle daha yapma, yeni bir heyecanla ikinci yarıya başlama sağlanabilir.. Zaten ilk maç öncesinde de bunu demiştim, Fenerbahçe'nin oraya avantajla gittiği her skor maçı en azından 1 saat boyunca kafa kafaya oynamasını sağlar, bu da başarı olur.. Çünkü elbette eşleşme öncesinde şansı çok daha az olan taraf Fenerbahçe'ydi..

Bunun dışında bence söylenebilecek çok şey yok maçla ilgili.. Savunma hattını öne çıkarmadan önde basmaya devam etmek gerekiyor.. Geriye yaslanarak bitecek bir 90 dakika değil bu maç.. Sevilla'nın komik savunmasının üzerine oynamaya devam etmek gerek yani, deplasmanda ne kadar yapılabilirse..

1 YORUM:

Svetlin dedi ki...

ahmet çakar hoca da sevilla yarım saatte mideye indirir fener'i dedi maç için eheh. Ayrıca fener turu geçerse ahmet hoca bikini giyecek.

hit counter
Blogger tarafından desteklenmektedir.